De ce nu ai chef de sex? 6 motive pentru care îl refuzi

O viaţă sexuală activă este importantă nu numai pentru o relaţie de cuplu fericită, dar şi pentru sănătatea ta. Stresul de zi cu zi sau anumite afecţiuni sunt doar câteva dintre problemele care îţi afectează libidoul şi te fac să-ţi neglijezi partenerul. Descopeă care sunt posibilii inamici care vă sabotează viaţa sexuală.

Stresul şi oboseala cronică
Viaţa agitată pe care o duci poate avea numeroase efecte asupra sănătăţii tale, dar şi asupra apetitului sexual. Dacă în fiecare seară când ajungi în pat te gândeşti doar la somn, atunci este nevoie de mici schimbări în stilul de viaţă. Ai nevoie de organizare pentru a-ţi acorda mai mult timp ţie, dar şi partenerului tău. Stabileşte-ţi clar priorităţile şi oferă zilnic timp relaxării.

Kilogramele în plus
Pe lângă problemele de sănătate, kilogramele în plus provoacă frustrare şi scăderea libidoului. Pentru că tindem să ne comparăm trupul cu imaginile perfecte prezentate în media, orice abatere de la reguli duce la un dezechilibru emoţional care va afecta viaţa sexuală. Roagă-ţi iubitul să-ţi spună ce iubeşte la corpul tău. Complimentele lui, cu siguranţă, te vor ajuta să îţi recapeţi încrederea în tine. 

Contraceptivele orale
Le foloseşti pentru prevenirea sarcinilor nedorite, pentru o viaţă sexuală lipsită de griji. Însă, unul dintre efectele secundare ale acestor pastile este şi diminuarea libidoului. Pilulele anticoncepţionale conţin estrogen, care determină creşterea producţiei unei proteine responsabile pentru scăderea apetitului sexual. 

Probleme de sănătate
Apetitul sexual poate fi afectat şi de anumite afecţiuni precum depresia, artrita, cancerul, diabetul, anemia sau bolile de inimă. Diagnosticul corect şi tratarea problemei vor duce la îmbunătăţirea vieţii sexuale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod