Cu ce culori să te îmbraci ca să-i trezeşti pofta nebună de tine

Sexualitatea umană, mai complexă decât multe alte procese cognitive, include factori de atracţie complecşi, pe care încercăm adesea să-i simplificăm pentru a-i putea utiliza la maximum.
Sexualitatea umană, mai complexă decât multe alte procese cognitive, include factori de atracţie complecşi, pe care încercăm adesea să-i simplificăm pentru a-i putea utiliza la maximum. Atracţia către anumite culori poate juca uneori un rol important, dar preferinţele sunt mai degrabă individuale decât colective. Află ce culori să porţi ca să-i trezeşti pofta de sex.

Dintre toate culorile, una singură se bucură de susținerea unor argumente științifice pentru atracție și poftă de sex. Nu este greu de ghicit care. Există însă și alte culori asociate de unii libidoului și dragostei, care pot avea uneori efecte la fel de puternice.

Roșul, culoarea pasiunii

Asociat timp de secole cu promiscuitatea, roșul este culoarea ce are cu adevărat "puteri" de atracție sexuală. Mai multe studii au demonstrat că această culoare le face pe femei mai atrăgătoare în ochii partenerilor.

Cel mai recent studiu despre puterea de atracție a roșului, realizat in 2008 la Universitatea din Rochester (New York), a demonstrat că aceeași femeie este mai atrăgătoare atunci când poartă o rochie roșie. Cercetătorii au testat și diferențele între pozele cu femei îmbracate cu adevărat în roșu și cele cu rochii a căror culoare a fost schimbată prin procesare digitală. Nu a existat nicio diferență, bărbații s-au arătat la fel de interesați de roșu indiferent de naturalețea lui.

O descoperire surprinzătoare a studiului constă în faptul că bărbații sunt și mai dispuși să cheltuiască mai mulți bani la întâlnirea cu o femeie îmbrăcată în roșu.

Chiar dacă rezultatele au fost evidente pentru cercetători subiecții studiului s-au arătat sceptici cu privire la preferința pentru culoarea roșie. Puțini bărbați vor bănui că porți roșu pentru a-i manipula, deci poți să folosești la maxim puterea acestei culori.

Avantajul roșului: de la hainele roșii până la lenjeria intimă de culoare roșie, cei mai mult bărbați sunt sensibili la această culoare cu care le poți ambala nu doar libidoul, ci și portofelul.

Verdele și stimularea sexuală

Asocierea verdelui cu libidoul a pornit de la o legendă urbană bazată pe... bomboane M&Ms. Rockerul Eddie Van Halen ar fi cerut în anii '80 un castron plin de M&Ms verzi și numai verzi la fiecare concert.

Pe baza legendei create de bomboanele verzi ale lui Van Halen, dulciurile verzi au fost promovate tot mai agresiv de Valentine's Day în ultimii ani, însă nu există nicio dovadă științifică a unui imbold suplimentar pentru libido.

Atracția principală a culorii verde se poate baza însă pe asocierea ei cu dragostea și fertilitatea. Știai că albul nu a fost dintotdeauna culoarea rochiei de mireasă? În Evul Mediu culorile preferate de mirese erau verdele și violetul.

Negrul și rochia mulată

Ignoră asocierea cu doliul, negrul poate fi o culoare foarte sexy într-un context potrivit. Rochia mulată neagră stârnește pasiunea multor bărbați chiar dacă acest lucru nu a fost cercetat științific.

Când îți pui în valoare formele cu o rochie neagră mulată ce îți evidențiază formele, observi că bărbații îți acordă mai multă atenție. Dacă partenerul tău nu are o problemă personală cu această culoare, o rochie neagră și strâmtă, purtată fără sutien, poate fi exact detaliul de care are nevoie pentru o noapte de sex sălbatic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod