Descopera extazul prin sexul tantric

Tantra inseamna literal "unealta pentru dezvoltare": tan se traduce prin "tesere" sau "dezvoltare", iar tra ca "unealta". Tantrele sunt texte ce schiteaza ritualurile...

Tantra inseamna literal "unealta pentru dezvoltare": tan se traduce prin "tesere" sau "dezvoltare", iar tra ca "unealta". Tantrele sunt texte ce schiteaza ritualurile de transformare spirituala. Ca practica, Tantra promoveaza dezvoltarea la nivel energetic, psihologic si fizic, prin teserea laolalta a diferitelor procese energetice din organism. O abordare tantrica a vietii inseamna recunoasterea constienta a acestei curgeri impreuna a energiei fizice, a celei erotice si a celei spirituale.

Calea orientala a dezvoltarii personale, Tantra, mai este numita, in China, si Calea Tao a Dragostei, deoarece priveste energia sexuala ca pe o manifestare pura a fortei noastre vitale. Cu toate acestea, in Occident, Tantra a ajuns sa fie cunoscuta ca arta de a face dragoste, desi ea deriva din practicile hinduse si budiste sofisticate ce au ca scop atingerea iluminarii.

Aceste practici isi au radacina in culturile antice pre-hinduse, care practicau venerarea zeilor. Avand in vedere faptul ca sexualitatea s-a separat din ce in ce mai mult de spiritualitate, intelepciunea feminina, centrata pe divinitate, protejata de practica tantrica, ne poate oferi pretioasa vindecare sexuala de care avem cu totii nevoie in ziua de azi.

Magia sexului


Orgasmul este o stare preschimbata a constientei si poti folosi acest moment ca pe un portal inspre o alta dimensiune a realitatii. Prin alinierea energiei tale sexuale cu fortele vietii, ii poti folosi puterea pentru a struni alte forme de energie, folosind la propriu sexul pentru savarsirea magiei. Cel mai important aspect al acesteia este calitatea constientei tale.

Ritual:

  • Discuta cu iubitul tau despre ce aveti neaparata nevoie in viata de cuplu. Poate va doriti sa va consolidati viata ca pereche, adancind relatia voastra si sa pasiti inainte in viata. Ti-ai putea dori sa cumparati o casa impreuna sau sa aveti un copil, sau sa va integrati viata, in calitate de cuplu, in cadrul comunitatii mai largi. Daca iti vine o imagine in minte, ai putea s-o asterni pe hartie, pentru a-ti concentra atentia inainte sa faceti dragoste. Vei regasi apoi imaginea in minte inainte de actul erotic.

  • Cand va este clar amandurora ce vreti, creati un cerc pentru a reprezenta spatiul vostru ritual. Il puteti face dintr-o ghirlanda de flori, din esarfe, cristale, lumanari sau nisip. Sedeti in interiorul acestui cerc, cu desenul sau cu un simbol a ceea ce va doriti, sau cu intentia formulata in mintile voastre. Apoi, evocati in mintile voastre exact ceea ce vreti sa realizati. Daca este vorba despre relatia voastra, imaginati-va relatia ca profund armonioasa, solida din punct de vedere spiritual si bazata pe intimitate si iubire. Daca este vorba despre sexualitate, imaginati-va ca sunteti amandoi satisfacuti sexual si ca emanati implinire. Daca este ceva tantric, imaginati-va pe voi insiva ca iubiti divini contopiti, deja alaturati intr-o stare de beatitudine.

  • Oricare ar fi dorinta voastra, imaginati-va efectiv pe voi insiva deja in aceasta stare, folosindu-va toate simturile pentru a da viata vizualizarii. Pastrati aceasta in mintea voastra in timp ce faceti dragoste. Daca ati creat o imagine pentru a reprezenta implinirea dorintelor voastre, priviti-o, concentrati-va asupra ei cu ochii mintii in timp ce faceti dragoste. Pastrati amandoi aceasta imagine sau stare imaginata cand se apropie orgasmul.

    Atingerea extazului


    Cheia catre extazul sexual este sa inveti sa-ti adancesti placerea. Senzatiile tale fizice sunt poarta prin care poti sa-ti explorezi corpul energetic. Foloseste-ti sentimentele de intimitate, incredere si relexare in timp ce faci dragoste, pentru a-ti dezvolta potentialul erotic. Pasiunea ta sexuala creeaza energie care poate fi canalizata inspre starea de extaz. Folosirea tehnicilor de meditatie si vizualizare in timpul actului erotic te ajuta sa-ti patrunzi pe deplin experienta trupeasca.

    Ritual

    Cerceteaza aceste sugestii; te vor incuraja sa te deschizi si mai mult fata de placerea senzuala:

    • In timp ce iubitul(a) iti mangaie fata si parul, primeste atingerea sa dragastoas;
    • Atunci cand iubitul(a) te saruta peste tot, simte cu adevarat intentia sa iubitoare;
    • Conecteaza-te cu centrul inimii partenerului, prin schimb de rasuflari sau vizualizare;
    • Cand te imbratiseaza partenerul, simte-te invaluit(a) intr-un cocon calduros de iubire;
    • Inspira rasuflarea dulce a iubitului, nutrindu-ti propria vitalitate;
    • Atunci cand esti excitat(a) concentreaza-te asupra respiratiei; ramai nemiscat(a), respirand incet si adanc, pentru a-ti adanci excitarea;
    • Cand partenerul se joaca cu organele tale genitale, incurajeaza aprinderea focului erotic in pelvisul tau;
    • Pe masura ce-ti creste excitarea, concentreaza-te sa atragi energia din organele genitale in sus, prin sira spinarii (prin canalul energetic central), in chakra inimii, si apoi mai sus, intre sprancene;
    • Cand vi se impreuneaza organele genitale, lasa placerea sexuala sa-ti patrunda in inima, unde aduce bucurie;
    • In timp ce faci dragoste, atrage energia sexuala din inima in sus, inspre centrul energetic din crestetul capului, unde aduce fericirea.
     

    Comentarii (1)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • cristina pe 3 Oct 2009, 21:30
      sexul tantric

      Foarte, foarte, bun articolul am invatat mult din el. Cred ca daca ar citi fiecare cuplu acest articol nu ar mai fi asa multe divorturi pentru adulter. SINCER,AM RAMAS IMPRESIONATA !

      1
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod