Descopera ingredientele "dragostei"

Pornind de la maxima "Daca dragoste nu e, nimic nu e", dragostea apare ca "ingredientul" principal in viata noastra. Intr-o permanenta cautare a dragostei, a sex-appeal-ului si a experientei sexuale, TopSanatate iti dezvaluie alimentele dragostei, care inspira romantismul si afectiunea.
Afrodiziacele

Oamenii au consumat dintotdeauna alimentele, plantele si bauturile cele mai ciudate si cu proprietati considerate a fi miraculoase in speranta ca aceste substante magice le vor creste farmecul si puterea de seductie in ochii sexului opus, imbunatatindu-le implicit si performantele sexuale. Bineinteles ca in prezent exista Viagra, insa credintele din strabuni nu dispar cu una cu doua. De aceea, exista inca persoane care considera alimentatia un stimulent pentru apetitul sexual (stridiile si caviarul, urmate de sampanie).

Insa cat de adevarate sa fie aceste credinte? Fiecare mit trebuie sa aiba la baza o mica farama de adevar, asadar sa atuncam o privire stiintifica la cele mai populare alimente afrodiziace pentru a verifica daca exista acea farama de adevar pe baza careia sa-si fi castigat acest renume.

Fructele de mare: stridiile, caviarul, creveti si alte fructe de mare au fost intotdeauna recunoscute ca si afrodiziace. Din punct de vedere nutritional constituie o adevarata sursa de proteine, fier, zinc si iod.


Fierul este esential in producerea hemoglobinei, substanta pigmentata care ajuta globulele rosii sa transporte oxigenul in toate celulele corpului, asigurand o rezistenta mai mare la boli si diminuand riscul anemiei.

Zincul este unul dintre cele mai importante elemente ale spermei. Nivelul de zinc din sperma este de 100 de ori mai mare decat cel din sange. In tarile in care populatia se confrunta cu carente de zinc, pubertatea este intarziata si organele sexuale nu se dezvolta normal.

Iodul este necesar pentru buna functionare a glandei tiroide. In cazul in care organismul tau produce o cantitate insuficienta de hormoni tiroidieni te vei simti obosit/a, deprimat/a, si lipsit/a de energia necesara pentru a face fata dorintelor sexuale. Asadar trebuie sa ai o glanda tiroida activa.


Rosiile "merele dragostei"

Cand au fost introduse pentru prima oara in Europa au fost denumite "merele dragostei", datorita efectelor stimulante care le erau atribuite. Ideea ca rosiile sunt stimulente sexuale a fost intarita de studiile stiintifice din perioadele urmatoare.
Cercetarile recente au aratat ca rosiile contin cele mai importante surse de licopene din dieta. Licopenele fac parte din categoria carotenoidelor si sunt cunoascute pentru proprietatile anti-cancerigene (benefice, in special, in cazul cancerului de prostata).

Potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori, barbatii care includ in dieta lor saptamanala zece portii de salate de rosii si alte legume (in diverse combinatii) prezinta o diminuare cu pana la 35% a riscului de a face cancer de prostata, in comparatie cu cei care nu consuma atat de des rosii.

Numeroase studii efectuate au demostrat ca unele arome pot cauza intr-adevar un efect extraordinar asupra organismului tau. Printre cele mai intalnite alimente folosite ca si afrodiziace de-a lungul timpului se numara si urmatoarele:
  • Alcoolul - elimina inhibitia si mareste increderea in sine; cu toate acestea, un consum exagerat are un efect sedativ, nicidecum traspunerea intr-o stare romantica;
  • Bananele - nu numai datorita formei incitante, ci si a consistentei cremoase; cateva studii au aratat ca enzima bromelain din compozitia acesteia imbunatatesc performantele sexuale masculine;
  • Caviarul - sursa importanta de zinc, ajutand la stimularea productiei de testosteron;
  • Sampania - considerata "bautura dragostei" elimina inhibitia (consumata in cantitati moderate) si cauzeaza o placuta senzatie de caldura in organism;
  • Ciocolata - contine atat substante sedative care relaxeaza si elimina inhibitia, cat si substante stimulante care cresc nivelul energiei si apetitul sexual.
    Se spune ca ar fi fost chiar interzis consumul ei in unele manastiri cu cateva secole in urma;
  • Smochinele - erau foarte renumite in Grecia antica in timpul ritualurilor de imperechere;
  • Ginseng - mareste intensitatea dorintei sexuale;
  • Ridichile - considerate cel mai puternic afrodiziac de catre faraonii egipteni, in special datorita gustului picant care stimuleaza cerul gurii;
  • Telina - contine vitaminele A, C, E, P, B si numeroase minerale. Este excelenta pentru tonifierea muschilor si lichefiaza sangele; reduce nivelul de colesterol. Romanii au dedicat telina zeului Ploto;
  • Coriandrul - semintele uscate au un puternic efect euforic, in special in cazul femeilor. Aceste seminte pot fi adaugate intr-un pahar cu vin, insa trebuie evitat un consum exagerat pentru a nu intampina reactii adverse;
  • Vanilia - creeaza un efect euforic, combate astenia sexuala, actioneaza asupra sistemului nervos central, iar prin intermdiul mirosului actioneaza in mod indirect asupra stimularii sexuale;
  • Sofranul - are proprietati stimulante a zonelor erogene; studiile au demostrat ca au efecte similare cu hormonii.
    Atentie un consum exagerat de safron poate cauza raset incontrolabil;
  • Oregano - prin infuzie are remarcabile proprietati afrodiziace;
  • Mustarul - stimuleaza actiunea glandelor sexuale. Exista trei tipuri de mustar: negru, alb si galben din India; mustarul alb fiind folosit cu succes in Evul Mediu;
 

Comentariile 101-150 din 186

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • michelle pe 6 Iul 2006, 00:58
    fructe de mare ,peste, telina si usturoi

    Fructe de mare,shrimpi,scoici,clams,peste consumat de trei ori pe saptamana.Telina radacina,rasa si pusa in salate.Usturoiul...si ciocolata!!!

    0
    0

  • gheorghe mihai pe 5 Iul 2006, 08:58
    aveti dreptate !!!

    daaaaaaa, e o parere pozitiva si in mare masura dezvaluie toate secretele si tainele a tot ceea ce tine de dragoste.mi-a placut cu rosiile;)

    0
    0

  • stroea maricela pe 4 Iul 2006, 22:08
    foarte tare frate

    sensi blu e cel mai tare!!!

    0
    0

  • soso pe 1 Iul 2006, 01:30
    da

    aveti si voi dreptate...

    0
    0

  • D D C pe 26 Iun 2006, 11:35

    VA DAU O RETETA GARANTATA.SALATA DE CARTOFI CRUZI,TAIATI MARUNT SAU DATI PRIN RAZATOARE CU ARDEI IUTI.ARDEIIAR FI IDEEAL SA FIE ROSI.CARTOFII POT FI SI FIERTI DAR NUMAI PE JUMATE.

    0
    0

  • bianca loredana pe 24 Iun 2006, 21:04
    o reteta excelenta

    cred ca ciocaolata este cel mai bun igredient si eu pe asta lasi consumna

    0
    0

  • lola pe 20 Iun 2006, 18:52
    ingrediente

    fffffffffffff buna

    0
    0

  • gabi pe 18 Iun 2006, 12:35
    mai mult decat adevarat

    Tot ceea ce am citit aici in aceasta pagina reprezinta purul adevar si sunt intru totul de acord cu dvs. Astfel de informatii ar trebui sa difuzati nu numai pe internet caci in zilele noastre educatia este esentiala si nu ajunge la toata populatia in aceeasi masura, tocmai de aceea va sugerez sa faceti si o emisiune TV pe aceasta tema. Cu respect M.G.V

    0
    0

  • carmen pe 15 Iun 2006, 19:25
    perfect

    sunt intru totul de acord cu ceea ce ati scris mai sus. In lucrurile lasate din strabuni mai putem avea incredere, lucru care nu l pot afirma despre toate descoperirile din ziua de azi

    0
    0

  • alexandra pe 15 Iun 2006, 15:00
    nu este nimic adevarat

    este o mare prostie dupa parerea mea

    0
    0

  • micina pe 14 Iun 2006, 15:30
    avem nevoie de sare si piper in dragoste

    intotdeauna, chiar daca este dragoste ,avem nevoie de sare si piper .caci fara ele mancarea nu ar avea gust... asadar iubiti-va dar aveti grija si ce mancati ca diferenta se va vedea ,in timp

    0
    0

  • zenaida pe 14 Iun 2006, 11:34
    buna

    as vrea sa imi gasesc pe cineva de incredere care sa ma iubeasca dar nu stiu cum sa fac asta puteti sa ma ajutati?as fi recunoscatoare va multumesc

    0
    0

  • none pe 13 Iun 2006, 23:55
    none

    cel mai bun stimulent sexual este sa iubesti si sa fii iubit

    0
    0

  • camelia pe 13 Iun 2006, 00:54
    sexul

    eu cred ca daca iubesty cu adevarat pe cineva nu tre sa folosesty incredientele dragostey totul vine de la sine

    0
    0

  • Rhadoo pe 11 Iun 2006, 23:16
    dragoste din inima

    daca este dragoste e totul ok. nu exista alte probleme. dar trebuie sa fie dragoste cu adevarat sincera si reciproca

    0
    0

  • Cirligeanu Andrada pe 9 Iun 2006, 21:16
    dragoste

    Sincer e frumos sa iubesti cred pt ca eu nu am intalnit pe nimeni care sa ma iubeasca cu adevarat.Nu am avut noroc in dragoste dar as dori sa vad cum este sa te iubeasca cineva cu adevarat.

    0
    0

  • ivy pe 9 Iun 2006, 17:50
    dragostea e ceva emaizing

    dragostea e cel mai important lucru in viata, cand ai jum. ta e cel mai frumos si poti spune ce frumoasa e dragostea. cand esti indragostit simti cateodata in stomac placeri de neuitat so better follow in love ok.

    0
    0

  • crisa pe 8 Iun 2006, 13:58
    dragoste-suflet

    a fi indragostit e o minune

    0
    0

  • cristina pe 8 Iun 2006, 13:54
    dragostea e totul

    dragostea nu priveste cu ochii dar cu sufletul

    0
    0

  • besoaik@ pe 7 Iun 2006, 17:36
    dragostea

    eu kred k intr-o relatie cominikarea e totul apoi....restul dar orikum dragostea tr impartasita

    0
    0

  • monica ene pe 7 Iun 2006, 15:38
    secretul meu

    este foarte important sa nu incerci niciodata sa pari altcineva doar pt a-i fi partenerului/partenerei pe plac.vei avea poate cateodata de pierdut dar cu siguranta de cele mai multe ori vei avea de castigat daca esti tu insuti/insati.

    0
    0

  • adriana pe 7 Iun 2006, 11:05
    secretul dragostei

    eu cred k pentru a se indragosti cineva cu adevarat de tine si aceasta dragoste sa dureze trebuie sa fii mereu u insuti

    0
    0

  • crina pe 7 Iun 2006, 09:22
    dragostea la distanta

    eu cred in dragoste la distanta!am o relatie frumoasa de ceva timp si e adevarat daca exista iubire rezista!

    0
    0

  • CRISTINA pe 5 Iun 2006, 21:22
    Am noroc in dragoste?

    Pot sa stiu cu ce zodi ma potrivesc??Eu sunt gemeni.

    0
    0

  • Cristina pe 5 Iun 2006, 21:18
    Nu e SIGUR

    Toate acestea nu te pot ajuta sa cuceresti persoana iubita!

    0
    0

  • maricica pe 5 Iun 2006, 11:09
    OAU!

    eu am o parere excitabilizanta si interesanta despre aceste lucruri pe care sa mor dak le-am citit... mi se par de-a dreptul ineresante si de memorat... o,da... sunt foarte pasionala d aceste lucre. mie place multe. va pup pa toti

    0
    0

  • maria pe 4 Iun 2006, 08:51
    vise

    visezi o viata la iubire si cand o gasesti mori;;;

    0
    0

  • groza elena pe 3 Iun 2006, 21:17
    dragostea e rara

    parerea mea e ca dragostea pentru unii e foarte greu de gasit si pentru unii foarte usor dar sa recunoastem ca e frumoasa .e foarte frumos sa te trezesti dimineata si sa-ti spui ma iubeste cineva si eu sa-l insel de impotent ce e

    0
    0

  • borozan natalia pe 3 Iun 2006, 21:01
    dragostea e oarba

    intr_adevar dragostea astazi e bataie de joc

    0
    0

  • annyy pe 3 Iun 2006, 11:21
    DrAgOsTeA

    Va multumesc mult de tot ca pot sa-mi exprim parerile des pre ceva important... MuLtI pUpIIcIi, annyy.

    0
    0

  • annyy pe 3 Iun 2006, 11:17
    dRaGoStEa

    Se stie ca dragostea trece si prin stomac,atunci cand te astepti cel mai putin, indiferent ca mananci sau nu "ingredientele dragostei". Astazi, nu prea mai exista dragoste curata... Daca a-i incredere in tine, dragostea poate sa vina la orice varsta...

    0
    0

  • ck pe 2 Iun 2006, 16:12
    cu pluta

    e interesant cata lume e cu pluta ,fratilor!sfaturi dupa ureche...sau de la tzatza florishika...

    0
    0

  • Biro Olimpia pe 2 Iun 2006, 14:23
    Dragostea

    iubesc pe cineva care ma respinge sufar mult si nu stiu ce sa fac

    0
    0

  • ADRIANA pe 31 Mai 2006, 10:48
    DRAGOSTEA

    Nu toata lumea are noroc de dragoste curata si uneori cel mai bun prieten isi bate joc de tine si este o suferinta deneinchipuit si foarte grea ce cu greu iti va trece

    0
    0

  • izzabela pe 30 Mai 2006, 18:34
    te iubesc

    te iubesc si nu pot sta fara tine esti viata mea izabela

    0
    0

  • sera pe 30 Mai 2006, 11:24
    ceva si pentru femei!

    da lamuriti-ma si pe mine va rog din suflet! De ce se recomanda atatea afrodisiace pentru barbati, cand, cu totii stim ca femeile au mai multe probleme cu lipsa poftei de sex decat barbatii? Astia sunt oricum turbati la vederea unui singur deget de femeie..... nu inteleg ce nevoie mai au ei de afrodisiace? In timp ce femeile, mai ales cele casatorite si mai ales dupa nasterea copiilor nu prea mai au aceeasi pofta ca pe vremuri.... sa ma lamurasca si pe mine cineva.... s-a inventat ceva si pt femei, in afara de terapie la psihologi si consilieri?

    0
    0

  • Angelica pe 28 Mai 2006, 10:28
    Aratati valoarea

    Daca te vei comporta cu el cu multa posesivitate sarm indiferenta superioritate atunci el va cadea in plasa tio spun din experienta

    0
    0

  • MON@ pe 23 Mai 2006, 11:02
    il urasc

    nu stiu ce sa zic dar este un nenororit dak a vrut doar sa-si bata jopc de ce a durat 1 an si jumate relatia?este un nenorocit pe care nu mai vreau sa-l vad...

    0
    0

  • ana pe 22 Mai 2006, 14:58
    iti iei papucii si il lasi!

    Iti spui ca nu stie ce pierde si il lasi cu cealalta! 1 an si jumatate nu e o eternitate! Intotdeauna o poti lua de la capat ... si daca nu incerci de unde ai sa stii ca nu exista altul care sa te merite cu adevarat!Parerea mea e ca nu stai cu un tip care te-a inselat...pt.ca daca a facut-o o data o face si a doua oare! Eu m-am despartit de un tip dupa 2 ani jumatate si acum sunt fericita! M-am logodit si simt ca acesta e barbatul visurilor mele! Iti doresc mult curaj!

    0
    0

  • Dany pe 22 Mai 2006, 11:28
    Nu toti sunt la fel

    Pentru a gasi trebuie sa cauti....mult si bine,dar cand gasesti...va spun k iti vei da seama,cu siguranta.Cautati in continuare...bafta

    0
    0

  • Anonimus pe 20 Mai 2006, 18:51
    In zadar!

    iubesti cu toata fiinta ta shi afli k cel pe care l-ai idolatrizat timp de 1 an jumatate,te-a inselat permanent!! ce sa faci acum?... sfat:... chiar nu shtiu ce sfat sa dau! trage-tzi voi concluziile

    0
    0

  • vera pe 20 Mai 2006, 11:30
    iubire la distanta

    mii sa intamplat asa ceva.a fost o relatie de 6 ani l-am iubit mult dar fiind departe ma insela si uite asa am pierdut timpul cu el.omul il cunosti mai bine daca este aproape de tine nu la telefon sau prin mail.nu este tot una.

    0
    0

  • aura pe 19 Mai 2006, 21:50
    fii optimist

    MA BUCUR CA AM CITIT ARTICOLUL DVS.DE LA O VREME SUNT BUNE SI ASTFEL DE PENTRU OMUL DRAG SI IUBIT,CEL ASTEPTAT SI REGASIT.DUPA PLOAIE SI FURTUNA....ZAMBESTE <>...LA SOARE

    0
    0

  • popa cristina pe 18 Mai 2006, 13:43
    e usor sa iubesti daca esti iubit!

    tocmai m-am despartit de un baiat cu care am stat2ani si 9 luni,am facut mari eforturi ca sa fiu cu el, iar acum am aflat ca are pe altcineva.sfat;sufera si tu cum sufar eu!DUMNEZEU ARE GRIJA DE TOTI!NU IUBII LA INTAMPLARE!

    0
    0

  • Bineata Viorica Alexandra pe 17 Mai 2006, 07:38
    niciodata nu e prea tarziu

    nu are de ce sa iti para rau ca ai stat cu un baiat mai mic ca tine cu 5 ani si mai ales ca nu ti_ai inceput viata sexuala deoarece niciodata nu e prea tarziu,ai toata viata inainte ca sa iti incepi viata sexuala cu o persoana care sa tina la tine si care sa te aprecieze pentru ceea ce esti.

    0
    0

  • ufd_dana@yahoo.com pe 15 Mai 2006, 01:16
    nu dispera

    acum un an am cunoscut un baiat cu 5 ani mai mic ..decat mine imi pare rau intr-un fel,ca nu am ascult de sfatul celor dragi si am facut ce m-a dus capul el fiind mai mic eu nu miam inceput viata sexuala am 22 de ani ieri i-am implinit...si alalteieri am terminat rel....nu trebuie sa diseram nu toti sunt la fel..exista baieti care iti mananca din palma numai ca trebuie sa ii cauti un pic..

    0
    0

  • Elena pe 14 Mai 2006, 19:34
    Amendament!

    Cel mai eficient afrodisiac este iubirea!

    0
    0

  • SIMONA pe 14 Mai 2006, 15:00
    IUBIRE

    NU STIU CE INSEAMNA SA IUBESC CU ADEVARAT. NIMENI NU MI-A OFERIT SANSA DE A I-0 ARATA. CINE STIE.. POATE INTR-O ZI SE VA INTAMPLA. INCA ASTEPT...

    0
    0

  • SIMONA pe 14 Mai 2006, 14:52
    IUBIRE

    NU STIU CE INSEAMNA SA IUBESC CU ADEVARAT. NIMENI NU MI-A OFERIT SANSA DE A I-0 ARATA. CINE STIE.. POATE INTR-O ZI SE VA INTAMPLA. INCA ASTEPT...

    0
    0

  • INYA pe 13 Mai 2006, 15:25
    VOI TRECE SI EU PRIN ASTA!....-?

    PESTE APROX. 1 LUNA SI PRIETENUL MEU VA PLECA DEPARTE PENTRU O JUMATATE DE AN. OARE VA REZISTA DRAGOSTEA NOASTA?...

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod