Diferenta dintre dorinta ta sexuala si a lui


Diminetile il inspira, iar tu esti mai bine dispusa seara. El are nevoie sa fie doar alintat, tu ai vrea sa se intample mai mult decat atat. Dorintele barbatilor nu sunt mereu...
Diminetile il inspira, iar tu esti mai bine dispusa seara. El are nevoie sa fie doar alintat, tu ai vrea sa se intample mai mult decat atat. Dorintele barbatilor nu sunt mereu la unison cu cele ale femeilor. Ce face diferenta?

Dorinta, este motorul sexualitatii. O relatie de cuplu in care nu exista dorinta sexuala risca sa se transforme intr-un timp foarte scurt in simpla prietenie. In declansarea dorintei sexuale sunt antrenati diversi factori, fizici si psihologici. In initierea partidelor de amor au un cuvant de spus modul de viata, educatia, starea de spirit, hormonii, fanteziile si... sentimentele.

Influenta hormonilor


Hormonul dorintei este testosteronul, atat la femei cat si la barbati. El este produs de glandele suprarenale si de testicule, la barbati, si de ovare, la femei. Nivelul de testosteron al femeilor este mult mai scazut decat cel al barbatilor, de aici explicatia apetitului sexual mai ridicat la barbati. In acelasi timp, corpul femeii este mai sensibil la testosteron decat cel al barbatului si astfel diferenta este compensata.

Fluctuatia hormonala, mai ales in timpul menstruatiei, influenteaza intensitatea dorinteii sexuale feminine. In zilele care preceda ovulatia, libidoul nostru ajunge la apogeu. Acest lucru nu este valabil daca iei anticonceptionale. Dimpotriva, dupa nastere, secretam prolactina, un hormon anti-dorinta.

Factorii psihologici


Educatia, cultura, interdictiile sociale si religioase mostenite de secole exercita inca o presiune morala considerabila asupra femeilor care isi exprima dorinta sexuala mai putin voluntar decat barbatii. Acest lucru poate explica de ce barbatii disociaza mult mai usor dorinta sexuala de sentimente. Ei pot avea chef sa faca sex cu o anumita persoana pe care nu o iubesc. In acelasi timp, cu cat sunt mai atasati de o femeie, cu atat dorinta lor de a face dragoste cu ea devine mai intensa.

De altfel, dorinta barbatilor este mai curand pulsionala, adica vine din interior, in timp ce dorinta femeilor este mai curand provocata de cheful si excitatia celuilalt, de un mediu favorabil, de relaxara propice dragostei.

Varsta si dorinta sexuala


La barbati, dorinta sexuala apare la pubertate, fiind ridicata pana la varsta de 50 de ani. Odata cu varsta barbatii incep andropauza, o diminuare a testosteronului care antreneaza libidoul. Daca la femei dorinta sexuala apare mai tarziu, ea creste in timp si mai ales odata cu experienta. Maturitatea sexuala a femeilor se situeaza in jurul varstei de 30 de ani. Ajunse la menopauza, femeile cunosc o diminuare a dorintei sexuale, dar cum intervine si factorul psihologic, nu se poate vorbi de disparitia ei. Femeile au acum mai mult timp decat oricand sa se gandeasca la ele si la corpul lor si acorda mai multa atentie vietii lor sexuale. Aceasta perioada a vietii unei femei marcheaza adesea renasterea dorintei.

Cel mai bun moment pentru el si pentru tine


Daca te-ai intrebat de ce partenerul tau este atras de tine dimineata, afla ca nivelul sau de testosteron creste cu 30% in acest moment al zilei, de aici libidoul lui exagerat la trezire. Din contra, femeile au nevoie sa se simta destinse, zen si cu spiritul liber pentru a avea chef de o partida de amor. Momentul propice pentru tine este deci seara, odata ce copiii au adormit si grijile de peste zi au fost uitate.

Bioritmul nostru intervine si in ceea ce priveste anotimpurile. Femeile isi simt dorinta crescanda odata cu sosirea primaverii. La barbati, trezirea simturilor are loc mai tarziu si corespunde inceputului verii.

Cum va armonizati


Atunci cand unul dintre parteneri nu are chef, celalalt se simte respins si considera ca nu este dorit si capabil sa nasca dorinta. Pentru a evita genul acesta de situatii neplacute pentru ambii parteneri, intervine comunicarea. Fiecare trebuie sa isi exprime sentimentele si frustrarile pentru a reinnoda legatura cu celalalt. Asa cum spune un vechi proverb, "pofta vine mancand", deci nu ezita sa te straduiesti un pic la inceput caci, odata cu mangaierile si sarutarile, dorinta va veni in mod natural.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod