Cele mai mari regrete ale bărbaţilor când vine vorba de sex

Ce gândesc masculii după o partidă de amor este una dintre cele mai mari curiozităţi ale femeilor. Un studiu realizat recent de cercetătorii americani vine să răspundă la câteva întrebări

Couple

Ce gândesc masculii după o partidă de amor este una dintre cele mai mari curiozităţi ale femeilor. Un studiu realizat recent de cercetătorii americani vine să răspundă la câteva întrebări legate de regretele sexuale.

Studiul, realizat de Universitatea Texas în colaborare cu Universitatea California din Los Angeles (UCLA), a analizat 25.000 de persoane şi a făcut un top al remuşcărilor atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Cele mai puternice regrete ale unui bărbat sunt: "faptul că a fost prea timid pentru a intra în vorbă cu o posibilă parteneră", "faptul că nu a fost mai aventuros din punct de vedere sexual atunci când era tânăr" şi "faptul că nu a fost mai aventuros din punct de vedere sexual atunci când era celibatar".

Spre deosebire de bărbaţi, femeile regretă: "pierderea virginităţii cu un partener nepotrivit", "înşelarea partenerului actual sau a unui partener trecut" şi "faptul că au făcut sex prea devreme după începerea unei relaţii".

"Pentru bărbaţi, de-a lungul istoriei evolutive, fiecare şansă pierdută de a face sex cu o nouă parteneră reprezintă o oportunitate pierdută de a se reproduce - o pierdere costisitoare din perspectiva evolutivă", a spus Martie Haselton, profesor de psihologie socială la UCLA, care a lucrat la acest studiu, citat de one.ro.

"Consecinţele sexului ocazional erau mult mai mari pentru femei decât pentru bărbaţi şi acest fapt a generat probabil o serie de reacţii emoţionale asociate legăturilor sexuale care există şi în zilele noastre", a adăugat Martie Haselton.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod