Efectele secundare ale sexului cu fostul iubit. Află ce poţi păţi!

Sexul cu un fost partener a devenit, în ultimii ani, o nouă modă printre tineri, însă acest lucru nu este unul tocmai benefic. Mai multe studii realizate recent au scos la iveală faptul că

Sexul cu un fost partener a devenit, în ultimii ani, o nouă modă printre tineri, însă acest lucru nu este unul tocmai benefic.

Mai multe studii realizate recent au scos la iveală faptul că acest tip de sex poate deveni periculos, comportamentul partenerilor suferind modificări după despărţire.

Cercetătorii care au realizat unul dintre studii şi care au fost citaţi de Huffington Post au urmărit, timp de mai mulţi ani, aproximativ 800 de tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani. Specialiştii au concluzionat că majoritatea participanţilor au fost implicaţi în acest timp în relaţii serioase, iar astfel i-au putut intervieva.

Specialiştii au afirmat că aproape jumătate din tineri s-au despărţit şi împăcat cu partenerii, majoritatea declarând că sexul i-a ajutat să reia legătura cu fostul partener. Însă, sexologii sunt de părere că acest tip de sex reflectă instabilitatea emoţională şi poate avea efecte negative asupra tinerilor. Mai mult, dacă încă se gândesc la partidele de amor cu fostul partener, tinerii riscă să nu treacă peste despărţire şi să fie încă legaţi de fostele iubiri.

„Sexul cu un fost iubit te aduce în situaţia în care tehnic nu mai sunteţi împreună, dar emoţional sunteţi încă legaţi unul de celălalt. Cei care păstrează legătura şi rămân în contact după despărţire continuă să simtă durerea separării mult mai intens şi le este mult mai dificil să treacă mai departe şi să-şi continue vieţile. Cercetări anterioare au descoperit că majoritatea studenţilor care au trecut prin aceste situaţii au descris evenimentele drept experienţe negative şi dificile“, au spus specialiştii.

În plus, sănătatea îţi poate fi afectată de sexul cu un fost partener alături de care ai trăit clipe minunate pentru mai mult timp. Acest lucru este posibil deoarece odată cu trecerea timpului prezervativul este folosit tot mai puţin, partenerii recurgând la alte metode contraceptive. În acest fel, dacă unul dintre parteneri a întreţinut relaţii sexuale şi cu alte persoane, după ce voi v-aţi despărţit, iar apoi aţi făcut din nou sex, poţi ajunge în situaţia în care vei descoperi că suferi de diferite boli cu transmitere sexuală.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod