De ce simt durere cand fac dragoste?

Lena Rusti, psihoterapeut, te sfatuieste: "Cand o femeie incepe sa prezinte astfel de simptome, mai ales daca ele nu apar inca de la inceputul vietii sexuale, este important sa inceapa prin a elimina cauza organica. Daca problema este una psihologica, atunci ea nu poate fi rezolvata decat cu foarte multa atentie, din partea ambilor parteneri.

In primul rand, femeia trebuie sa constientizeze faptul ca are o problema. Din pacate, multe dintre ele considera ca este mai simplu sa evite contactul sexual. In loc sa rezolve problema dispareuniei, isi distrug relatiile sau viata sexuala, neintelegand faptul ca infruntarea problemei le va schimba viata.

Urmatorul pas ar fi aflarea cauzei psihologice a acestei probleme. Uneori, simptomul se adreseaza direct partenerului ei, alteori este vorba despre o retinere data de anumite reguli morale din educatie, privind sexul, activitatea sexuala, actul sexual in sine sau penetrarea.

Confrunta dispareunia si incearca sa rezolvi aceasta problema. Cel mai adesea, se rezolva prin psihoterapie sau, pur si simplu, prin gasirea unor alte modalitati de a rezolva conflictele din cuplu (atunci cand simptomul se adreseaza direct partenerului) sau prin reasezarea principiilor morale sau religioase (atunci cand ele stau la baza simptomului)"
.

Vaginismul este acea afectiune care se manifesta prin contractura involuntara a muschilor vaginali si perivaginali (perineali si ai coapselor) in momentul in care penisul incearca sa isi "faca loc" in vagin, penetrarea devenind una foarte dureroasa. Ca si in cazul dispareuniei, vaginismul este de doua feluri: primar (atunci cand aceasta tulburare apare la primele acte sexuale) si secundar (apare dupa o perioada de relatii sexuale satisfacatoare).

"In cazul vaginismului, reactia musculara este neconstientizata si construita de corp ca mijloc de aparare. Avand functia unui reflex, ea nu poate fi educata in mod agresiv, fara a se rezolva cauza care a dus la aparitia simptomului.", ne explica Lena Rusti, psihoterapeut.

Are, in general, aceleasi cauze pe care le are dispareunia, iar tratamentul difera in functie de natura lui. Daca esti la inceputul vietii sexuale si nu ai avut niciodata raport sexual prin penetrare, se recomanda o deflorare artificiala, care se realizeaza sub anestezie, urmata de o dilatare progresiva a vaginului. Tratamentul este destul de indelungat, dar medicii te asigura ca succesul este garantat.

In cazul in care penetrarea este una posibila, dar foarte neplacuta, recomandat ar fi sa experimentezi noi practici sexuale. Procesul de masturbare poate fi foarte eficient (introducerea unui deget in vagin, apoi doua, urmata de introducerea lenta a penisului), iar aceasta tulburare sexuala poate fi inlaturata usor.
 

Comentariile 1-50 din 121

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriel pe 31 Iul 2015, 15:24
    durere in timpu sexului

    Buna ziua , as dori sa ma ajute si pe mine cineva cu o problema care o am de aproape 2 ani ...sunt impreuna cu o fata de aproape 2 ani , am avut contact sexual la 3 saptamani dupa ce ne-am cunoscut , la inceput se intampla foarte des intre noi , insa usor usor a inceput sa se intample tot mai rar ..chiar si odata la 2 3 luni :( ... de la bun inceput stiam de la ia ca nu simte nevoia niciodata sa faca dragoste si ca pe ia o doare tot timpu cand se intampla...din discutiile cu ia am inteles ca simte jos acolo ca si cum ar da cineva cu smirghelu si ca tot timpu a fost asa , a mai avut o relatie inaintea mea si era exact la fel , pe mine ma streseaza mult lucru asta si atunci cand se intampla faptu ca ia nu simte placere, ce putem face ? ne puteti ajuta va rugam frumos...ne iubim foarte mult ne dorim foarte mult sa ne casatorim insa aceest obstacol din punctu meu de vedere ma face sa nu fac aceest pas.as dori enorm de mult sa imi raspunda cineva , Va multumesc.

    6
    0

  • DAN pe 7 Apr 2015, 21:10
    ciao

    ma numesc Daniel am facut sex cu sotia mea a inceput sa ma usura penis su cand urinezi putin,va rog un sfat

    3
    4

  • el-gato pe 25 Mai 2014, 01:18
    o intrebare !!!!!

    ce este Chlamydia si daca este asemanatoare cu sida si sifilis .....daca este tratament pt aceasta si ce anume !!!!!?????

    4
    0

  • cineva pe 25 Mai 2014, 01:07
    un comentariu de la mine !!!!!

    si eu am avut relatie sexuala si nu am reusit sa imi dau seama cand am avut orgasm,am avut la unele relatii sexuale si dureri si nu stiam de ce,probabil ca aveti dreptate ( boli genitale, cat si de probleme care tin de psihic (stres, depresie, anxietate, nervozitate, incapacitate de a te relaxa etc.) sau de o stare de tensiune din interiorul cuplului. ) poate au fost si aceste cauze ..... dex sa imi explicati cine stie ce fel de boala sexuala e aceasta si daca e incurabila ca si sida si sifilis !!!!! dar ce am vrut eu sa mentionez ca pt toate este un leac eu am fost la gineco si acolo d.respectiv mi-a dat cv pastile care cica provoaca o compatibilitate intre cei doi /sexuala eu nu am luat tot tratamentul prescris de oarece nu am mai avut partener !!!! asa ca nu intra-ti in panica daca cititi acest articol si de acum inainte fiti si voi mai expliciti in ce scrieti pe net !!!!!

    1
    0

  • Evanghelic pe 23 Apr 2014, 12:10
    Doar Isus este Speranta!

    Daca astazi e o zi grea pentru tine, sau treci printr-o perioada grea, si speranta aproape ca te-a parasit, daca nimeni nu e langa tine si ti-e greu, te rog, drag prieten, sa alergi la Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu. La El gasesti iertare, speranta, bucuria de a trai si fericire adevarata... El e singurul care ramane cand toate celelalte se duc. Si El iti va fi un prieten adevarat, cum niciun om nu iti poate fi. Te rog, da la o parte orice piedica si vino la Isus! http://www.caleamantuirii.blogspot.ro

    3
    0

  • Alina pe 16 Mar 2014, 10:20
    ajutor

    Sunt impreuna de 6 luni cu iubitul meu si am inceput acu 2 sapt sa fac sex si prima oara cand am facut mia curs sange si am avut dureri ma puteti ajuta va rog si in fiecare minut ma doare am fost si la spital dar am spus ca nu am nik dar pe mn ma dore in continui si a 2 ora cand am facut nu prea mai ma durat si nu prea am simtit si imi curgea cv alb din pzd si nu stiu ce sa fac ma ajutati????

    3
    0

  • blonda pe 15 Feb 2014, 13:15
    dureri

    am 13 ani si am facut sex doar de 2 ori cu un baiat mai mare decat mine cu 23 de ani mai mare adica ma violat

    8
    16

  • Alexia pe 21 Dec 2013, 09:50
    Important!

    Am o problema.. N-am mai facut dragoste de 6 luni iar acum dupa 6 luni am facut o iar si ma doare de fiecare data cand o fac.. am facut o de 4 ori pana acum si de fiecare data ma dururt.. Nu stiu de ce pentru ca nu mi sa mai intmaplat asta.. La ce sa ma astept?

    6
    0

  • roxana pe 27 Oct 2013, 10:19
    dureri

    am 18 ani si mi-am inceput viata sexuala acum un an...dar nu am avut mai deloc sangerari in momentul dezvirginitatii si nu am bagat de seama...acum, dupa cam peste 50 de ori de dragoste, dupa 15 minute vaginul incepe sa ma usture foarte tare si nici nu mai accept penetrarea de durere, ce mi se intampla, ce pot face?

    23
    8

  • daniela pe 11 Mar 2013, 21:27
    sarcina

    de ce dupa sarut de toare burta

    17
    6

  • elvira pe 4 Ian 2013, 14:35
    Nu!...sex

    am 21 ani,acum 3 sapt am avut primul contact sexual,a fost o singerare abundenta,avusem chiar si o stare de shoc si dureri intense,acest disconfort s-a repetat si urmatoarele dati...absentsa senzatiei de placere,ba mai mult nu simt nimic,in timpul dat,ma ingrijoreaza,gindurile.Am nevoie de sfaturile dvs,Multumesc anticipat.

    14
    5

  • luciana pe 1 Oct 2012, 03:22
    Dureri

    Buna! Am si eu o intrebare... Am fost despartita de prieten 3 luni in care nu am mai avut raporturi sexuale...Dar acum cateva zile ne'am impacat si azi s'a intamplat. In timpul raportului ma durea tare jos inauntru ,dar intre timp era si o senzatie de placere...Adica nustiu cum sa explic,durerile treceau dupaia si apoi iar reveneau...Imi puteti explica de ce? Ce trebuie sa fac? Multumesc anticipat

    13
    23

  • madalina pe 11 Aug 2012, 19:53
    am dureri

    buna. sunt insarinata de 6 luni jumate si am dureri cand fac sex.ce trebuie sa fac?

    18
    14

  • Buna pe 11 Iul 2012, 14:22
    Dureri

    Buna am si eu o intrebare, am 16 ani si am o viata sexuala activa. intrebarea si nelamurirea mea este ca uneori a doua zi dupa ce am facut sex am niste dureri ,cred eu, vaginale de nu pot nici merge la baie, nu pot nimic. As vreea sa stiu cauza durerii si cum mi-ar putea trece va rog mult daca imi poate da cnv un raspuns .

    21
    5

  • diana pe 11 Apr 2012, 10:38
    durere si singerari

    Buna.. am 22 de ani. Mi.am inceout viata sexuala acum 4 ani... de 3 sapt sunt intr.o relatie noua. Cu iubitul actual am dureri mari la penetrare si sangerez de fiecare data... As vrea sa stiu care ar fi cauzele. cu ceilalti 2 parteneri nu am sangerat deloc, nici cand am facut pentru prima data... Eu ma gandesc ca e o fi din cauza diferentei mari de marime.... :( Va rog din suflet sa.mi raspundeti... Va multumesc anticipat

    58
    0

  • johny pe 31 Mar 2012, 10:17
    Dureri,Disconfort

    Salut am si eu o intrebare . Daca a-ti putea sa ma lamuriti . Eu si prietena mea ne confruntam cu o problema , , , si-a inceput viata sexuala de curand , pot sa zic ca deja a scapat de durerile in timpul penetratiei si nu mai are probleme cu aia , dar simte din cand in cand in timpul actului dureri abdominale si nu-si poate explica de la ce si asta ii provoaca disconfort si nu-i place , plus dupa un anumit timp simte senzatia de urinare si si aia ii provoaca disconfort ... eu zicea ca e vb de un ''squirt" nush , dc a-ti putea sa ma lamuriti , sa ne lamuriti si pe noi :D multumesc anticipat

    45
    13

  • ailed pe 17 Mar 2012, 22:19
    nu simt

    buna..am j eu o intrebare...am 17 ani j miam inceput viatza sexuala,numai ca ,cand fac dragoste nu simt orgasmul...e ceva normal? ast rasp cat mai repede.multumesc!!!

    34
    15

  • cristi pe 27 Feb 2012, 16:42
    salut/buna

    salut/buna.. ma poate ajuta si pe mn cineva cu un raspuns....dupa ce fac sex cu prietena mea pe o doare burta :( oare dc ? rasp va rog cn ma poate ajuta multumesc

    23
    7

  • Stefan pe 26 Feb 2012, 02:25
    durere

    prietena mea ...este virgina ... pana acum doar ne am jucat .... ca sa zic asa ... ne `simtem` bine asa ... iar d obicei dupa c o excit de cateva ori ... s are orgasme multiple ... incep la ea cateva dureri intepatoare la burta .... si ma simt vinovat pentru ele ....chiar imi taie chefu... cand stiu c e dupa ...

    10
    6

  • veronica pe 31 Ian 2012, 15:17
    ...:(

    knd am facut prima data dragoste nu am avut sangerari dc oare?????????rasp va rog

    29
    7

  • alex pe 6 Dec 2011, 23:48
    sunt virgin

    sunt virgin dece oare prietena mea nu vrea sa faca sex cu mn ca zice ca se teme datium un raspuns va rog

    13
    8

  • anonim pe 2 Dec 2011, 20:15
    cum este bine?

    Buna am 20 de ani este pentru prima data cand scriu pe forum si am o problema sunt cu un baiat de aproximativ 6 ani nu am facut dragoste in sensul bun al cuvantului ne dorim dar eu sun foarte speriata, amandoi suntem virgini. Cum e mai bine sa fac dragoste cu el cu prezervativ sau fara ? doare cu prezervativ asa cum am auzit? Va multumesc!

    13
    14

  • Boghiu Anca pe 1 Dec 2011, 11:39
    de ce ma dor ovarele si urinez intru-na

    buna.am 20 ani si cam de 2 ani am probleme cu ovarele dar nu -mam dus niciodata la un medic n am crezut ca e ceva grav dar de la un timp in coace eu cu sotul meu ne dorim foarte mult un copil dar nici un semn de 4 luni incercam .nu am mulat niciodata anticonceptionale ca stiam ca cu timpul o sa mi faca rau..Astept raspunsul vostru fetelor.....

    11
    10

  • corina pe 24 Oct 2011, 22:06
    despre...sex :-??

    as vrea sa merg la un ginecolog dar nici nu stiu de unde sa incep..unde sa ma duc..mama mea nu stie ca miam inceput viata sexuala ceea ce inseamna ca nu pot avea ajutor din partea ei..ar soca-o daca i-as spune...(am uitat sa mentionez ca an 16 ani).cat despre orgasme...as putea intreba cu ce se manaca:))..am citit multe dsp asta si am cam inteles...eu nu am placere in timpul actului sexual dapai sa mai am si orgasm...st foarte deprimata..numai la asta ma gand

    12
    4

  • corina pe 24 Oct 2011, 22:01
    durere in timpul actului sexual

    buna...mi-am inceput viata sexula de 6 luni..am avut un singur partener dar nu ma simt bn deloc cand facem dragoste,uneori ma doare ji tot timpul ma simt incomod.ma straduiam sa ascund lucrul acesta,dar la un timp i-am spus tot...cu toate ca sa simtit bn sau nu.o data am avut sangerari in timpul actului sexual si am crezut ca mi-a vn ciclu ji atunci si-a dat drumu in mn...dupa cateva ore am constatat ca nu era deloc menstruatie..imi fac griji:-ss...un raspuns va ror

    38
    10

  • Iulya pe 13 Oct 2011, 11:27
    Despre sex

    Buna . Am 19 ani mi-am inceput viata sexuala de putin timp , ma inteleg bine cu iubitu dar cand fac sex cu el nu simt mai nimik decat ma doare si cam atata ? Ma poate ajuta cineva cu un sfat ?

    51
    12

  • munteanu anca pe 11 Oct 2011, 12:50
    de ce ma ustura cand fac dragoste?

    buna ziua,as avea si eu o intrebare care ma tine pe ganduri tot timpu...intotdeauna cand fac dragoste cu iubitul meu dupa putin timp incepe sa ma usture foarte tare,,,din din ma mananca foarte tare,,,nu stiu oare de cand am inceput sa i au anticonceptionale am mancarimea asta ciudata,,,nu stiu ce sa fac,,,

    32
    19

  • ana pe 24 Sep 2011, 13:20
    nu stiu dc

    am si eu o intrebare imi curge cv ca si balele nu meru dar nu stiu dc inca nu mi-am inceput viata sexuala sau uneori este cv alb ca si o crema dar nu stiu dak este normal sau nu va rog sa imi sp multumesc

    45
    18

  • ana pe 24 Sep 2011, 12:16
    nu stiu

    am si eu o intrebare imi curge cv ca si balele nu meru dar nu stiu dc inca nu mi-am inceput viata sexuala sau uneori este cv alb ca si o crema dar nu stiu dak este normal sau nu va rog sa imi sp multumesc

    27
    10

  • iulya pe 23 Sep 2011, 19:35
    buna

    mi-am inceput viata sexuala,si inca ma ustura cand fac dragoste...nu stiu de ce:(:( imi puteti spune?

    20
    6

  • maria pe 23 Aug 2011, 20:49
    mirare

    buna am si eu o probl;ema sunt o femeie insarcinata si am facut in timpul sarcinei sex cu iubitul meu sunt in 3 luni si in timp ce faceam sex mia curs un pic de3 sange de p.z.a ar putea fi vreo problema raspundetimi si mie va rog eu mult

    12
    10

  • anonim pe 11 Aug 2011, 01:53
    pt virgine

    buna am o intrebare am 18 ani si mi-am inceput viaţa sexuala acum iar pentru prima oara am facut-o cu iubitul meu dar nu si-a dat drumu in mine.totul a fost normal exista vre-un risc ceva?

    9
    8

  • anamaria pe 18 Iul 2011, 12:17
    confuza...

    buna...am o nelamurire...nu am o viata sexuala normala,uneori nici nu simt placere si e aiurea rau.in plus acum 5ani am facut un avort si desi nu mam protejat niciodata de atunci nu am mai ramas insarcinata...cu cv timp in urma in timpul actului sexual mia curs putin sange.credeam ca am fost insemnata si k am ramas dar la 2 zile mia venit ciclul.in schimb am senzatii de greata somnolenta...sincer mias dori sa am un bebe dar sunt confuza...

    16
    9

  • ale pe 9 Iul 2011, 09:10
    de ceee?:(

    am 18 ani mi-am inceput viatza sexuala de 6 luni,iar l fel ca si fetele care au mai scris am aceeasi problema am usturimi la penetrare sa nu vorbim de orgazm ca asa ceva n-am avut niciodata......ce se poate face in situatia aceasta?sau care este cauza?multumesc:)

    29
    3

  • aliy pe 26 Apr 2011, 19:17
    senzatiile orgasmului

    Buna ! Am si eu o intrebare! De ce atunci cand se aproprie senzatia ca o sa am orgasm ,simt si o senzatie ca ar trebui sa urinez(nu e foarte puternica,dar exista)si asta ma face sa pierd din placere.DE CE?ma poate ajuta careva

    38
    11

  • iulia pe 16 Apr 2011, 11:29
    de ce sangerez in timp cand fac dragoste(sex)

    i-au anticonceptionale fe 6 luni acum sa intamplat prima data .. sunt in periada cand nu imi vine mestruatia si cateodata sangerez....de ce?

    17
    12

  • O fata pe 15 Apr 2011, 02:04
    Ma doare cand o introduce!!!

    Buna,am si eu o problema si poate ma ajutati...sunt de aproape un an cu prietenul meu si de un timp avem o problema in "pat" adica eu nu ma prea ud desi sunt f excitata si bineinteles ca ma doare.Ultima data am incercat cu lubrifiant intr-adevar a fost mai bine dar cand o introduce ma doare destul de tare si intra foarte greu.Din ce cauza?Ce sa fac?La medic nu am fost inca...

    29
    23

  • Bianca pe 15 Feb 2011, 18:29
    inceperea vietii sexuale

    Nu am facut sex cu prietenul meu, doar m-a sarutat si a inceput sa ma atinga in zonele erogene. Este posibil sa fiu insarcinata?

    57
    49

  • chiolley pe 15 Sep 2010, 14:22
    durere

    am dureri in burta in timpul aktului simt ka am ceva in uter...ce o fi asta?

    18
    15

  • chiolley pe 15 Sep 2010, 14:15
    pt daniela

    dute la un medik ginekolog....primul simptom al meu de sarcina a fost tot durerea....si ku totii shtim ka testele nu dau 100% garantie.iar daka lashi da azi pe maine te trezeshti fie ku vreo boala grava fie ku burta mare...

    10
    4

  • Anna pe 31 Iul 2010, 20:42
    Ar putea fi. . .

    Am rezolvat si eu misterul. Durerea aceea care o simtim noi,vine defapt de la nervii din apropierea ovarelor. Acestia dor la atingere,in special in timpul actului sexual.

    13
    3

  • nasuisimona pe 29 Iul 2010, 13:20
    probleme

    in timpul actului sexual am o durere insupotabila am fost la medic si mi-a gasit o infectie iar zona genitala este foarte uscata ce pot sa fac in aceasta situatie

    3
    3

  • ale_92 pe 12 Iul 2010, 18:29
    :(

    acelasi lucru mi se intampla si mie....in primul nu ma doare deloc, dar ma doare ff tare in al 2lea contact sexual:((:((:((

    3
    5

  • Anna pe 29 Apr 2010, 14:59
    Cauza nerezolvata

    Multumesc pt raspuns. Momentan sunt in pauza,deoarece am fost la ginecolog si mi-a gasit doua chisturi pe ovarul stang.Dar cu durerea de ovare nu o stiut sa zica din ce cauza poate fi....A spus ca poate din cauza pozitiei..Dar..ma rog.. Sunt la tratament cu ovule acum,astept sa vad,daca la urmatorul contact sexual voi mai avea dureri...

    5
    2

  • jeaninne pe 28 Apr 2010, 23:42
    o posibila cauza a durerilor

    Una dintre cauzele durerilor in timpul actului sexual, precum si a sangerarilor mai mult sau mai putin reduse( nu la primul contact) o pot reprezenta polipii endocervicali. Sunt niste excrecente crescute la nivelul colului uterin destul de periculoase daca nu sunt tratate si descoperite de medicul ginecolog. Dureri pot aparea si la penetrari prea rapide si agresive, sau daca fata nu este suficient de excitata. In fine ideea este ca durerile astea au cauze diverse, iar unele sunt medicale si foarte serioase. Eu cred ca din momentul in care iti incepi viata sexuala trebuie s mergi, indiferent de varsta la cel putin 2 controale pe an. Nici eu nu am fost foarte constienta de importanta acestor controale medicale imediat dupa ce mi-am inceput viata sexuala, dar ele sunt foarte importante pentru sanatatea noastra si totodata pentru placerea noastra.

    8
    1

  • Anna pe 20 Apr 2010, 16:34
    Durere de ovare ?

    Am aproape 18 ani,si mi-am inceput si eu viata sexuala de aproape 2 luni,in tot timpul asta am facut`o de 2 ori cu prietenul meu.De fiecare data dupa ce o facem, ma doare jos,la ovare,in special la ovarul drept.Simt o durere acuta.Din ce cauza sa fie oare?Sa fie oare din faptul ca nu sunt obisnuita inca?Sau? Please help,daca cineva stie ceva.Multumesc.

    13
    0

  • claudia_ingeras30 pe 1 Apr 2010, 15:03
    problema

    si eu am o problema am o secretie ce im curge abundent si cand fac dragoste simt cate o data si durere unele persoane im spune cai normal sa im curga secretie eu nu cred ca asa mult am momente cand ma ud tare si e naspa vreau si eu un sfat va rog

    2
    5

  • Lavinia pe 17 Ian 2010, 01:25
    problema

    ..prima data mha durut tare dar sa comportat super bine ...dar ji akm mai simt ceva jenant mha doar uneori oare dc>???????...va rog ajutatzi mha..:(

    7
    1

  • psiholog ana-maria pe 30 Dec 2009, 22:01
    pt nikoleta deleanu

    nikoleta...iubitul tau se grabeste sa ajunga la orgasm mult mai repede...si poate de kele mai multe ori knd faketi sex se misca repede iritandu-ti vaginul...nu te simti obligata sa faci sex cu el de cate ori ti-o cere lasa un timp sa treaca pt a te vindeca..:)

    3
    0

  • nicoletadeleanu pe 30 Dec 2009, 05:07
    nush ce sa mai fac

    sunt de un an cu iubitul meu,la doua sapt am fac sex....m-a durut ingroziitor dar el incerca sa o ia usor ma saruta imi spunea lucruri frumoase sa ma linisteasca si se oprea....pana la urma nu m-a mai durut(asa e prima data)am folosit mereu prez pt ca mie frica sa raman insarcinata..si de vreo 5 luni folosesc un inel vaginal "NUVARING"este cel mai un si nu simpti nik...intr-o zi am fac sex foarte mult si foarte repede..adika mereu faceam 10 min,si in ziua aia am fac mai mult de o ora ma simpteam fffff bine...si de atunci cand fac sex cu iubitul meuam fffffffffffff mari dureri si nush ce sa fac am fost la ginecolog de 4 ori in locuri diferite si mi-au spus ca nu am nik...dar eu continui cu dureri ingrozitoare(adika imi place dar ma doare atat de rau ca mi se duce placerea)si imi iese liquid doar ca ma doare e insuportabil...am vb mult cu iubitul meu am incercat sa facem pozitii noi,mai des ,mai rar,mai putin timp sau mai mult...nu gasim solutiii....toate foste prietenele lu iubitul meu nu au avut nici o problema le placea mult...dc mi se intampla mie asta???????????:(am nevoie de ajutor urgent

    3
    1
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod