Cine munceşte mai mult când face sex: femeia sau bărbatul?

Sexul n-ar trebui să însemne muncă, nu-i aşa? Totuşi, unele cuplurile "aflate în act" se confruntă cu aşa ceva... cu transpiraţii, cârcei şi oftături! Cursa până la orgasm poate fi

Sexul n-ar trebui să însemne muncă, nu-i aşa? Totuşi, unele cuplurile "aflate în act" se confruntă cu aşa ceva... cu transpiraţii, cârcei şi oftături! Cursa până la orgasm poate fi anevoioasă, dacă e parcursă în doi. Există atâtea diferenţe între femei şi bărbaţi, încât, dacă n-ai norocul unei potriviri fantastice, vei privi sexul ca pe corvoada de la miezul nopţii. Şi, atunci, nu ne rămâne decât să stabilim cine munceşte mai mult şi cine merită concediu... cu plată!

Din start, munca e asiduă, pentru că privim sexul ca pe o cursă până la orgasm. Dar cum să-l privim altfel? Până la urmă, când ne masturbăm, o facem pentru finalitate, nu? Sexul are alt scop? Ok, poate că avem nevoie de acea apropierea fizică de un alt om, dar pe lângă satisfacţiile emoţionale, am minţi dacă am spune că nu ne dorim şi satisfacţie fizică.

Ca să atingi culmile plăcerii de una singură e floare la ureche. Lucrurile se complică când împarţi patul cu un bărbat. Uneori nu putem ţine pasul unii cu ceilalţi şi dăm vina imediat pe incompatibilitate. Poate că nu e vorba de nepotrivire, ci de... lene sau exces de zel!

Poate că femeile ar trebui să accepte mai repede avansurile sexuale ale bărbaţilor. Mulţi se plâng că asta e cea mai asiduă muncă: să convingă femeia să facă sex. Păi normal că atunci când i se oferă fructul interzis va termina cursa în două minute! De ce să mai depui vreun efort să te simţi şi tu  bine când ştii că partenerul tău de sex a demarat direct cu viteza a cincea?

Dar despre ce efort vorbim la femei? Sexologul Laura Berman explică faptul că femeile au nevoie de starea mentală potrivită pentru a atinge linia de finiş în cursa până la orgasm. Ştim că femeile sunt construite să facă mai multe lucruri deodată. Ceea ce înseamnă că în plan sexual femeile depun mai mult efort mental pentru a se concentra doar asupra plăcerii. Şi odată ce au atins starea, din nou e o problemă, pentru că cel mai mic factor le poate perturba concentrarea. Şi atunci trebuie să pornească de la zero.

Atâtea femei rămân lucide în timpul sexului şi au gânduri non sexuale la nivelul în care bărbatul de lângă ele mai are un pic şi-şi dă drumul. Asta ar fi adevărată muncă pentru femei: să renunţe la starea de luciditate şi să se piardă în act. La bărbaţi, războiul se duce la pol opus. Odată ce au ajuns în pat cu femeia dorită (prima luptă  câştigată), unii se mai luptă să aibă o prestaţie pe gustul femeii. Iar asta înseamnă să reziste cât mai mult fără să aibă orgasm. Aşa că, bărbaţii se chinuiesc să-şi păstreze în minte gânduri non sexuale.

Aşadar, pare-se că ambele sexe muncesc din greu în timpul sexului. Şi chiar dacă ducem bătălii diferite, e bine că ele ne duc în acelaşi punct: plăcerea simultană!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod