Despre tine si orgasmul tau...

Despre orgasm s-a scris si se va scrie foarte mult. Nu intamplator, pentru ca in fiecare moment este cel putin o femeie care afla ca el exista, o femeie care se intreaba de ce nu i se intampla si ei, una care vrea sa afle mai multe decat ceea ce stie deocamdata.

Despre orgasm s-a scris si se va scrie foarte mult. Nu intamplator, pentru ca in fiecare moment este cel putin o femeie care afla ca el exista, o femeie care se intreaba de ce nu i se intampla si ei, una care vrea sa afle mai multe decat ceea ce stie deocamdata.

Dincolo de toate lucrurile pe care le citesti sau le vei citi vreodata, vei fi tu, o femeie unica, cu trairi unice, tu si orgasmul tau. Si asta sa iti fie in minte si in trup atunci cand pleci in aceasta minunata explorare.

Ia lucrurile in ritmul tau si nu privi orgasmul ca pe o competitie pe care trebuie sa o castigi. Cu cat te straduiesti mai mult, cu atat vei fi mai incordata si risti sa te indepartezi de adevaratul tau "obiectiv".

Invata sa iti cunosti corpul si sa iti gasesti starea personala de bine intim, de confort si, de ce nu, de extaz! Nu lua in mod brut retetele care iti garanteaza orgasmul; niciunul dintre aceste sfaturi nu trebuie luat de-a valma, ca pe niste reguli stricte de la care nu te poti abate. Ce functioneaza pentru cineva poate nu este valabil pentru tine, si invers. Doar explorand, dandu-ti voie sa te relaxezi, sa simti si sa pierzi controlul, doar atunci vei putea vorbi despre orgasmul tau, nu despre orgasm la modul general.

Orgasmul este o realitate biologica, atribut al sanatatii mintale si fizice. El tine de intimitatea fiecarei persoane si este alegerea ei de a vorbi sau nu despre asta. Insa, daca alegi sa vorbesti, este minunat, pentru ca te va elibera de multe idei preconcepute si de stereotipuri mostenite de generatii. Cu cat vei fi mai deschisa in comunicarea cu partenerul tau, cu atat iti va fi mai usor sa te simti bine cu tine si confortabil in relatia pe care o ai.

Nu e nimic bizar, ciudat, interzis in a-ti dori sa ai orgasm si a-l obtine in urma unui act sexual sau in urma masturbarii. Daca ai reguli de educatie, religie, complexe fizice sau mentale care te tin in neputinta, incepe prin a le gasi o rezolvare. Elibereaza-ti intai mintea, pentru a-ti putea elibera corpul.

Pana nu iti vei da voie sa te simti bine cu tine, va fi greu ca altcineva sa reuseasca pentru tine acest lucru. Asa ca, nu pune pe seama altora lucruri pe care te-ai obisnuit sa ti le refuzi. Daca ai o problema, fii prima care o recunoaste si nu te ascunde dupa pretexte pentru ca pierzi timpul tau, nu pe al altora. Si in loc sa te gandesti ca ai o problema si sa te simti descurajata, gandeste-te la solutia care sa te faca sa te simti bine - sa te simti TU, in intregul fiintei tale.

Traieste, bucura-te, daruieste si obisnuieste-te sa primesti! Chiar daca pentru cei mai multi orgasmul pare doar o reactie la un stimul biologic, el poate deveni mult mai mult: poate spune ceva despre tine, despre modul in care alegi sa iti traiesti viata si bucuria plenara de a fi.

Orgasmul poate fi un joc sportiv sau un joc al iubirii. Tu alegi care ti se potriveste cel mai bine. Stii deja? Atunci esti o invingatoare! Iti pui chiar acum intrebarea? Esti pe drumul cel bun!

Afla mai multe despre orgasmul la femei din articolele:

De ce mimeaza femeile orgasmul?
Orgasmul vaginal si clitoridian, intre mit si realitate
De ce simt durere cand fac dragoste?
Frigiditatea poate fi depasita!
Anorgasmia - o problema rezolvabila
Tu ce stii despre orgasm?

Un articol de Lena Rusti, psihoterapeut

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • danavaleria pe 9 Nov 2010, 15:33
    Pareri diferite

    Fiecare om este indreptatit sa aiba o parere, insa de admirat sunt cei care reusesc sa rezolve problemele, frustrarile, nemultumirile cu care se confrunta, indiferent de situatie! Marea majoritate se plang, cautand solutii la altii, cand solutia o gasesc singuri cu putina gandire si descoperire personala... Nu este de condamnat femeia de 61 de ani ca isi regaseste fericirea si la aceasta varsta, frumos ca a impartasit-o cu noi.. Nici faptul ca tinerele prefera sexul pasional, salbatic, important este sa te simti implinit din punctul asta de vedere! O implinire duce la un echilibru si in alte situatii ale vietii.

    0
    0

  • Anny28 pe 17 Iun 2010, 21:44
    hm...

    hm.. interesant de toot =)

    0
    0

  • ramona pe 9 Apr 2010, 01:09
    am o problema

    Sa fiu sincera ...atunci cand am orgasm fac pipi :(mai este vre-o femeie care e in situata mea?

    0
    0

  • Yoo pe 13 Mai 2009, 09:31
    Baiat si...:|

    Nu stiu daca aici e locul dar am si eu o problema. Cand incerc sa fac sex cu o fata totul e ok, pana cand sa introduc penisul in vagin. Practic nu sunt atras/excitat si nu pot intretine actul sexual. Cand ma masturbez, totul e ok insa cand e vorba de sex nu sunt deloc excitat si nu putem continua. Ne iubim si ne intelegem unii pe altii. Nu, nu e prima data cand incerc. Ce ar putea fi? Ma poate ajuta cineva cu sfaturi? Multumesc

    0
    0

  • kamilla pe 8 Apr 2009, 00:13
    eu si orgasmul meu....lipsa

    Pe cine intereseaza daca am sau nu orgasm??? Cred ca pe nimeni.Oricum nu am avut si nici nu vreau sa am ptr.ca mi-r sila de penis.Cred ca nu exiata ceva mai dezgustator la un corp omenesc.Fac sex ptr.ca asta-i natura firea omului,dar nu ma intereseaza si asta nu ptr.ca nu l-as fi avut ci ptr.ca actul in sine imi provoaca repulsie.Il iubesc,imi place sa vorbesc cu el,sa ne plimbam orice pana la chestia aceea. N-are deacat sa-si satisfaca dorintele biologice,trupesti,animalice in alta parte.Eu il vreau doar ptr.romantism si plimbari sub clar de luna.

    0
    2

  • Julia pe 7 Apr 2009, 15:09
    ups

    fac sex de 3 ori pe sapt. de 2 ani....dar comentariul Doamnei implinite e super jenant. Eu zic k in ziua de azi se vrea sexul pasional, fara camashutze de noapte si nasturei, sexul violent in masura placerii...alea erau p vremea lu ceaushu, fara curent ;;) ...aoleu,,babe la menopauza..

    0
    0

  • corina pe 12 Feb 2009, 09:16
    sa nu fim rele

    '' o doamna implinita"" VA MULTUMESC PENTRU SFATURI AVETI DREPTATE AM 29 ANI SI AVETI MARE DREPTATE

    0
    0

  • elena pe 5 Ian 2009, 09:17
    Doamna implinita

    Si ce te lauzi cucoana? Crezi ca esti unicat? Sau,ai avut si tu vreun organ mai naspa,acum la batranete si nu mai incapi in piele? Poate oi fi implinita in sensul ca esti rotunjoara bine de tot! asa da! In rest,in chestia cu orgasmul,despre are se vorbeste in articol,esti paralela maica! Esti doar surescitata. Ai baut cumva ceva amestecat cu pastile dadatoare de euforie? Adevar graia cineva,ca la batranete,oamenii o iau razna,e tipic si la tine. Ce dracu cauti tu la varsta asta a senectutii,pe aceste siteuri despre sex,doar tu stii. Inca te mai mananca pe undeva? Miram'as! Te-a apucat strechea? Ce sfaturi sunt astea? Pentru copii de gradinita? Pentru retardati? Aiurita femeie!

    0
    0

  • O Doamna implinita! pe 22 Dec 2008, 09:17
    IUBIRE veritabila !

    De Sfinta Sarbatoare va doresc tot binele din lume! Fiti sigure, fetelor, ca se obtine orgasmul si fara penetrare! Fara practici in varianta SOLO! Gasiti barbatul care sa fie tot un preludiu - 25 de ore din 24 - cand sunteti, mai ales, in week-end - si veti vedea cat sunteti de implinite! Cereti-i sa va imbratisati cu nasturii deschisi la pijama sau camasuta de noapte a voastra, iar, daca va iubiti sincer, se poate sa fiti unici, si la 61 de ani, asa cum avem noi! Frisoanele si electrocutarea; senzatia de bine si starea de extaz se obtine si numai daca va sarutati, atingeti, imbratisati! dar....numai daca va iubiti sincer! ASTA este singuta conditie ca doi oameni da simyta ca sunt impliniti si sexual. Totul pleaca de la creier, inima, suflet * buze, brate maini & cuvinte calde, tandrete in priviri, empatie si....COMUNICARE din toate p.d.v.! Incercati!Nu veti regreta ! Dar....numai daca va iubiti SINCER ! "Eliberarea" poate fi programata si poate aparea , la comanda! Incarcatura senzitivo-emotionala si implinirea apar NUMAI daca va IUBITI sincer ! ca noi doi! Si la 61 de ani! Dupa 36 de ani de casatorie! Stiu ca nu veti crede! E problema voastra! Doamne, ajuta !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod