Ce este tantra si sexul tantric?

Tantra este un cuvant care a incetat de ceva vreme sa mai fie un cuvant tabu. A ajuns subiectul unor numeroase carti care prezinta intr-o maniera simpla pozitii complexe si tehnici de respiratie. Aproape ca nu mai exista carte despre sex care sa nu contina un capitol dedicat Tantrei sau macar sa faca referire la sexul tantric. Insa cu toate acestea, se constata o lipsa de informatie, deoarece foarte putini cunosc in detaliu ceea ce este tantra si sexul tantric.
Termenul "Tantra" provine din sanscrita si semnifica "legatura", "conexiune" sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. Tantrele hinduse au fost scrise in perioada medievala, sub forma unor dialoguri intre zeul Shiva si zeita Parvati, in care Shiva ii dezvaluie filosofia care sta la baza ritualului tantric.

Dezvoltate in India, printre componentele tantrei se numara yoga, meditatia, adorarea zeitatilor, sanatatea corporala si medicina ayurvedica.  

Originile practicilor si ale filosofiei tantra sunt cuprinse de mister, insa au fost cunoscute in detaliu mii de ani de catre practicantii acestora. Textele pastrate pana in prezent sunt destul de ambigue si necesita o abilitate de descifrare a lor pana sa capete un sens. Aspectele acoperite de tantra sunt sanatatea, credinta si filosofia, intr-un cuvant viata - capacitatea de a te bucura de viata si momentul impreunarii pe deplin.  


Principiile sexului tantric

Care sunt acestea si ce anume ne ofera ele? Numit si "sexul sacru" - deoarece sexualitatea este considerata conform tantrei o forma de atingere a Divinitatii - sexul tantric este un mod intim, meditativ de a face dragoste, avand ca scop prelungirea actului sexual si intensificarea senzatiilor din momentul culminant.

Cele mai multe activitati pe care le indeplinim in fiecare zi (mancatul, bautul, locurile pe care le strabatem) nu sunt altceva decat obisnuinta. Sexul, de asemenea. Ceea ce inseamna ca am ajuns sa facem sex folosind aceleasi pozitii, avand aceeasi tinta - orgasmul. Inchipuie-ti cum ar fi sa scoti din ecuatie acest cuvant - orgasm - si sa nu mai existe aceasta obsesie permanenta care sa conduca la acelasi lucru? Astfel ne-am simti mult mai conectati de partener/a si prin prezenta fizica si spirituala veti ajunge la o placere si intimitate cu mult mai intense.

Tantra nu sugereaza nicidecum sa nu ai parte de orgasme. Ideea este foarte simpla: a fi prezent trup si suflet, a va cunoaste reciproc, precum si dragostea pe care o impartasiti. Contactul vizual in timp ce faceti dragoste va obliga sa fiti prezenti intrutotul la locul faptei. Deoarece se spune ca ochii sunt "oglinda sufletului", prin intermediul lor puteti ajunge la o conexiune sufleteasca, ceva special si mai presus de actul pur fizic de a face dragoste.


Vulnerabilitatea aduce echilibru

Un alt aspect al sexului tantric este vulnerabilitatea: ambii parteneri sunt interesati sa para ei insisi, cu slabiciunile si defectele fiecaruia, fapt destul de dificil pentru barbatii obisnuiti sa-si ascunda sensibilitatea (asociata pentru multi dintre ei cu slabiciunea si vulnerabilitatea).

Tantra inseamna si echilibru, incercarea de a aduce aceasta armonie intre partea masculina si cea feminina din fiecare dintre noi, intre interior si exterior, lumina si intuneric. Nici un alt aspect al vietii umane nu este atat de contrastant precum sexul. Nimic nu poate fi atat de sublim uneori si atat de infam alteori. Creand posibilitatea de a ne cunoaste si "atinge" partile intunecate existente in fiecare dintre noi se poate acorda un echilibru acelor dorinte ascunse care in alte conditii pot parea perverse.


Nonconformismul  

Un alt aspect vital al tantrei: fie ca esti homosexual, heterosexual sau bisexual, fie monogam, necasatorit/a sau swinger, nimic nu este considerat tabu sau pervers in practica tantra. Totusi este necesara o analiza mai atenta a acestei idei, deoarece exista si anumite bariere care limiteaza violenta sexuala, incestul si molestarea copilului.

O idee pe care sexul tantric o promoveaza este aceea ca noi suntem cu totii expresia divinitatii in aceasta lume si ca in momentul in care facem dragoste energia sexuala este considerata sursa vietii. Nu exista decat onestitate, fara manipulare, constrangeri, doar dragoste si respect.


In practica Tantra conteaza cum faci, si nu ceea ce faci

Spre deosebire de alte filosofii si religii, Tantra celebreaza placerea si recunoaste frumusetea corpului, in totalitatea lui (nu numai organele genitale, care au capatat o vulgaritate in lumea moderna). Ritualul tantric accepta frumusetea organelor genitale ca si parte integranta a unui corp splendid, concepute pentru a oferi si a primi placerea.

De asemenea este incurajata pofta sexuala, insa nu numai in sens sexual, ci si ca pofta de viata, adica bucuria de a trai si a simti la maxim. Aceasta include minunatul gust al alimentelor si al bauturilor, muzica, florile, activitatea fizica, familia, prietenii, emotiile, lacrimile, temerile - toate completeaza fiinta umana. Iar incercarea de a nega o parte din noi insine (fizica, mentala, emotionala sau spirituala) inseamna a ne priva de umanitate si bucuria de a trai.


Orgasmul tantric

Potrivit filosofiei tantrice exista doua tipuri de orgasm, cel fizic si cel al inimii. La o prima vedere ar putea sa para doua lucruri total diferite, insa la o analiza mai atenta se completeaza reciproc. Practica tantra incurajeaza o "introspectie" a inimii 24 de ore din 24. Aceasta stare poate fi echivalenta cu una orgasmica, in care tot ce faci vine din inima si se refera la "calea mainii drepte" obtinuta numai prin meditatie, yoga, celibat, milostenie si mantra.

"Calea mainii stangi" presupune atingerea starii de fericire prin intermediul sexualitatii, care apoi se poate rasfrange si asupra altor aspecte din viata.


Conexiunea dintre inima si organele genitale

O simpla practica pe care o poti experimenta cand vei face dragoste: atat barbatii, cat si femeile trebuie sa invete sa faca o conexiune intre inima si organele genitale. Prin atingerea simultana a acestor doua zone se poate realiza aceasta conexiune, care are capacitatea imensa de vindecare.

In timpul actului sexual, a sexului oral sau cand stimulezi organele genitale ale partenerului/ei este foarte important sa atingi cu o mana inima lui/ei. Gandeste-te la a experimenta un orgasm al inimii pur sau sa extinzi orgasmul sexual de la organele genitale la inima. Aminteste-i partenerului/ei ca organsmul se poate "raspandi" la inima.

Pe masura ce inaintezi in practica tantra vei fi capabil/a sa atingi orgasmul complet doar prin controlarea respiratiei, fara atingerea fizica. Tantra nu se refera la actul sexual realizat cu mai multi parteneri. Tantra este mai degraba un stil de viata decat orice altceva, iar pentru ca pune accentul pe intimitate este posibil sa ajungem la implinirea adevarata cu un singur partener.

Articole utile
Beneficiile sexului tantric
Cum sa experimentezi pozitiile tantrice?
 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sorin pe 17 Apr 2014, 22:56
    arta de a face dragoste

    Este foarte adevarat ca acest fel de iubire se poate trai si le doresc tuturor sa aiba parte de aceste sentimente si simtiri deosebite.Totul incepe cu barbatul daca nu se grabeste femeia.

    1
    0

  • catalin pe 9 Mai 2011, 18:34
    foare interesant

    Si daca nu am partener ,atunci cum ma pot initia in aceasta arta tantrei??.....presupun ca este deja o cauza pierduta!

    1
    0

  • andreea pe 19 Aug 2007, 01:14
    tantra

    eu nu am practicat inca dar am sa ma inscriu in curand la cursurile yoga care sunt foarte benefice...am citit despre yoga si sexul tantric si cred ca este minunat sa poti ajunge la o asemenea stare de bine...pop:*

    3
    0

  • cata pe 16 Aug 2007, 10:00
    tantra

    eu am avut fericirea sa practic tantra cu un yoghin adevarat.sincer va spun "cu mana pe inima" ca este cea mai adevarata "latura"a vietii.merita sa incercati.simtiti intr-adevar ca traiti

    2
    0

  • mikiy pe 14 Aug 2007, 20:54
    dragostea bate-o vina...

    asa e daca dragoste nu e nimik nu e recomand tuturor sa incerce ceea ce s-a scris cu toate ca nu mai sunt asa de <

    0
    0

  • sandu vasile pe 14 Aug 2007, 10:28
    surasa de sanatate

    la 12-13 ani am inceput sa practic yoga din cauza problemelor de santate care nu se mai terminau... reusid prin practica zilnica sa am o sanatate mai buna. la 18ani cind mi-am inceput viata sexuala aveam sa constat ca prin practici energetice tantrice am o sanatate nu doar de invidiat dar si rezultatele in plan social si profesional erau deosebite fata de cei ce aveau alte obiceiuri. partenera mea inflorea pe zi ce trece si devenise o persoana placuta si cautata dintr-o fata anosta si retrasa cum era cind ne-am intilnit... noptile de placere petrecute impreuna erau adevarate momente de relaxare si placere... nu momente traumatizante si epuizante.

    1
    0

  • Pandemy pe 21 Oct 2006, 19:26
    Amorul "tantric" !

    De ce n-ati amintit nimic de alte 2 aspecte: 1. Partenerii trebuie sa se respecte,sa se divinizeze si sa se iubeasca siiiinceeeeeer, in mod egal; nu se poate atinge apogeul daca numai unul este indragostit si iubeste, cu adevarat! 2.Amorul tantric are ceva aparte si prin faptul ca "eliberarea" nu se produce, intrucat se practica acea"continenta sexuala" ( dureaza mai mult de o ora, si cei doi nu sunt obositi, ba dimpotriva), care ajuta partenerii , indragostiti in mod egal, sa intre in acea stare , acea transa, care canalizeaza energiile catre tot corpul,catre inima si catre suflet. De aceea nu se produce "orgasmul", asa cum se intampla in amorul arhicunoscut. Dupa acest tip de amor , partenerii nu sunt obositi, nu vor, neaparat, sa doarma ! Nu sunt extenuati, asa cum se intampla in cealalta situatie. Se obtine acea stare de bine, acea beatitudine, pe care o obtin numai cei care iubesc cu adevarat ! Deci o tantra veritabila nu se poate practica decat daca exista ceea ce si Dumnezeu vrea: IUBIRE sincera, de ambele parti, ca "Daca dragoste nu e ....nimic nu e!" Altfel ar fi superflua stradania celor doi,iar actul in sine, numai...FALSET! Si un act animalic ! Ca o completare, as zice ca este amorul perfect, "divin" si "biblic", fara a se recurge la...sodomisme! Nu se poate practica decat de tinerii care mai pot sa aiba sentimentul ca "mor din iubire pentru cineva!" Imi pare rau ca nu mai am 20 de ani!Tot ce v-am spus stiu dintr-o carte! Nici atunci, si nici acum, n-am gasit sufletul-pereche, cu care as fi practicat acest tip divin, sacru, de amor!Dar m-as bucura sa aud ca s-a renuntat la perversiuni si se practica acest tip superb si...inefabil, de amor!Cu femeile, nu mi-e teama, ca sunt inzestrate cu tone de RABDARE, dar unde se pot gasi barbati, care sa nu se grabeasca, la gandul ca masa e gata sau ca incepe meciul??? Sunt o femeie spectaculos de sincera si nu mi-a placut sa traiesc in FALSET ! Din nici un p.d.v. !Mi-a fost teama de Dumnezeu si de partener sa nu ma simta ca mint!Am preferat sa fiu o buna crestina si sa ma descurc altfel! M-am refugiat in spirit si in miile de pagini ale cartilor si articolelor scrise de-a lungul vietii ! Mult succes! Va recomand cartea: "TANTRA si TAINELE EI" de Dan Bozaru, Ed."UMA", Iasi, 1997

    1
    0

  • eu pe 21 Sep 2006, 17:57
    cursuri

    practica yoga va ajuta sa cunoasteti si minunatele invataturi tantrice care cu siguranta ne fac mai frumosi

    0
    0

  • Ana Lazar pe 19 Iul 2006, 10:59
    Catre cel care a scris "recunostere"

    Insist: Unde ai invatat? Sunt scoli in Bucuresti? Am citit carti, dar cred ca ne trebuie si un indrumator. Pls. help.

    0
    0

  • eu pe 17 Iul 2006, 10:34
    Cursuri

    Exista scoli sau cursuri care poate initia cuplurile in tainele sexului tantric?

    0
    0

  • ana pe 11 Iul 2006, 19:57
    interesant

    e foarte interesant dar nu cred ca poti face asa ceva cu un necunoscut sau cu oricine !

    0
    0

  • iulia pe 10 Iul 2006, 21:09
    tantra

    destul de interesant dar pt a face sex tantric trbuie sa iubesti sau nu partenerul?

    0
    0

  • dorin pe 10 Iul 2006, 12:24
    recunoastere

    Eu cred ca ar trebui sa recunoastem valoarea inestimabila a acestei invataturi orientale.Eu unul parctic de ceva vreme aceasta practica tantrica si am ajuns la trairi afective si extatice nebanuite.Insa prejudecatiile societatii in care traim limiteaza accesul la acesta minunata invatatura.Insa Mircea Eliade a scris despre tantra destul si nu numai. Ar trebui ca oamenii sa studieze inainte sa judece.

    1
    0

  • georgiana pe 1 Iul 2006, 21:02
    raspuns

    E adevarat ca mai auzisem cate ceva despre aceasta practica,dar acum cu ajutorul vostru am devenit total interesata.Astept mai mutle noutati si va multumesc pentru informaitii!Foarte folositoare!!

    0
    0

  • iuliana pe 1 Iul 2006, 18:52
    iubire

    cred ca se poate realiza aceasta conexiune atunci cand intre parteneri exista sentimente,daca este vorba doar de sex nu cred ca se pot trece toate barierele!este un stil de viata deci il imparti cu acel cu care traiesti!o simpla parere !!!!!!!

    0
    0

  • 1613989 pe 30 Iun 2006, 18:03

    interesant! Recunosc faptul ca nu am auzit pana acum de aceasta practica.

    0
    0

  • Nicolae Andreea pe 29 Iun 2006, 13:30
    raspuns

    Spre rusinea mea nu am citit si nici nu am auzit vreodata de aceasta practica. Mi se pare destul de intresanta, mi s-a deschis apetitul, iar de acum incolo o sa caut prin intermediul calculatorului cat mai multe informatii despre aceasta tema. Cu stima si respect Andreea.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod