Ce este orgasmul și cum îl poți avea mai repede

Orgasmul a fost definit în moduri diferite, folosind diverse criterii. Specialiștii din domeniul medical au folosit modificările fiziologice ale corpului ca o bază pentru definiția orgasmului, în timp ce psihologii și profesioniștii din domeniul sănătății mintale se bazează pe schimbările emoționale și cognitive. În prezent, nu există o singură explicație a orgasmului.

Ce este orgasmul?

Conform mai multor studii, doar 25% dintre femei au orgasm în timpul relațiilor intime cu partenerul. Restul femeilor nu au orgasm întotdeauna sau nu au avut niciodată. În comparație cu versiunea masculină, în care mai mult de 90% dintre bărbați au orgasm, femeile ajung în acest punct mai greu.


În momentul în care o femeie este stimulată fizic sau psihologic, vasele de sânge din organele genitale se dilată. Creșterea aportului de sânge duce la umflarea vulvei, iar prin pereții vaginali trece fluidul care umezește vaginul. Ritmul cardiac și respirația se intensifică, iar tensiunea arterială crește.

Pe măsură ce fluxul de sânge merge spre zona inferioară a vaginului, acesta devine ferm. Sânii pot crește în proporție de până la 25%. Clitorisul se retrage spre osul pubian, dispărând aparent. Mușchii genitali, inclusiv uterul și introitul, prezintă contracții ritmice la o distanță de 0,8 secunde. Orgasmul feminin durează de obicei mai mult decât cel masculin. Spre deosebire de bărbați, majoritatea femeilor nu au o perioadă refractară și pot avea orgasme suplimentare dacă sunt stimulate din nou.

Care sunt factorii care cauzează orgasmul?


Se consideră că orgasmul reprezintă o experiență sexuală, ca parte a unui ciclu de răspuns sexual. Acesta apare adesea în urma stimulării continue a zonelor erogene, cum ar fi organele genitale, anusul, perineul și mameloanele.

Fiziologic, orgasmul apare ca 2 răspunsuri la stimularea continuă:

- vasocongestia: procesul prin care țesuturile corpului se umplu de sânge, crescând astfel dimensiunile

- miotonia: procesul prin care se tensionează mușchii, incluzând contracții voluntare și involuntare

Cu toate acestea, un articol publicat în 2011 a examinat apariția orgasmului provocat de exerciții fizice în cazul femeilor. Mai exact, de ce apar orgasmele în timpul unor exerciții fizice cum ar fi alpinismul și ridicarea greutăților. Rezultatele studiului au pus la îndoială convingerea conform căreia orgasmele sunt doar o experiență sexuală. 

Au existat și alte cercetări cu privire la persoanele care se confruntă cu senzații orgasmice provocate de medicamentele epileptice, iar unele persoane cu picioarele amputate au declarat că simt orgasmul în locul în care au fost picioarele lor. Oamenii paralizați de la talie în jos au fost, de asemenea, capabili să aibă orgasm, acest lucru sugerând faptul că sistemul nervos central reprezentă cheia experienței orgasmului și nu neapărat organele genitale. Sperăm că ţi-am răspuns la întrebarea ce este orgasmul. Poţi descoperi mai multe articole asemănătoare pe site-ul nostru.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod