De ce îţi spune "Te iubesc" doar în timpul sexului?

De la sex până la iubire e doar un pas? Psihologul Josh Ackerman a descoperit că bărbaţii se gândesc să zică "Te iubesc" într-o relaţie cu şase săptămâni înaintea femeii! Atenţie, doar

De la sex până la iubire e doar un pas? Psihologul Josh Ackerman a descoperit că bărbaţii se gândesc să zică "Te iubesc" într-o relaţie cu şase săptămâni înaintea femeii! Atenţie, doar să o zică, nu înseamnă că o şi simt!

Ce-i determină să rostească cuvintele magice şi să dărâme  mitul potrivit căruia bărbaţii sunt incapabili să-şi exprime verbal sentimentele? Ei bine, bărbaţii zic la început "Te iubesc" ca să facă sex sau, după caz, ca să facă mai mult sex.

Cele două cuvinte chiar sunt magice! Au un efect sexual magic asupra femeilor. Ackerman susţine, în urma unui studiu realizat pe 200 de persoane heterosexuale, că femeile asociază declaraţia de iubire cu un angajament emoţional pe care bărbatul şi-l ia. La rândul lor, domnii o zic pentru că ştiu că şi femeia îşi va lua un angajament, unul sexual. Cel puţin aşa speră.

Adevărul e că unii bărbaţi ajung la concluzia că femeile se culcă pe-o ureche atunci când se ştiu iubite. Un amic îmi spunea odată că cea mai bună cale de a convinge o femeie să facă sex e să o complimentezi, dar să nu-i spui niciodată că o iubeşti. "Iar dacă i-o spui, atunci să o faci doar în timpul sexului". Cică aşa ajung bărbaţii să transforme femeile în adevărate nimfomane, obsedate de sex.

Huh? Te recunoşti în scenariu? Simţi că sexul vă apropie emoţional şi îi dezvăluie lui latura sensibilă? Aşa că abia aştepţi să retrăieşti clipele magice în patul lui? Ghici ce? Şi el abia aşteaptă!

"Când îţi spune că te iubeşte în mijlocul unui orgasm, de fapt iubeşte doar ce-i faci tu cu trupul tău în momentul acela", mai scrie Lisa Sussman, autoare a zeci de cărţi despre sex şi relaţii. Mai mult, specialiştii spun că în timpul sexului bărbaţii sunt invadaţi de serotonină şi dopamină, hormonii fericirii, motiv pentru care pot crede că simt o iubire sinceră. După orgasm, intervine însă starea de moleşeală, iar sentimentele se estompează.

Aşa că dacă îţi spune că te iubeşte doar când se află "înăuntrul tău", nu o lua personal... Dar bucură-te de beţia sentimentelor, oricât de înşelătoare ar fi.

Iar dacă ai tupeu, spune-i-o tu într-un context non sexual şi vezi cum reacţionează!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Valentina pe 1 Sep 2023, 05:07
    Da

    Eu tupeu am dar mi-e frica de raspuns

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod