Care sunt cele mai frecvente greşeli în folosirea prezervativelor? Specialiştii răspund!

O echipă de cercetători americani au pus cap la cap mai multe studii despre sex realizate în ultimii 16 ani, în speranţa că vor reuşi să-i facă pe oameni să dea o mai mare importanţă

O echipă de cercetători americani au pus cap la cap mai multe studii despre sex realizate în ultimii 16 ani, în speranţa că vor reuşi să-i facă pe oameni să dea o mai mare importanţă metodelor de contracepţie.

Specialiştii, conduşi de Stephanie Sanderd, de la Institutul Kinsey pentru cercetarea sexului, genului şi reproducerii din cadrul Universităţii Indiana, au analizat 50 de studii din 14 ţări. Cercetătorii au ales doar studiile referitoare la prezervative, după care au tras anumite concluzii şi au oferit câteva sfaturi.

Potrivit experţilor, cea mai frecventă greşeală, pe care o fac 50% dintre persoanele intervievate, este punerea prezervativului la mijlocul actului sexual, nu înainte de începerea acestuia. Mai mult de atât, cei care folosesc prezervativul uită să lase un mic spaţiu liber în vârf când rulează prezervativul, unde să se adune sperma.

Americanii spun că cea mai gravă greşeală este faptul că 75% dintre bărbaţi şi 82% dintre femei nu verifică înainte dacă prezervativul pe care urmează să-l folosească este intact. Chiar dacă pare incredibil, aproximativ 3% dintre persoanele chestionate admit că refolosesc un prezervativ cel puţin de două ori.

Cercetătorii spun că prezervativele nu trebuie niciodată refolosite, iar înainte de a le folosi, ele trebuie verificate, pentru ca nu cumva să fie deja rupte.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod