De ce refuzam sa facem sex?

De cate ori nu ti s-a intamplat sa invoci o durere de cap in momentul in care partenerul tau are chef sa faca dragoste? Iti mai iubesti partenerul, dar pur si simplu nu te simti...
De cate ori nu ti s-a intamplat sa invoci o durere de cap in momentul in care partenerul tau are chef sa faca dragoste? Iti mai iubesti partenerul, dar pur si simplu nu te simti atrasa de el. Chiar daca poate acest lucru nu te afecteaza constient pe tine, cu siguranta il afecteaza pe el si implicit relatia de cuplu.

Ai nevoie de o pauza, de o vacanta sau doar de cateva motive sa gasesti raspunsul la aceasta intrebare? Iata 4 cele mai importante cauze pentru care libidoul tau este la un nivel minim si nu simti dorinta de a face sex.

1. Stresul


Munca, familia, sau alte activitati cotidiene sunt doar cateva dintre motivele pentru care femeile sunt stresate. In momentul in care barbatii simt acest lucru si vor sa faca sex, starea de tensiune nu scade, ci dimpotriva, se aprofundeaza.
In momentul in care esti stresata, corpul emana cortizol, asa-numitul hormon al stresului, care afecteaza nivelul testosteronului din corp, hormonul raspunzator cu libidoul. In general, femeile produc mai putin testosteron decat barbatii, ceea ce inseamna ca ne pierdem interesul asupra sexului mult mai repede.

Incearca sa uiti de problemele de peste zi si sa te bucuri de fiecare noapte petrecuta alaturi de partenerul tau.
                                                                               

2. Kilogramele in plus


Sexul te face sa te simti bine, dar asta presupune ca si tu sa te simti bine cu tine. Daca nu te simti confortabil in pielea ta, nu faci decat sa iti blochezi toate instinctele, inclusiv cele legate de partea sexuala.
Ajungi astfel sa nu mai ai nicio reactie la atingerile partenerului. Exista momente in care absolut orice femeie este dezamagita de felul in care arata, insa, daca ajungi sa faci din asta un obicei, exista posibilitatea sa iti pierzi definitiv apetitul pentru sex.

Daca intr-adevar nu te simti confortabil in pielea ta, gaseste o metoda prin care sa ajungi la greutatea dorita. Cauta ceva care sa te provoace, dar care in acelasi timp sa iti si placa. A fi activa prespune sa arzi un numar mai mare de calorii, nivelul energiei din corp sa creasca si astfel sa ajungi sa fii din nou mandra de tine.

3. Conflictele


In general femeile refuza sa mai faca sex cu partenerul lor atunci cand sunt suparate sau dezamagite. Chiar daca il iubesti, asta nu inseamna ca te simti atrasa de el.
Daca v-ati certat cu ceva timp in urma si nu si-a recunoscut greseala, l-ai iertat, dar nu ai uitat.

De cele mai multe ori, o partida de sex poate fi cheia rezolvarii situatiilor conflictuale din cadrul unui cuplu. Ce faci insa cand nu se intampla asa? Incearca sa nu mergi la culcare nervoasa, sau foloseste-ti furia in alte scopuri, ca de exemplu o partida nebuna de sex.

4. Antidepresivele


Iata un alt motiv care duce la lipsa apetitului sexual. Antidepresivele sunt recunoscute ca fiind una dintre principalele cauze ale scaderii libidoului.  Majoritatea contin serotonina, o substanta chimica care actioneaza asupra placerii sexuale. Depresia, de asemenea, poate influenta scaderea libidoului.

Ce poti face in aceasta situatie? Cel mai important lucru este sa ii comunici medicului care ti-a prescris tratamentul efectele negative pe care le are asupra ta.
Doar el este in masura sa iti prescrie un alt tratament sau sa iti sugereze alternative.
 

Comentariile 51-67 din 67

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tina pe 12 Mai 2008, 18:03
    stresul

    si daca voi barbatii,intii ne_ati asculta si dupa aia ati actiona ,totul ar fi ok ,parerea mea.

    0
    0

  • tina pe 12 Mai 2008, 18:00
    sint de acord cu stresul

    stresul asta cred ca ne inebuneste pe noi femile ;asta am observat eu in general;barbatii mai putin se consuma sau chiar de loc.sincer tare as vrea sa nu ma consum nici eu, dar....

    0
    0

  • cry pe 12 Mai 2008, 16:18
    pentru nico

    parerea mea este ca logodnicul tau ar trebui sa te inteleaga, vorbeste deschis cu el, spunei ce te nelinisteste daca nu te intelege atunci nu te merita....

    0
    0

  • cry pe 12 Mai 2008, 16:14
    totul trece

    si eu am avut astfel de probleme,cu citiva ani in urma.lucram foarte mult,aveam doi copii mici,eram in constructie cu casa intr-un cuvint eram stresata. ceea ce vreau sa spun este ca totul trece,si necazurile si bucuriile acum copii imi sunt mai mari[6,respectiv 13 ani] si totul este bine in viata sexuala,mi-a revenit apetitul desi am 35 ani sunt mai linistita am un servici deloc stresant copii sunt unul la scoala si unul la gradinita am mai mult timp liber si totul e ok in privinta sexului sunt alte probleme in schimb care parca nu te lasa sa traiesti dar asta e o alta problema.....

    0
    0

  • nico pe 12 Mai 2008, 15:45
    ma simt foarte prost!!!!

    Am o mare problema...sau na nu chiar asa,dar afecteaza intr-un fel sau altul relatia mea cu logodnicul meu. Pur si simplu nu mai am chef de ceva timp incoace .Il iubesc foarte mult,dar nu stiu ce se intampla. Parca nu mai sunt eu.Ce-i drept sunt foarte stresata cu facultatea, am foarte mult de invatat, eu sunt in Timisoara iar el este in alt oras, in orasul meu natal si ne vedem doar in week-end. Pe mine acest lucru ma afecteaza foarte mult,dat fiind faptul ca un an am stat impreuna in fiecare zi si acum ne vedem asa rar.In plus am niste probleme cu sanatatea, nu cine stie ce dar nu sunt in apele mele.:( Ce as putea face,aveti vreun sfat si pentru mine?

    0
    0

  • jamira pe 12 Mai 2008, 15:21
    ajutor

    ce - i de facut cand partenerul invoca tot felul de motive sa nu faca dragoste , prefera sa se refugieze in bautura sau tigara ceea ce- i accentueaza impotenta , refuza un ajutor din partea unui specialist , considera ca am chef de cearta daca insist ? eu cum pot rezolva aceasta problema fara sa-l insel sau sa-mi gasesc refugiul in alta parte ? nici cu mine nu vrea sa vorbeasca despre asta , imi tot promite ca va merge la doctor , dar nu ajunge niciodata...si cred ca nu are pe nimeni altcineva .

    0
    0

  • angin pe 12 Mai 2008, 14:42
    de ce nu facem sex

    @Marta eu am 28 ani de casnicie , crdema ca daca faci sex , asa cum vrea sotultau vei da si kilogramele jos , cit despre "pustoaica" de 22 ani bravo ! la o anumita virsta nu-ti mai arde , partenerul nu mai poate nu mai vrea , etc , etc , Da anticonceptionalele inhiba libidoul !

    0
    0

  • Laura pe 12 Mai 2008, 13:45
    motive

    eu si iubitul meu suntem tineri, 22 ani, si e normal sa facem sex , aproape in fiecare zi, rar o zi in care luam pauza si asta pt ca nu ne putem vedea in ziua aia sau pur si simplu suntem franti de oboseala.in vacanta facem sex de mai multe ori pe zi. dar si atunci cand suntem obositi stam unul langa celalat in pat ne sarutam , ne mangaiem. mie imi face placere sa stam unul in bratele celuilalt si sa ne sarutam si sa adormim asa. aveam si eu un complex, ca am sanii mici, dar el mi-a explicat ca ma iubeste si tine la mine, asta nu e o problema.in vara termin facultatea si vreau sa ma angajez sa pot lua un credit pt implant.iubitul meu spune k nu trebuie sa risc o operatie dar pt k eu imi doresc el a promis ca ma va sprijini si nu ma mai cearta.nu fac asta decat pt mine pt ca imi doresc.nu sunt obsedata, asta e singura mea problema legata de fizic, care imi afecteaza de fapt f mult psihicul. pana la inceputul anului urmator va fi remediata. tot timpul imi iese ce imi propun

    0
    0

  • Andriana pe 12 Mai 2008, 12:22
    anticonceptionale

    de efectul anti libido al anticonceptionalelor vad ca nu spuneti nimic..

    0
    0

  • Marta pe 12 Mai 2008, 12:17
    sex dorit sau nu ?

    Din cele 4 motive pe care le-ati enumerat...m-am regasit intr-una ! Si cred in ea. Kilogramele in plus. Nu ma simt bine in pielea mea si din pacate greu dau jos kg. Am si o virsta si chiar si o menopauza si am si 25 ani de casnicie.!!! Acesta din urma, nu reprezinta nimic rau,dimpotriva .Imi iubesec sotul si iubesc sexul...dar apetitul mi-e diminuat mult. Si vina e in mine.E clar ! Sotul meu are chef tot timpul,....eu in schimb am complexe care tin de aspectul fizicului meu,abia acum realizez cu adevarat. Cred ca ma voi gindi la modul cel mai serios sa slabesc facind sport si poate asa imi voi recapata increderea de altadata..........dorinta si satisfactiile. Dupa atatia ani, pot spune ca este important in viata de cuplu sa ai o viata sexuala regulata si echilibrata,satisfacatoare...dragostea este cheia multor probleme de cuplu.

    0
    0

  • cavafi pe 12 Mai 2008, 12:12
    mda

    eu sunt vaduva de 5 ani timp in care nu am facut sex de nici un fel si ma simt f bine sunt chiar mai relaxata

    0
    1

  • dora pe 12 Mai 2008, 10:19
    totul conteaza

    pt. ca o femeie sa poata face sex ii trebuie putina relaxare, pt. ca femeile fac sex cu capul mai mult. eu am 3 copii si serviciu, plus casa si gradina si seara, dupa ce sunt pachet de oboseala si de stres, numai de sex nu mai am chef, chiar daca initial mi-am dorit. i-am explicat si sotului meu, ca daca macar o dupa-amiaza sta el cu copiii, seara sunt si eu mai relaxata si am macar o urma de chef, care dupa aia explodeaza. Ca de plictiseala nu poate fi vorba, chiar si dupa 14 ani de casatorie.

    0
    0

  • cipi pe 12 Mai 2008, 01:56
    mda

    eu dau muzica la maxim si zguduim patul cat vrem. iubita prefera deseori sa stea deasupra si face ce face ca patul ajunge de langa perete in mijlocul camerei. vecinii : nu mi-au reprosat nimic ! ori le place muzica ce le-o ofer ori sunt multumiti ca sunt cu prietena ci nu cu vecinele.... :) dragele mele : faceti-va de cap si educati-va vecinii si vecinele curioase cu ceva muzica de calitate data la sonor maxim !

    0
    0

  • miha pe 12 Mai 2008, 00:00
    :)

    veti spune sa trecem jos,chiar asa facem ,dar avem grija sa nu scoatem nici un sunet.Suntem mutati de jumate de an aici ,dar cei de jos tare se distreaza pe ce aud sus,conversatie,cearta sau sex.O inteleg e in concediu de maternitate ,dar o urasc si il urascc.

    0
    0

  • miha pe 11 Mai 2008, 23:57
    VECINII SUNT CAUZA

    eU AM GRIJA SA NU AUDA VECINII,ASTIA AUD TOT.Am niste pereti f subtiri,patul e vechi,trebuie unul nou....Daca raman aici in apartamentul asta de 1 camera vreau sa pun parchet laminat si sa izolez peretele dinspre vecin .Daca se aud conversatiile ce sa mai zic? nERVII DE PESTE ZI....

    0
    0

  • Pop Rebeka pe 11 Mai 2008, 14:23
    dc refuzam sa facem sex

    parerea mea este ca sexul este cel mai dulce mod de impacare intre perechi...stresul se evapora prin sex dak barbatul stie sa te excite....iar kilogramele in plus sunt o problema ptr oricine...barbatiilor ii plac mai mult femeile slabe dacat grase...daka cuiva ii plac slabele devine moda...shi eu am probleme cu kilogramele dar sunt constienta de iubirea partenerului shi dak pe el nui deranjeaza atunci pe mine dc?...

    0
    0

  • mirela pe 10 Mai 2008, 18:53
    de ce refuzam sa facem sex

    din pacate nu cunosc multe cupluri sa sufere din aceasta cauza.insa din punctul meu de vedere sexul este afectat in cea mai mare parte de stresul acumulat in delungul zilei sau in tot parcursul relatiei,dar si din cauza monotoniei cotidiene,mai ales in cazul in care exista si un copil.atunci cuplul nu isi mai poate acorda timpul necesar tandreturilor.aceasta este pererea mea.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod