Explicaţie ştiinţifică: De ce închidem ochii în timpul sărutului?

Contactul vizual distrage atenţia de la adevărata plăcere pe care o poţi resimţi în timp ce îţi uneşti buzele cu persoana iubită Principalul motiv pentru care închidem ochii atunci

Contactul vizual distrage atenţia de la adevărata plăcere pe care o poţi resimţi în timp ce îţi uneşti buzele cu persoana iubită

kiss

Principalul motiv pentru care închidem ochii atunci când sărutăm pe cineva care ne place foarte mult este pentru că creierul nu este capabil să se concentreze în egală măsură asupra tuturor simţurilor, explică un grup de cercetători din Marea Britanie.

Portrivit studiului citat de publicaţia DailyMail, se pare că avem tendinţa de a închide ochii în timpul sărutului atunci când suntem foarte îndrăgostiţi. Atunci creierul alege să perceapă mai bine latura senzorială a sărutului, prin limitarea contactului vizual.

Cercetătorii au descoperit că atunci când există contactul vizual acesta va suprima alte simţuri şi sărutul nu va fi perceput la adevărata sa intensitate. Atunci când ochii sunt închişi concentrarea se rezumă doar la sărut şi plăcerea pe care o simţi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod