Ce ne afecteaza viata sexuala?

Ceva lipseste din viata ta si nu stii ce? Una dintre cele mai intalnite probleme in cadrul unui cuplu este plafonarea pe plan sexual. Problemele de zi cu zi se rasfang...
Ceva lipseste din viata ta si nu stii ce? Una dintre cele mai intalnite probleme in cadrul unui cuplu este plafonarea pe plan sexual. Problemele de zi cu zi se rasfang si asupra vietii sexuale si, fara sa ne dam seama, duc la scaderea sau chiar la disparitia libidoului.

Desi te simti atrasa de partenerul tau, iti lipseste dorinta. Cercetarile au demonstrat faptul ca peste doua treimi dintre femei se confrunta cu acesta problema. Iata cateva dintre principalele probleme care duc la scaderea apetitului sexual:

Stresul

Prima si ce mai des intalnita problema. Chiar daca recunoastem sau nu, problemele de peste zi de la birou ne urmaresc pretutindeni, inclusiv in dormitor.

Solutia: invata sa vorbesti cu partenerul de cuplu despre ceea ce ti se intampla. In momentul in care esti implicata intr-o relatie, problemele tale devin problemele voastre. Un sfat din exterior este intotdeauna binevenit. Poate lucrurile nu sunt atat de grave pe cat le vezi tu. Invata sa asculti si sa ceri un sfat. Intreaba-l ce parere are despre o situatie cu care te confrunti momentan si cum ar solutiona el problema. Te vei simti mult mai bine dupa ce ai aflat si o a doua parere.

Contraceptivele pe baza de hormoni

Majoritatea anticonceptionalelor au la baza o cantitate mare de hormoni, ceea ce face ca nivelul testosteronului sa scada semnificativ. Pentru majoritatea femeilor, acest lucru se traduce prin scaderea libidoului.

Solutia: mergi la medicul ginecolog, expune-i problema si roaga-l sa iti schimbe medicatia. Exista o serie de anticonceptionale care contin estrogen si progestin. In multe dintre acestea, progestinul actioneaza ca si testosteronul si duce la cresterea apetitului sexual. De asemenea, ai posibiliatea sa optezi pentru o gama variata de metode contraceptive precum: diafragma, prezervativul, spermicide, dispozitive intrauterine(DIU) sau inelul vaginal, care nu iti vor afecta in niciun fel viata sexuala.

Alt gen de medicatie

Contraceptivele nu sunt singurele medicamente care duc la scaderea apetitului sexual. Antidepresivele pot duce de asemenea la scaderea sau chiar disparitia libidoului.

Ca si in cazul contraceptivelor, solutia este sa schimbi medicatia. Daca ai incercat sa faci o pauza si ai constatat ca acesta este problema, vorbeste cu medicul sa schimbe sau sa iti micsoreze dozajul.

Insomniile

Majoritatea femeilor au probleme cu somnul. Lipsa odihnei are un impact enorm asupra vietii sexuale si asupra dorintelor in general. In primul rand, insomniile afecteaza hormonii sexuali precum estorgenul si progesteronul. Dar cel mai important lucru pe care il afecteaza lipsa somnului este apetitul sexual.

Solutia: aranjeaza-ti dormitorul in asa fel incat sa te simti confortabil. Trage draperiile, inchide televizorul si, daca este nevoie, poti recurge si la o masca de dormit. Verifica, de asemenea, medicamentele pe care le iei inainte de culcare si ai grija sa nu contina stimulente.

Probleme cu vezica

Potrivit specialistilor americani, acesta este o alta problema grava cu care se confrunta multe dintre femei. Este si una din explicatiile pe care acestia le ofera femeilor spun ca nu au orgasm. Semnalele vezicii creierului si invers, afecteaza asa zisa placere suprema.

Solutia: mergi la baie inainte sa mergi la culcare sau roaga-ti doctorul sa iti prescrie un medicament care te va ajuta in acest sens.

Cum poti remedia lucurile in relatia cu partenerul de cuplu? Doar pentru ca nu ai chef sa sari direct in pat, nu insemana ca nu puteti fi intimi. Ganditi-va la ceva amuzant care sa va implice si sentimental in acelasi timp. Iata cateva idei: o baie in jacuzzi; o plimbare in parc sub clar de luna; un film romantic; un weekend romantic departe de agitatia zilnica (distanta te va ajuta sa uiti de probleme si sa scapi de stres).

Roaga-l sa te ajute sa treci peste astfel de probleme. Asta va face sa deveniti si mai apropiati. In final, o relatie nu presupune numai viata sexuala, ci si un mod de viata sanatos. Nu lasa stresul sa devina un stil de viata!
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Oana pe 8 Apr 2009, 09:12
    ....mai e cineva ca mine????

    Viata mea sexuala mi-o afecteaza.....penisul. Nu cel al prietenului meu ,in mod special,ci in general ptr.ca imi repugna. Sex am facut si chiar din dragoste dar nu pot sa scap de aceasta sila fata de acel organ. Nici preludiile nu-mi plac ptr.ca nu suport sa fiu atinsa,cat despre sarutari ,am oroare. Ma gandesc numai la cate bacterii si microbi are fiecare si oare cum sta cu igiena.... Un cosmar total!!!!!!

    0
    0

  • Eva.ro pe 28 Ian 2009, 17:37
    Raspuns pentru gafton

    Mult mai multi baieti decat iti inchipui trec cel putin o data printr-unul sau mai multe episoade similare: fie pentru ca au consumat prea multe alcool si/sau alimente, fie pentru ca sunt la inceputul vietii sexuale, fie pentru ca sunt cu o fata pe care nu o cunosc foarte bine, fie pentru ca nu se cunosc pe sine prea bine... si motivele pot continua. Nu trebuie sa iti iasa din minte (desi cel mai bine ar fi sa nu iti stea deloc gandul acolo) este ca erectia vine aproape in totalitate din cortex, nu din penis, nu din testicole, nu din atractivitatea partenerei. Relaxarea, preludiul potrivit si o partenera dotata cu empatie si inteligenta emotionala iti pot aduce erectia la normalitate. Daca problema persista... exista doua locuri in care poti merge: urologul si psihologul. Amandoi, fie impreuna fie separat, te pot ajuta sa-ti recapeti sau sa-ti imbunatatesti performantele sexuale. Mult succes!

    0
    0

  • gafton pe 28 Ian 2009, 01:43
    intrebare

    as face dragoste de 3 ori la zi,am o imaginatie fff bogata,dar atunci cand sunt cu prietena in pat si dorim sa facem dragoste!! Intervine cosmarul,nu se ridica penisul,ce sa fac? am incercat tot felul de poziti,sex oral,totul...etc se ridica pana la jumatate si acolo ramane nu se mai ridica deloc. va rog ajutatima

    0
    0

  • marius pe 15 Mai 2008, 02:42
    dezstru

    cum pot scapa de acest trac,sau cum sa ii mai spun? as face dragoste de 3 ori la zi,am o imaginatie fff bogata,dar atunci cand sunt cu prietena in pat si dorim sa facem dragoste!! Intervine cosmarul,nu se ridica penisul,ce sa fac? am incercat tot felul de poziti,sex oral,totul...etc se ridica pana la jumatate si acolo ramane nu se mai ridica deloc. va rog ajutatima. Va multumesc!!!

    1
    0

  • Didi pe 11 Mai 2008, 20:48
    intrebare

    Buna.Am si eu o intrebare : prietenul meu cu care sunt impreuna de 5 luni vrea sa facem sex in fiecare zi,ba chiar de mai multe ori pe zi.Pe mine nu ma deranjeaza :) dar sunt ingrijorata pentru ca nu stiu daca este prea sanatos :-s . Va rog sa-mi raspundeti pentru ca nu am cu cine discuta in legatura cu acest subiect. Va multumesc!

    0
    0

  • alina pe 9 Apr 2008, 11:45
    si eu cu voi

    eu vreau sa va spun ca am peste 20 de ani si inca sunt virgina. mi se pare o problema pentru varsta mea,dar imi e frica sa fac pasul asta. am avut prieteni si chiar relatii de o durata mai mare de timp dar nu am avut niciodata curajul sa o fac. acum de exemplu sunt cu daniel,asa se numeste prietenul meu si este cel mai fain tip de la noi din oras. de 2 ani imi doresc sa fiu cu el si in sf am reusit,dar cand va trebui sa o fac...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod