sex

De ce sunt relațiile intime dureroase câteodată

Cum îți dai seama de ce sunt relațiile intime dureroase în anumite momente din viața ta? Specialiștii au venit cu răspunsul la una dintre cele mai personale întrebări, pe care nu are curaj toată lumea să o pună la medicul ginecolog. Iată despre ce este vorba!

Motivul pentru care relațiile intime sunt dureroase uneori


Ce cauzează disconfortul vaginal în timpul relațiilor intime? De obicei, în cazul femeilor care se plâng de durere în timpul relațiilor intime, medicii ginecologi încearcă să își dea seama exact care este cauza acestei dureri. Aceștia încearcă să diferențieze dacă durerea apare la penetrare sau din cauza mișcării din actul sexual. Uneori, și pozițiile pot fi de vină, așa că la o persoană care suferă de durere într-o anumită poziție, dar nu și în altele, există posibilitatea ca durerea să aibă legătură cu faptul că pelvisul este orientat într-o poziție anume.

Există o diferență între relațiile intime care sunt dureroase din cauza intensității și cele care sunt dureroase pentru că ceva nu este în regulă.
Pacienții ar trebui să aibă în vedere cât de des apare acea durere și frecvența sa. Dacă este observată durerea de fiecare dată, iarschimbarea poziției nu îmbunătățește lucrurile, atunci este momentul să ceri sfatul unui specialist.

Un bun indicator al durerii este dat de vaginism, care reprezintă spasmele vaginului. Dacă o persoană a avut un istoric de traume sexuale în trecut, atunci acest lucru ar putea duce la apariția durerii în timpul relațiilor intime.

Dacă o persoană suferă de endometrioză, atunci poate suferi de dureri în timpul relațiilor intime.
De asemenea, fibroamele pot împinge pelvisul și pot provoca dureri. Dacă o persoană are o boală cu transmitere sexuală și colul uterin este inflamat, ar putea fi cauzate și dureri.

În oricare dintre aceste cazuri ar trebui să discuți cu ginecologul tău pentru a te testa și trata pentru orice boală cu transmitere sexuală și orice alte probleme cu care te confrunți.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod