Exista sau nu punctul G?

Aceasta zona erogena este rodul imaginatiei femeilor. Mai pe scurt, punctul G este un mit, sustine un grup de cercetatori din cadrul Colegiului King din Londra.
Aceasta zona erogena este rodul imaginatiei femeilor. Mai pe scurt, punctul G este un mit, sustine un grup de cercetatori din cadrul Colegiului King din Londra.

Conform Dailymail.co.ok, oamenii de stiinta au desfasurat un studiu, la care au participat peste 1.800 de femei, si nu s-a gasit nicio dovada potrivit careia punctul G ar exista. Mai grav, acestia sustin ca presupusa zona aglomerata cu terminatii nervoase este numai in imaginatia noastra, a femeilor, influentate fiind de terapeutii sexuali si articolele din revistele de specialitate, potrivit BBC.co.uk.

La studiu au participat perechi de gemene identice sau non-identice cu varste cuprinse intre 23 si 83 de ani.

Sexologul american Beverly Whipple, care a ajutat la popularizarea conceptului de punct G, numit astfel dupa Ernst Gräfenberg, omul de stiinta german care a descoperit aceasta zona erogena in anul 1950, sustine ca rezultatul studiului este gresit. Whipple a pus in evidenta existenta punctului G intr-un studiu care a cuprins 400 de femei si a scris numeroase carti despre acest fenomen, printre care si "Punctul G si alte descoperiri despre sexualitatea umana".

Potrivit Times, Beverly a declarat: "Cercetatorii britanici nu au luat in considerare experienta lesbienelor si a femeilor bisexuale, precum si efectul diferitelor tehnici sexuale.  Oamenii de stiinta au omis si faptul ca gemenele nu au, in general, acelasi partener sexual", a spus Whipple.

Punctul G a fost fotografiat


Stiu ca suna si cum am vorbi despre o nava extraterestra, dar punctul G a starnit, de-a lungul timpului, multe dezbateri intre sexologi si nu numai. Anterior acestui studiu se presupunea ca aceasta zona erogena, sub forma unui bob de mazare, este constituita dintr-o masa musculara cu mai multi nervi.

Punctul G ar fi localizat la aproximativ cinci centimetri in interiorul vaginului spre abdomen, in spatele osului pubian (intre uretra si vagin) - distanta variind in functie de fiecare dintre noi. Fiind dificil de localizat, unele femei sunt de parere ca nici nu exista. Daca ar fi sa ne luam dupa acest studiu, femeile care se simteau neimplinite din punct de vedere sexual pentru ca nu le-a fost atins punctul G, acum nu mai au niciun motiv de ingrijorare, pentru ca el nu exista. Simplu, nu-i asa?
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 5 Nov 2010, 00:28
    SAL

    atingerea punctului g,asa se spune ,ce inseamna ,atingerea punctului g100%,adica 50% o zona mai sensibila iar 50%,cei mai important,gandul,sa nu fiti stresati,sa fiti siguri .ca nimeni nu va simte lipsa,si sa stiti ca nimeni nu poate sa va surprinda .astai tot

    1
    1

  • Strumfy pe 16 Ian 2010, 01:57
    ...

    Toata lumea se leaga de litera "G" ... "G" probabil vine de la "GAURA" :)))) ... ca daca venea de la "Vagin" // Ii punea litera "V" :)) ... Oricum punctul respectiv e ft sensibil .. dar fac pariu ca multa lume a dat de el .. dar nu a stiut ce sa faca cu el.... imi pare rau pt acele femei .. That`s Life ... Dar .. ce e interesant la voi femeile ... e interesant si la noi barbatii ... ne cam saturam de aceiasi "Gaura" si voi de ... acelasi "Baston" ... nu va saturati ... definitiv .... doar partial ... E nevoie de lucruri noi pt a .... nu te satura niciodata ... Bafta !!!

    1
    1

  • Un baiat ,posibil dulce... pe 11 Ian 2010, 00:38
    nimk important

    Hello ma numesc George sunt din Bucuresti ,am aproape 19 ani si vreau sa va zic petru cei care nu stiu ...........punctul G se gaseste in interiorul vagiunului pe pereti acestuia ,,,,dak nu reusiti nici asa incercati si niste afrodisiace sunt foarte bune pt voi ........:P dak nici asa nu mere schibativa parteneru .......=))

    1
    1

  • alex pe 11 Ian 2010, 00:28
    -

    Eu cred ca o fata (femeie) cand vreasa simta bine trebuie sa stie ce sa faca nu trebuie sa astepte un baiat sa gaseasca , sa atinga ele unde le place dar cu ajutorul nostru mai trebuie sa ne si indrumatzi

    0
    1

  • Sandra pe 10 Ian 2010, 21:37
    Exista

    eu zic k exista.....pentru ca eu personal am avut orgasm vaginal.....si nu o data......asta aproape de fiecare data cand o fac cu sotul meu! trebuie doar sa sti unde sa cauti ;)

    2
    1

  • NiceEly pe 9 Ian 2010, 23:49
    !

    Bine ca se poate fotografia acest "G".....1800 de femei !

    1
    1

  • Dana pe 9 Ian 2010, 23:26
    G

    Doar pentru un punct"G" nu e mare pierdere...putem avea mai multe puncte de cautat ...sunt si alte litere, interesant articol.

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod