Dr. Oz a spulberat un mit: Iaurtul nu te scapă de infecţiile vaginale

Uneori remediile naturiste nu sunt cele mai bune soluţii când vine vorba despre o problemă ginecologică. Descoperă ce e indicat să faci în această situaţie!
Infecţiile vaginale nu se tratează cu iaurt aplicat pe un tampon şi apoi introdus în zona genitală, avertizează celebrul Dr. Oz. Printre tratamentele naturiste care circulă pe internet şi urmăresc să trateze o infecţie vaginală se numără şi cel cu un tampon îmbibat în iaurt şi apoi introdus în vagin.

Dr. Oz nu recomandă acest tratament şi explică de ce el nu va da niciodată roade. Potrivit specialistului, bacteriile bune care se regăsesc în iaurt nu sunt de acelaşi tip cu cele care populează vaginul. Mai există şi situaţia în care unele branduri de iaurturi pretind că ar conţine lactobacili, însă aceştia nu se regăsesc deloc în iaurt.

Sfatul lui Dr. Oz este acela de a merge la un ginecolog sau de a întreba la farmacie un tratament eficient pentru infecţiile vaginale. Probioticele sau bacteriile bune le poţi administra sub formă de pastile care vor menţine un echilibru al florei intestinale şi vaginale.


De câte feluri sunt infecţiile vaginale?


La nivel mondial, pe an sunt raportate aproximativ 5-10 milioane de vizite la medicul ginecolog, cele mai multe fiind asociate cu vaginite (infecţii genitale inferioare). Acestea sunt de mai multe feluri:

  • vaginite micotice (numite micoze vaginale sau vaginite fungice)
  • vaginite bacteriene
  • vaginite mixte (micotică + bacteriană)
  • infecții cu transmitere sexuală.

Dintre infecțiile cu transmitere sexuală, infecția cu tricomonas vaginalis necesită tratament oral la care se poate adăuga tratament vaginal, dacă infecția este determinată de tricomonas vaginalis în asociere cu alți germeni patogeni și necesită și tratamentul partenerului. Pentru celelalte tipuri de infecții vaginale se preferă tratamentul pe cale vaginală.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod