Cati parteneri sexuali ai avut?

Nu este un concurs, nu suntem in "Sex in the City", este un test de curaj si sinceritate
Pana la varsta de 24 de ani, femeile au cel putin cinci parteneri sexuali, potrivit unui studiu realizat de o companie de produse farmaceutice din Marea Britanie.

Femeile secolului XXI au de trei ori mai multi parteneri sexuali, respectiv 5-6, comparativ cu generatia mamelor lor. In anii '60, desi reprezentantele sexului frumos aveau reputatia unor persoane cu principii foarte libertine, nu se laudau cu multe relatii sexuale pana la 24 de ani, media fiind de un partener.

Conform aceleiasi cercetari, in anii '90 femeile aveau mai putin de patru parteneri sexuali pana la 24 de ani, comparativ cu cele din anii '70 care aveau in medie trei.

La sfarsitul lui 2008, citeam un studiu realizat de revista More la care au participat 2.000 de persoane. Aflam, "inmarmurita de umire", ca tinerele sunt mult mai aventuroase decat barbatii: la 20 de ani, o tanara a avut mai mult de noua parteneri de sex, comparativ cu un barbat, care la aceeasi varsta a avut doar sapte partenere. Si unde mai pui ca jumatate din cei chestionati au admis ca au fost neloiali partenerului?

"Totul e sa nu iti pierzi respectul de sine"


"Cam cati parteneri sexuali ar trebui sa aibe o femeie?", "De cati parteneri sexuali avem nevoie?", "Barbatii au mai multi parteneri decat femeile" - sunt doar cateva titluri pe care le-am citit, intr-o goana rapida pe google.  Multe dintre ele mi-au sunat a competitie acerba intre barbati si femei: cine face mai mult sex si, mai ales, cat de multi parteneri sunt...

In 2005 aflam ca pentru femeile din Romania sexul nu conteaza prea mult, pentru 91% dintre barbati sexul este foarte important, iar 65% dintre respondente au declarat ca de-a lungul vietii nu au avut mai multi parteneri sexuali.

Se spune ca barbatii se lauda mai mult, in timp ce femeile sunt mai secretoase. Ei, am intalnit si barbati tacuti si femei cu agende pline de bife si alte spatii in asteptare sa fie completate.  

Mara are 26 de ani si pana acum a avut un singur partener, iubitul ei: "Suntem impreuna de opt ani si nu mi-am dorit niciodata pe altcineva. Unul singur imi este de ajuns". Poate multe se intreaba "Oare cum o fi sa ai un singur partener? Sa nu poti face comparatii? Sa nu stii cum e sexul cu altul?" Ei, nu sunt niste raspunsuri fara de care Mara nu putea trai fericita, nu-i asa? Unii chiar sunt fericiti fara astfel de comparatii...

Monica are 30 de ani si, fara a se ascunde, spune: "Imi este greu sa tin o socoteala, nu sunt genul, dar oricum numarul barbatilor care au fost in patul meu depaseste varsta mea, cu siguranta. Nu este o lauda, chiar deloc. Nu ma consider o femeie usoara, a fost optiunea mea sa aleg si sa doresc anumiti barbati. Consider ca numarul barbatilor din viata unei femeie nu are importanta, atat timp cat aceasta nu isi pierde mandria si respectul fata de sine".

Mihai imi spune ca nu isi mai aminteste numarul partenerelor sexuale, dar asta nu il impiedica sa continue in acest ritm: "La cei 22 de ani ai mei, nu are rost sa ma opresc, nu-i asa? Capat experienta si ma distrez. Ce poate fi mai bun?", se intreaba, retoric, Mihai.

Carmen, la cei 32 de ani, imi spune ca are un sot iubitor, dar absent: "Nu este mereu langa mine si de aceea caut mangaierea in alta parte. Pana acum cateva luni, el a fost unicul barbat din viata mea. Acum, numarul barbatilor cu care am facut sex se ridica la 11. Si am ajuns la acest numar fara a spune 'pardon' sau 'imi pare rau' sotului meu. Credeam ca el va fi primul si ultimul din viata mea, dar nu a fost asa... Dupa aceste experiente, am invatat ca nu este bine sa judeci pe nimeni. Daca un singur partener sexual te face fericita, ramai cu el, daca nu te face fericita, cauta in alta parte".

Ai grija cati "parteneri de cafea" ai


Ca sa ne mai "invioram" putin cu alte date statistice, aflam ca in 2005, cei de la Durex au realizat un sondaj din care rezulta, printre altele, ca persoanele creative au avut de aproximativ 3-4 ori mai multi parteneri sexuali decat cele care dezvolta o munca fizica. Global, natiunile se impart astfel: la o extrema, chinezii au cei mai multi parteneri sexuali, aproximativ 19, iar de partea cealalta sunt vietnamezii care nu au mai mult de 3 parteneri sexuali toata viata.

Femeile care sufera de depresie fac mai mult sex decat celelalte, cel putin acesta este rezultatul unui studiu aparut in 2009. Acestea vor sa experimenteze cat mai multe si au aventuri sexuale mai dese decat celelalte femei. Daca este sa ne luam dupa acest studiu, femeile singure, fara partener, depresive au mai multi parteneri sexuali. "Sexul le ajuta pe femeile singure sa simta siguranta si o stare de liniste", aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Universitatea Monash din Australia. Deci, ai grija, daca esti singura, sa nu te apuce depresia, ca s-ar putea sa faci sex cu toti barbatii cu care iesi la cafea...

Cati parteneri sexuali ai avut, ai sau vei avea depinde numai de tine, este optiunea ta. Daca vrei sa fii femeia unui singur barbat toata viata, sa fii virgina pana la x ani, sa experimentezi sexul cu toti barbatii din agenda telefonica sau sa concurezi cu prietena ta la capitolul "numar de parteneri sexuali", este numai alegerea ta. Nu uita, insa, sa notezi in agenda ta si posibilele pericole ale contactelor sexuale cu mai multi parteneri: sarcina nedorita, infectarea cu diferite boli grave cu transmitere sexuala si pierderea stimei de sine. Numai de tine depinde! 
 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristi pe 1 Mai 2015, 23:51
    articol

    Salut! viata mea sexuala a inceput prea tirziu la 21 ani la fel si eu ca si altele credeam in dragoste si ca voi avea un singur barbat in viata mea,Dar nu afost asa,acum la virsta de 26 ani am avut deja 5 barbati.Am ajuns la numarul asta in care imi zic ca numai pot sa-mi permit inca altii,si mie greu sa incerc sa mai construiesca inca o relatie.

    2
    1

  • Kristi pe 1 Mai 2015, 23:45
    articol

    interesant articol.dhfgbnghjhgkf

    0
    0

  • aj style pe 20 Iun 2013, 19:18
    imi face-ti greata

    unele dupa ce ca sunt curve nici nu le e rusine sa recunoasca , femei de cacat in locul tatilor lor le ingropam in noroi , niste subspecii

    9
    8

  • andrei pe 19 Iun 2012, 20:56
    ce urmeaza

    Am cunoscut o fata, am fost impreuna vreo 2 ani, chiar indragostiti. Dupa 2 ani am aflat ca fata a petrecut nopti cu peste 10 iubiti pana la mine. Pe multi chiar ii stiam, ne salutam, dar nu stiam ca au fost iubiti. Cand am aflat mi s-a facut greata si m-am simiti ca si cum as fi cazut intr-o groapa plina cu balegar. Mi-am revenit si am inceput sa justific si sa incerc sa trec cu vederea, dar nu am reusit. Fata a fost totusi inteleapta si a zis sa nu insist sa reparam pentru ca nu se poate. Acum pentru fetele care zic ca nu conteaza numarul, da nu conteaza pentru cei de o noapte, pentru ca asta si-au dorit. Totusi pentru cel ca va fi ultimul, daca nu va sti va fi mai bine, iar daca va afla s-ar putea sa-i faceti mare rau.

    11
    1

  • florina pe 10 Oct 2010, 12:32
    bravo aida meriti sa fii iubita si respectata !!!

    romania a ajuns o tara a desfranatelor !!!!

    7
    8

  • aida pe 29 Sep 2010, 04:06
    parteneri sexuali

    diferenta dintre om si animal este ca omul a primit si un creier atunci cind a fost conceput....sint eu de moda veche probabil,dar cu toate aceste cred ca atunci cind vorbim de parteneri trebuie sa gindim ceva mai mult ca o maimuta sau ca si o catea sau ca si un papagal,a avea dorinte sexuale nu inseamna dragoste sau a te indragosti...dragostea este ca si curcubeul pe cer si nu o poti compara cu doua animale imperecheate.eu zic ca femeia din Romania si/a pierdut de mult mindria printr/e cearceafurile barbatilor cu bani sau fara bani dar insurati....eu ramin la ideea mea ca sexul doar completeaza dragostea nu o creeaza.

    15
    4

  • lavinia pe 20 Aug 2010, 23:39
    hehe

    Buna Numarul partenerilor nu conteaza. Numarul amintirilor frumoase conteaza enorm. Am 28 ani. Am iubit barbati de 40 ani si am iubit cu aceeasi intensitate si barbati mai mici cu 7-8 ani ca mine S-au indragostit, poate m-am indragostit dar mi-am castigat experienta in viata si jur ca pot sa tulbur viata unui barbat in multe feluri daca imi propun asta. Viata sexuala este foarte importanta. Am fost casatorita si nu mi-a placut. Am un baiat de 9 ani. Jur ca traiesc mai intens si mai frumos decat multe dintre pustoaicele din ziua de azi..Merg in cluburi, terase..fac amor unde imi vine, si radiez de bucurie cand vad un pusti indragostit de mine indiferent de ceea ce ii fac. Nu fac un concurs in a-mi marca barbatii in agenda dar ma incanta maxim ca traiesc maxim si imi pun in practica ce imi insufla intuitia. Sunt fericita, imi cresc baiatul, am iubiti mai multi, am afacerea mea, castig foarte bine, desi e criza si imi ajut parintii mereu. Ard in clocot pt Dumnezeu si va indemn sa faceti la fel. Traiti voi, NU ALTII PENTRU VOI. Nu asteptati sa se faca filme cu ceea ce vreti, traiti propriul vostru film, va rog.

    9
    13

  • Aeris pe 7 Iun 2010, 21:54
    despre parteneri sexuali...

    Nu mi-am numărat niciodată partenerii, ar fi fost o prostie să ţin condica, trec un X la fiecare la care am dat gol sau cum ? Normal că nu , doar m-am bucurat de momentele frumoase petrecute împreună. Nu pot să zic că am dus lipsă de parteneri sexuali, în perioada liceului am avut destuli tipi care se perindau pe lângă mine, mulţi îmi cereau prietenia, şi mai mulţi erau obraznici şi îmi cereau să o facem... pe majoritatea nu i-am acceptat , dar am avut şi eu câteva slăbiciuni în liceu, câţiva tipi "doriţi" de toate fetele din liceu şi mă simţeam mândră să ştiu că am avut ceea ce altele nu pot avea...a fost drăguţ să încerc senzaţia . Pot spune că prima mea experienţă sexuală a fost cu un tip din liceu pentru care nu simţeam nimic, dar era catalogat ca fiind cel mai frumuşel , era bine făcut , mă rog, am avut o relaţie de cateva săptămâni cu el, până când am făcut-o...apoi totul s-a răcit, el a obţinut ce a vrut de la mine ( nu a fost ceea ce visam eu , a fost lipsit cu totul de romantism , chiar mi s-a parut si putin agresiv, violent , tin minte că m-a durut destul de rău pentru că n-a avut grijă cu mine) , eu am obţinut într-un fel ce am vrut de la el şi după aceea s-a uitat totul...în perioada de facultate pot să zic că am avut mai multi parteneri sexuali si totodata atunci am invatat să-mi aleg partenerii , să am grijă să nu aiba vreo BTS , îi cunoşteam înainte să fac pasul... după ce am terminat facultatea au mai urmat câteva aventuri , frumoase , dar care n-au durat mai mult de o noapte, două. Apoi l-am întâlnit pe iubitul cu care sunt de 6 ani şi cu care plănuiesc să ma căsătoresc şi am descoperit ca SEXUL poate însemna DRAGOSTE şi DRAGOSTEA poate însemna SEX, lucru care înainte mi se părea imposibil. El a fost primul care mi-a spus că mă iubeşte, ca sunt singura persoana importantă pentru el când eram împreună in pat, el a fost cel mai grijuliu cu mine, mă întreba dacă mi-e bine, ce preferinţe am, etc, cu el am atins desăvârşirea vieţii sexuale, deşi nu aş fi crezut-o vreodată posibila de la un om cu 11 ani mai mare decât mine! Aşa că aveti grija la partenerii pe care îi alegeţi să vă însoţească în pat, alegeţi-i pe sprânceana ca nu cumva să rămâneti dezamagite , dragi eve! Mult succes , experimentati cat puteti pana va gasiti compatibilitatea ! ;) puppici dulci dulci

    9
    9

  • mira pe 7 Iun 2010, 14:54
    un asticol destul de "provincial"

    din pacate avem acces, citim, simtim, traim, avem life style...bine...asta doar in scris..cat despre ceea de experimentam cu adevarat..suntem inca provincili, ne este teama, traim intre bravada sociala si tabu-uri educationale..si asta se vede mai ales in ceea ce scriu creatorii de opinie --- opinii de bunicutze si matusi

    5
    6

  • dana pe 5 Mai 2010, 23:16
    ....

    de ce in epoca asta a vitezii a emanciparii femeii tot ne mai gandit catii partenerii am avut ...zicem ca suntem deschisi dar noi insine insistam sa ne punem etichete...nu e vb aicii de dumnezeu de religie...nu e vb ca nu tinem cont de religie elena nu ca nu ne este frica...dar femeia a fost indeajuns condamnata si acum e libera sa aibe catii partenerii are nevoie chiar de ar fii numai o placere fizica de expemplu eu am avut o educatie decenta acasa umana elena asa cum ii zici u si am avut si inca am un sistem de valorii bine definit dar dupa parerea multora am un singur defect...SUNT SINGURA....si asta se pare ca e cea mai grava eticheta din zilele noastre ...am incercat cu nenumaratii barbatii ma m indragostit de fiecare in parte fiind o fire romantica traind parca nu in secolul asta cand sunt indragostiita dar nu a fost sa fie si acum pot sa zic ca sunt mandra ca nu am avut doar o experienta cu un barbat cii mai multe sunt mandra sa zic da sunt singura imi pot permite in seara asta o noapte pasionala cu cineva nefiindu mi iubit ....atat fiind de zis pana imi gasesc jumatatea am sa mai sarut multii broscoii si cu frica de Dumnezeu si valorile binedefinite nu am sa las pe nimenii punandu mi vreo eticheta ma simt bine in pielea mea si cred ca Dumnezeu ma iubeste si asa cu defecte si calitatii...elena:)

    3
    6

  • anyla pe 5 Mai 2010, 21:06
    .....

    consider ca tre sa gusti din mai multe fructe pana il gasesti pe cel care iti place mai mult si care iti satisface nevoia asa cum ai vrea ,,,,dar asta nu inseamna ca tre sa ne infructa prea mult ..sa nu ni se aplece..

    4
    6

  • doriss pe 30 Apr 2010, 21:46
    elena ai dreptate

    numai oamenii care cred amindoi in d-zeu si au valori aceia au o casnicie fericita si trec peste greutati usor .eu nu am stiut sa aleg barbatul potrivit . acum am inteles de ce parintii mei sa-u inteles minunat si sa-u iubit f mult

    7
    0

  • Elena pe 28 Apr 2010, 13:35
    Da, @minai olimpia, si eu sunt o norocoasa!

    Ne-am casatorit din iubire..... cum nu s-a scris o carte! Eu - Balanta altruista, seasibila si sincera & El - Scorpion work - & sex- ahollic ! ( Aviz tinerelor : numai un barbat HARNIC - in casa si la job - este HARNIC, si in dormitor, toata viata ! Deci, ii pasa, si de tine ! ) Am traversat un destin - cu urcusuri &coborasuri , pana ne-am realizat idealurile de parinti ! Acum, am "scapat" de griji! Avem niste batraneti exact cum ni le-am planificat : linistite si fericite chiar, dar ne-a iesit, si os pe os ! Care a mai fost secretul : ne-am iubit / ne-am respectat si ne-am ajutat - unul pe altul, toata viata, din ce in ce mai mult - , asa cum ne-am iubit COPIII ( iubirea "ca substanta" este aceeasi), adica din pantece si pana acum, in clipa asta ! Din zi in zi, si mai mult ! Chiar micile defecte ne incanta ! Rutina? N-am inteles! Ce e aceea RUTINA??? Cum sa-ti anulezi OPTIUNEA de la Sfat & Juruintele de la Altar si sa .....te plictisesti &sa tradezi ??? Cum sa te saturi de copilul tau ???????????????? Aceeasi situatie este , si cu partenerul ales de capsorul &de manuta ta ! Stiu ca e de necrezut ca -- asa stand lucrurile -- nu mai gandesti la Altcineva nici cu gandul, nici cu ochiul, nici cu fapta! Conditia este insa sincronizarea in AMOR.....Daca ne-am implinit in amor si continuam asta, si acum, dupa atatia ani , e ceva ....e ceva ce nu pot sa va spun cat de bine e sa faci amor la 60 de ani, fara spaima unei sarcini, fara copiii in camera cealalta s.a.m.d.! Sa dea Domnul ca fetele sa stie cu cine pleaca in viata! Mai ales fetele de CUIB ! Iar baietii sa fie cu ochii pe mama fetei, care, daca e ciudata, cretina, isterica sa fuga de ea ca de naiba ! Va avea o viata de calvar din cauza ei! Asa s-a intamplat la fiul nostru! Norocul lui este ca e credincios si stie ca pe parinti ii apara Porunca a 5-a din Biblie si, in plus, o iubeste pe sotia lui si nu vrea sa o supere, dar el.....el...el sarmanul .indura mai rau decat DANY din filmul "Ce vraji a mai facut nevasta-mea!" In alta situatie, eu n-as sta cu un barbat nici moasta, daca n-as simti ca sunt FEMEIE si daca nu m-ar onora ca OM! As schimba, si 30 pana as gasi unul cu GRILA mea de valori si sa ma satrisfaca! P.S. A fi doar Toaleta ECO pentru sotul tau & a accepta un viol sau un act de prostitutie AUTORIZAT de papirus si BINECUVANTAT de preot este cea mai mare CRIMA posibila ! Nici Dumnezeu nu accepta taifunul spiritual si fizic in CUIB ! Dumnezeu vrea PACE ! Daca e PACE in cuplu inseamna ca totul, inclusiv amorul e DIVIN ! P.P.S. Am constatat - de-a lungul vietii - , ca numai cuplurile formate din parteneri care iubesc pe Dumnezeu"in clocot" sunt longevive si implinite! Cei carora "le e frica de Dumnezeu"! Nu fariseii! De asemenea, cei care au primit o educatie decenta si aleasa, umana, ACASA! Cei care pleaca in viata cu un Sistem de valori bine definit, exersat si premiat de alte generatii.Este o constatare a mea! S-ar putea sa gresesc!

    4
    1

  • minai olimpia pe 27 Apr 2010, 22:03
    ai o perfecta dreptate Alexa

    unele au norocul sa ramana toata viatza alaturi de primul barbat,altele inca mai cauta..ca doar nu practica servicii sexuale pe bani..deci nu se pune pb de moralitate ...

    2
    4

  • lia pe 27 Apr 2010, 21:57
    CATI PARTENERI AI AVUT

    e bine sa incerci macar 2-3 sa poti face diferenta

    3
    6

  • Alexa pe 27 Apr 2010, 07:03
    anapoda

    Mi se pare o tampenie sa iti faci o "limita". Nu zic sa ii schimbi ca pe sosete adica sa ajungi la un numar "impresionant" de parteneri intentionat, dar daca spre exemplu ai relatii care dintr-un motiv sau altul nu tin si dureaza undeva intre 5-12 luni ce faci? recurgi la abstinenta pana esti sigura ca relatia este mai lunga de un an ca sa nu ajungi sa mai adaugi inca o persoana pe "lista"? Unele au norocul sa ramana toata viata alaturi de primul barbat, altele inca mai cauta, nu cred ca o persoana ar trebuii judecata sau privita altfel doar pentru ca a avut mai multi parteneri sexuali decat alta. Iar la partea cu stima de sine nu vad legatura. De ce sa fie o problema? ca doar nu presteaza servicii sexuale pe bani ca sa zici ca ar fi o problema de moralitate.

    5
    3

  • irina-daniela pe 26 Apr 2010, 22:52
    ...Interesant articol

    Cred ca in goana 'nebuna' de azi dupa toate si dupa orice, ar trebui sa primeze stabilitatea in cuplu. Daca nu exista comunicare, unul sau altul cauta 'altceva'. Dar schimbarea partenerilor 'ca pe sosete' poate duce si la o pierdere a moralitatii fiecaruia. Concluzia din final trebuie sa dea de gandit multora!

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod