De ce fac oamenii sex? Cercetătorii au încercat să ofere un răspuns logic

Oamenii de știință fac aproape zilnic noi studii despre sex, însă de fiecare dată încearcă să descopere noi lucruri despre cea mai practicată activitate din lume. Recent,

Oamenii de știință fac aproape zilnic noi studii despre sex, însă de fiecare dată încearcă să descopere noi lucruri despre cea mai practicată activitate din lume.

Recent, cercetătorii și-au pus o întrebare care ar putea avea zeci, sute sau mii de răspunsuri, însă e posibil și să nu aibă răspuns: de ce fac oamenii sex?

Sexologii William Masters și Virginia Johnson, care au studiat zeci de ani relațiile sexuale, au spus că experții nu au reușit încă să înțeleagă exact rolul preludiului, cu toate că partidele de sex în sine nu le mai dau atâtea bătăi de cap oamenilor de știință.

„În vreme ce unele persoane pot ajunge la orgasm cu puterea minţii, altele au nevoie strict de partea fizică“, au spus cercetătorii, potrivit Daily Mail. În urma experimentelor desfăşurate, oamenii de ştiinţă au demonstrat că orgasmele obţinute fără stimulare fizică pot fi obţinute nu doar de femei, ci şi de bărbaţi, scrie Evenimentul Zilei.

„Sexul este dificil de explicat din punct de vedere ştiinţific. De vreme ce masculii nu se pot reproduce de unii singuri şi nu contribuie cu nimic în afară de gene la crearea progeniturilor, o populaţie de femei asexuate s-ar putea înmulţi de două ori mai repede decât prin relaţii sexuale“, explică cercetătorul Michael Brothurst, de la Universitatea Liverpool de ce, din punct de vedere evoluționist, sexul n-are foarte mult sens.

Explicaţia uluitoare pe care o oferă oamenii de ştiinţă atunci când sunt întrebați de ce fac oamenii sex este că sexul există pentru a permite răspândirea unor gene rare şi preţioase, pe care numai unii indivizi le au şi care sunt esenţiale pentru combaterea paraziţilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod