Cel mai perfid schimb: Tu oferi sex ca să primeşti iubire?

Femeile care îşi oferă trupul partenerului în speranţa că vor ajunge la inima lui au apucat-o pe un drum greşit. "Când nu primesc ce vor, invariabil se vor simţi trădate. În realitate,

Femeile care îşi oferă trupul partenerului în speranţa că vor ajunge la inima lui au apucat-o pe un drum greşit. "Când nu primesc ce vor, invariabil se vor simţi trădate. În realitate, femeile se trădează pe ele însele când folosesc sexul ca pe o formă de control", precizează Margaret Paul, doctor expert în relaţii de cuplu şi autoare a opt cărţi best-seller.

Margaret Paul te sfătuieşte să faci sex doar atunci când simţi o dorinţă fizică de a te apropia de iubitul tău! Femeile fac sex din motive variate, adesea, ele neavând legătură cu vreo senzaţie fizică. Află că aceste motive sunt greşite şi îţi pot distruge relaţia. Specialistul enumeră câteva dintre cele mai dăunătoare motive pentru care fac femeile sex:

1. Se simt nesigure în relaţie, iar sexul le oferă mai multă încredere de sine
2. Nu se simt iubite şi fac sex în speranţa că, astfel, vor primi dragostea partenerului
3. Vor să controleze deciziile şi sentimentele iubitului
4. Vor ca să vadă cum partenerul le acordă atenţie şi se ocupă de nevoile lor
5. Vor să se simtă mai relaxate şi să doarmă mai bine noapte în braţele iubitului
6. Evită pe această cale senzaţia de singurătate sau alte sentimente dureroase
7. Vor să fie atinse, ţinute în braţe, sărutate, iar sexul este singurul moment în care iubitul devine mai tandru

În principiu, aceste motive de a face sex arată că, dintr-un motiv sau altul, încă suferi, te simţi rănită, vulnerabilă. Prin sex încerci să obţii senzaţia că eşti iubită şi că eşti în siguranţă. Află însă că aceste motive de a face sex te transformă într-o femeie veşnic nesatisfăcută în pat, o femeie care îşi face partenerul să se simtă folosit, după cum afirmă Margaret Paul. Sexul n-ar trebui să fie o obligaţie pentru niciunul dintre parteneri. Nu te mira dacă iubitul tău îşi va pierde interesul pentru sex, avertizează specialistul.

Margaret Paul îţi recomandă să nu te foloseşti de sex pentru a rezolva eventualele probleme emoţionale. Dă piept cu ele, asumă-ţi întreaga responsabilitate pentru ele şi îţi va fi de două ori mai uşor să le rezolvi. Iar sexul izvorât din dorinţă fizică naşte intimitate în cuplu, ceea ce înseamnă că te vei simţi mai aproape de iubitul tău şi fizic şi emoţional, chiar dacă nu ţi-ai propus asta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod