Cum sa-ti recunosti olfactiv partenerul?

Cum influenteaza propriul miros puterea de atractie a unei femei? Oamenii de stiinta nu au reusit sa stabileasca cu precizie acest lucru, insa au demonstrat ca puterea de seductie a unei persoane de sex masculin depinde in mare parte de compatibilitatea genetica intre sistemul sau imunitar si cel al partenerei.
De vreme ce este cunoscut faptul ca persoanele de sex feminin detecteaza compatibilitatea genetica prin intermediul mirosului corporal - acest lucru nu s-a descoperit inca si la barbati - prin urmare ramane o sarcina a femeii de "a adulmeca" persoana potrivita.

Aceasta alegere in functie de compatibilitatea genetica este foarte dificila in "jungla" parfumurilor in care traim, iar realizarea unui test de compatibilitate genetica a sistemelor imunitare implica niste costuri destul de ridicate. Asadar, inainte de a da fuga la doctor pentru vedea daca ai facut alegerea potrivita, asculta-ti nasul! (Din pacate, acest test va functiona doar in cazul in care nu folosesti pilule anticonceptionale).

1. Da-le o zi libera narilor tale! Fa un dus, insa evita sapunurile parfumate si poarta haine curate care sa nu fi fost clatite in balsam. Stai departe de fumul de tigara si de parfumuri sau deodorante. Asigura-te ca nu ai contactat o raceala si ca ai evitat fumul de tigara pentru cateva zile.

2. Dupa o zi si o noapte in care partenerul tau a imbracat aceleasi haine, inainte ca acesta sa le arunce in cosul cu rufe murdare, inhata-le si adulmeca-le bine. Gandeste-te ca este o experienta romantica. Daca mirosul nu ti se pare dezgustator, inseamna ca esti in siguranta. (Gasesti mirosul chiar sexy? Este si mai bine! Atractia este tocmai modalitatea naturii de a te atentiona ca este partenerul potrivit).

3. Daca mirosul partenerului tau iti aminteste de tatal sau fratele tau, ceva nu este in regula si trebuie sa iei in calcul optiunea de a discuta cu un doctor despre efectuarea unor teste genetice inainte de a va propune conceperea unui copil. Intre timp, o apa de toaleta "amagitoare" poate fi solutia optima.

4. Incompatilitatea genetica nu reprezinta singurul motiv pentru care-i gasesti mirosul respingator. Corpul sau emana de obicei mirosuri intepatoare si intense? Este foarte probabil sa se confrunte cu o problema medicala care ar explica acest lucru. Aminteste-i sa se prezinte la un control medical. De exemplu, un miros dulceag poate aparea in cazuri in care persoanele se confrunta cu diabet sau schizofrenie - ambele transmise pe cale ereditara. Prin urmare, este foarte important pentru cei doi parteneri sa discute aceste probleme intre ei si cu un doctor inainte de a avea in vedere conceperea unui copil.

5. Inainte sa te decizi ca relatia ta "miroase urat" ar fi bine sa verifici dieta partenerului si obiceiurile lui nesanatoase de a manca. Daca in meniul lui predomina mancarea picanta sau excesul de usturoi este evident de unde vin acele mirosuri intepatoare emanate de corpul sau.

6. Dupa supravegherea dietei, daca mirosul persista, nu da inca bir cu fugitii. S-ar putea sa mai existe inca o explicatie plauzibila. Unii detergenti de rufe in contact cu pielea emana un miros urat. Asa ca data viitoare schimba marca detergentului sa vezi ce se intampla!
 

Comentarii (22)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cat pe 9 Ian 2010, 09:01
    intai adulmec...

    Foarte bun articolul.

    0
    0

  • Alexandra pe 8 Aug 2009, 10:57
    ffffffff adevarat!!!!

    Este extrem de adevarat, eu pur si simplu dimineata nu ma pot satura de mirosul iubitului meu, pentru ca se stie ca dimineata, dupa somn, corpul emana esentele sale naturale in cea mai mare cantitate. Ador sa ma cuibaresc in gatul lui, am o senzatie de liniste nemaiintalnita..nu pot descrie. Si in cazul barbatilor functioneaza la fel,singura diferenta este ca unele persoane au un simt mai dezvoltat pe aceasta latura, altele nu.

    0
    0

  • pop pe 5 Sep 2008, 14:52
    Intrebare

    Credeti ca mai poti sta langa cineva care, prin mirosul pe care il emana cand respira (nu simte nimeni ca miros, doar partenerul meu) iti provoaca respingere.

    0
    0

  • NM pe 11 Aug 2007, 11:46
    Mirosul

    Mirosul e ceva deosebit .Am cunoscut un barbat acum un an si ceva .Nu mi-a placut ,imi spuneam : "nu e genul meu ". La un moment am simtit ca ma gidila ceva la nari .Fiind pe malul unui riu a adiat o briza usoara .Nu am bagat de seama .La a doua intilnire ,aceeasi senzatie cind s-a aplecat peste umarul meu la computer sa imi arate ceva .m-au trecut fiori .Am simtit si in timpul mesei ca ma umezesc .De un an si ceva de zile am aceeasi senzatie .Il rog sa nu foloseasca deodorant .Cind este transpirat ma innebuneste si nu ma pot abtine sa nu ne iubim .

    0
    0

  • Valentina pe 8 Oct 2006, 20:43
    indragotita la superlativ

    Salut,fetelor!Eu sunt foarte sensibila la mirosuri,dar de mirosul iubitului meu practic sunt super indragotita si dependenta as spune,imi place sa port prin casa haine de ale lui comode,moi si mai ales placut mirositoare care ma fac sa-i imt preenta pretutindeni.E extrem de dulce mirosul parfumului lui si al corpului.stie sa-si poarte de grija in permanenta si niciodata nu a mirosit de la el decit placut

    0
    0

  • denise pe 8 Oct 2006, 20:15
    interesant

    am mai auzit de acest subiect, mi se pare f interesant. dar din pacat eu am miros doar pe jumatate din cauza unei probleme si.. dar tot ramane interesant! :D

    0
    0

  • corina pe 6 Oct 2006, 21:55
    parere

    foarte interesant!cu siguranta voi incerca si eu.Tineti-o tot asa

    0
    0

  • diana pe 3 Oct 2006, 19:49
    indragostire

    Da, candva am fost indragostita de un barbat pe care l-am revazut..dupa ceva ani..si ce credeti?am constatat ca tot imi place..mirosul sau..nu sunt convinsa...dar nimic nu m-a respins..atingerea sa a fost exact asa cum mi-o aminteam...catifelata...e genul de barbat pe care l-as compara cu un armasar de monta existent candva la Poiana Brasov...nobil prin el insusi...si unic...

    0
    0

  • dana pe 13 Sep 2006, 20:10
    adevarat

    este adevarata chestia cu mirosul,dar nu ii gaseam nici o explicatie pana acum.Iubesc totul le el pana si mirosul pe care il are inainte de dus.

    0
    0

  • dana pe 3 Aug 2006, 23:31
    super

    Este adevarat tot ce a-ti scris.Eu m-am topit dupa mirosul partenerului meu inca din prima zi (cand ne-am cunoscut).Si acum ,nu ma deranjeaza nici mirosul de transpiratie al lui.

    0
    0

  • Diona pe 7 Iun 2006, 20:28

    interesant articolul, mai trebuie elaborat! eu am incercat si functioneaza, astept mai multe intr-un alt articol... o continuare!

    0
    0

  • PNd pe 27 Mai 2006, 14:35
    se poate sa fie asa....

    Locuiesc in casa cu doi barbati; am simtit mirosul hainelor murdare ale amandurora; unul chiar imi place....iar celalalt imi da o stare de greata; desi culmea....folosesc acelasi detergent pt. toate hainele lor si ei folosesc acelasi parfum; deci ??.....

    0
    0

  • ligia pe 10 Mai 2006, 22:00

    Super!Ideea aceasta din articol nu am gasit-o in nici o revista!Cred ca e buna de incercat.

    0
    0

  • gianina_bacescu pe 10 Mai 2006, 14:04
    parere

    conteaza educatia primita, respectul fata de tine in primul rand si apoi de cei din jurul tau;deci conteaza si mirosul, iar de multe ori un parfum iti poate spune f multe despre tine sau persoana respectiva

    0
    0

  • liliana68 pe 6 Apr 2006, 09:12
    parere

    este f adevarat ca mirosul conteaza! indiferent cat de mult crezi ca iubesti pe cineva sau numai esti atras de acea persoana cum ai putea sa stai langa el sau ea daca te respinge cu mirosul pe care il are? cu toate ca daca stam bine si ne gandim fiecare suntem proprii si nu depinde de fiecare data de noi cum mirosim! avem fiecare mirosul propriu! pe care il putem schimba prin igiena!

    0
    0

  • silvia pe 31 Mar 2006, 18:16
    .....

    sunt intru totul de acord {dupa miros ma ghidez si eu}

    0
    0

  • razgeorgi79 pe 17 Feb 2006, 13:42
    ok

    pe mine m-ati convins sa fac testul!

    0
    0

  • Andreea pe 19 Ian 2006, 17:49
    ...

    Imi place ca abordati si astfel de teme.

    0
    0

  • u2 pe 19 Ian 2006, 17:49
    excelent

    foarte interesant... mai multe articole de genul asta ar fi o chestie buna.

    0
    0

  • alina pe 19 Ian 2006, 17:49
    ....

    totusi de ce nu se aplica si in cazul barbatilor?

    0
    0

  • marialaura pe 19 Ian 2006, 17:49

    felicitari...Tine-o tot asa!

    0
    0

  • Eliana pe 19 Ian 2006, 17:49
    :)

    Interesant!!!"Fun" articolu' :)!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod