Cum să te fereşti de obsedaţii sexual de pe internet. 4 sfaturi utile!

Numărul poveştilor de dragoste care încep online este în creştere, dar pe internet poţi găsi şi oameni ale căror intenţii sunt mai puţin nobile. Află cum să te fereşti de obsedaţii sexual de pe internet, pentru a evita situaţiile neplăcute sau chiar periculoase.
Numărul poveştilor de dragoste care încep online este în creştere, dar pe internet poţi găsi şi oameni ale căror intenţii sunt mai puţin nobile. Află cum să te fereşti de obsedaţii sexual de pe internet, pentru a evita situaţiile neplăcute sau chiar periculoase.

Pentru a naviga în siguranţă online, este important să ţii cont de câteva sfaturi simple. Hackerii sunt cel mai mare pericol pentru PC, dar există şi oameni care reprezintă o ameninţare şi mai mare la siguranţa ta personală. Urmează 4 paşi simpli pentru a te apăra şi a te feri de obsedaţii sexual de pe internet.

Evită supraexpunerea

Cu cât publici mai multe poze online cu tine, cu atât creşte riscul de a deveni ţinta unui obsedat sexual. Chiar şi pe Facebook, unde ai un cont privat şi comunici doar cu oameni pe care îi cunoşti, poate fi mai înţelept să eviţi să publici poze care pot avea conotaţii sexuale.

Dincolo de problema securităţii pozelor în reţelele sociale, care nu împiedică eficient publicarea lor pe alte site-uri, pozele pe care le pui online te pot transforma într-o ţintă. Evită să încarci poze publice chiar şi de la plajă. Păstrează acest tip de imagini pentru apropiaţii care chiar le pot aprecia. Acestea pot deveni foarte atrăgătoare pentru străini periculoşi.

Atenţie la discuţiile cu străini

Discuţiile cu tentă sexuală între doi străini sunt întotdeauna un semnal de alarmă. Obsedaţii sexual ştiu bine să-şi ascundă identitatea şi intenţiile, astfel încât adesea pozează în adolescenţi.

Când te contactează necunoscuţi pe diverse site-uri pentru discuţii cu tentă sexuală, păstrează-ţi distanţa şi nu te lasa antrenată de astfel de subiecte. În primă fază, obsedaţii sexual se pot excita de la pozele tale, dar şi de la orice discuţie cu subînţeles.

Dacă eşti pe un site de dating, urmează aceleaşi reguli şi abţine-te de la discuţii deocheate cu străini. În cazul în care primeşti poze cu caracter pornografic chiar de la primul mesaj, nu te obosi să răspunzi. Șterge mesajul şi mergi mai departe. O reacţie puternică din partea ta poate oferi satisfacţia dorită şi te poate transforma în ţintă a unui obsedat sexual.

Păstrează-ţi anonimatul

Chiar dacă îţi foloseşti numele real pe Facebook sau în alte reţele sociale unde interacţionezi cu prietenii, păstrează-ţi anonimatul pe orice alt site. Nu folosi aceleaşi nume de utilizator pe toate site-urile şi asigură-te că nu sunt foarte apropiate de numele tău real.

Când reuşeşti să-ţi păstrezi anonimatul pe cele mai multe site-uri, fără să publici poze cu tine sau conţinut identic cu cel postat pe Facebook, te protejezi mai eficient.

Foloseşte "Ignore" şi "Block"

Cele mai multe site-uri îţi oferă opţiunea să raportezi încălcări ale termenilor de utilizare, dar înainte să le foloseşti atunci când crezi că ai de-a face cu un obsedat sexual, apelează la funcţiile "Ignore" şi "Block".

Timpul pierdut pentru a discuta cu străini ar putea fi folosit mai bine pentru distracţie cu prietenii şi familia. Când observi orice semnal online din partea unui străin care te face să te îndoieşti de intenţiile sale, ignoră-l pe loc pentru a nu-i lasă impresia că poate crea o "legătură" cu tine şi pentru a te feri de ipostaza de victimă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod