De Sărbători ai dezlegare la sex! Satisfacţia în dormitor aduce fericire în familie

Iată că în pragul Sărbătorilor de iarnă un studiu amplu despre sex vine să ne aducă câteva veşti bune. Nu că n-aş fi bănuit, dar iată că acum mi se confirmă. Sexul de calitate aduce

Iată că în pragul Sărbătorilor de iarnă un studiu amplu despre sex vine să ne aducă câteva veşti bune. Nu că n-aş fi bănuit, dar iată că acum mi se confirmă. Sexul de calitate aduce fericire în cămin. De ce? Pentru că ne îmbunătăţeşte şi starea emoţională şi starea de sănătate.

Rezultatele celui mai recent studiu SHOW (Sexual Health and Overall Wellness) desfăşurat în România şi în alte 8 ţări din Europa, pe un eşantion de aproximativ 3800 de participanţi de ambe sexe, ne arătă că viaţa de familie reprezintă cea mai înaltă prioritate atât pentru bărbaţi (73%), cât şi pentru femei (82%).

Află că 76% dintre bărbaţii care s-au declarat "complet" sau "foarte satisfăcuţi" cu viaţa lor sexuală declară, în acelaşi timp, că sunt "complet" sau "foarte satisfăcuţi" cu viaţa lor de familie!

Uimitor este că dintre cei implicaţi în relaţii stabile de cuplu, 47% dintre bărbaţi se simt cu adevărat iubiţi şi apreciaţi în timpul sexului!

Satisfacţia sexuală a bărbaţilor depinde de erecţiile lor, nu de partenerele de sex!

Cel puţin aşa reiese din studiu, având în vedere că mai toţi bărbaţii care au parte de erecţii ferme se consideră foarte satisfăcuţi cu viaţa lor sexuală. Mai mult, cei care se consideră satisfăcuţi în dormitor spun că sunt satisfăcuţi şi cu viaţa de familie, per total. Bărbaţii satisfăcuţi cu viaţa lor intimă au recunoscut că sexul are un impact pozitiv asupra calităţii vieţii şi a stării de sănătate, făcându-i să se simtă iubiţi şi apreciaţi. Totodată, o viaţă sexuală împlinită influenţează decisiv modul în care bărbaţii percep valori importante precum: relaţiile, familia şi sănătatea lor.

Din păcate, nu mulţi dintre noi ne simţim satisfăcuţi în plan sexual şi, indirect, în căsnicie!

Având în vedere importanţa unei vieţi sexuale satisfăcătoare şi a unei fermităţi optime a erecţiei pentru sentimentul perceput de fericire în viaţa de cuplu, aşa cum a fost ilustrat mai sus, este trist faptul că 58% dintre bărbaţi şi 64% dintre femei nu sunt pe deplin mulţumiţi de viaţa lor sexuală! Ce este de făcut? Comunicare în cuplu este esenţială şi, acolo unde există cazuri de disfuncţii sexuale, ar trebui să consultăm, fără ruşine, un specialist.

Următoarea postare va fi în data de 3 ianuarie 2012!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod