Ai o viata sexuala implinita?

Stiai ca femeile beneficiaza de o experienta sexuala superioara daca partenerii lor sunt mai increzatori in propria sexualitate?

94% dintre romance considera ca pentru a avea o experienta sexuala plina de satisfactii este important ca barbatii de langa ele sa aiba incredere in propria sexualitate, arata concluziile studiului European Sexual Confidence Survey realizat recent.

Cercetarea a demonstrat ca 72% dintre respondenti (barbati si femei) considera ca cel mai important element al increderii barbatului in propria sexualitate este capacitatea de a oferi partenerei sale satisfactie din punct de vedere sexual.

Studiile anterioare au aratat ca satisfactia sexuala este legata de fermitatea erectiei; odata cu imbunatatirea functiei erectile a barbatului se imbunatateste, de asemenea, si satisfactia sexuala a partenerei.  

Potrivit studiului, mai mult de un sfert dintre femeile din Romania considera ca partenerul lor doreste sa-si imbunatateasca semnificativ experienta prin obtinerea unor erectii ferme, in vederea imbunatatirii vietii sexuale.

"Tulburarile de erectie pot afecta barbatii apartinand tuturor categoriilor de varsta si sunt mai frecvente decat se considera in general. Rezultatele acestui studiu demonstreaza ca desi 77% dintre barbatii cu varste cuprinse intre 25 si 64 de ani manifesta erectii ferme, acest procent se reduce la doar sapte din zece barbati cu varste cuprinse intre 55 si 64 de ani," afirma prof. asoc. dr. Nicolae Calomfirescu, presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania.  

"Acest fapt se datoreaza ignorarii aspectului de incredere in propria sexualitate, odata cu scaderea capacitatii de satisfacere a partenerei, ceea ce va determina un efect negativ asupra starii generale de sanatate si va afecta relatia interpersonala", continua acesta.

Lipsa increderii in propria sexualitate a partenerului tau este, in esenta, o problema a cuplului, deoarece efectele psihologice pot afecta semnificativ relatia dintre voi. Exista, insa, sedinte de terapie, iar imbunatatirea functiei erectile a partenerului, prin cresterea increderii in propria sexualitate, aduce un plus starii afective si calitatii vietii de cuplu.

 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 25 Nov 2011, 15:40
    Sex

    Salut,vreau sa aflu parerea cuiva,caci n-am mai spus-o la nimeni pina acum. Iubesc sexul obisnuit ,cu un barbat in toate pozitiile,insa daka sunt singura akasa,kit prietenul e la munca,,iubesc sa intru pe internet pe porno site-uri si ,, si nu ma excita delok videourile cu pozitiile obisnuite,,cu un singur barbat,,,ma excita mult unde este o fata si 2 baiati,,,insa in realitate nici nas vrea sa incerc asa ceva,,fiindka numi place sexul anal..oare e normal???? sa ma excite ceva ce nu as incerca niciodata?

    1
    1

  • anghell pe 10 Dec 2010, 17:26
    SIMPLU

    O FATA CA SA AIBA CHEF SA FACA DRAGOSTE TRE SA SHI FIE SATISFACUTA IN RELATII SEXUALE DAR DACA NUI SATISFACUTA AJUNGE SA NU SE MAI INTERESEZE DE ACEST LUCRU SI II DISPARE ORICE CHEF DE A FACE DRAGOSTE.....

    3
    0

  • gelu pe 20 Oct 2010, 07:05
    oare ce-o fi?

    O fi oare rutina de vina ca am un chef nebun de a face dragoste dar a mea gaseste mereu motive de a ma evita(boala, lipsuri,...) Ma port frumos cu ea dar la 36 de ani am ajuns sa avem 1-2 contacte sexuale/ luna. Ma supar cateodata, ma gandesc ce are ca urat nu sunt, am cat trebuie, pasional sunt, alte femei ma privesc, ce Dumnezeu nu merge?

    1
    1

  • mia pe 23 Iul 2010, 16:39
    frumos

    am fost incantata sa descopar ca ati dat pret cuvantului , intrajutorarii . asa ne va fi mai bine . va multumesc pentru atitudinile frumoase pe care le-ati postat . andreea , e bine sa invatam din greseli , dar e bine sa mai si invatam din ce stiu altii . asa ne protejam ... sa aveti caractere frumoase !!!!

    0
    1

  • simika pe 13 Iul 2010, 11:15
    conteaza foarte mult...

    Cine spune ca "ne intelegem, suntem deschisi si ca viata sexuala nu e un punct forte intr-o relatie"...e cea mai mare minciuna posibila....Din cauza dezechilibrului in viata sexuala multe cupluri se despart chiar dupa ani intregi de casnicie. Atunci cand intervine monotonia, femeia -mai ales- trebuie sa vina cu ceva nou...De ce femeia? Pentru ca barbatului ii place sa fie luat prin surprindere de catre sexul frumos in pat...Barbatul este cel fara inhibitii si femeia este in stare sa il aduca pe cele mai inalte culmi ale fericirii daca ia atitudine in acest sens. Pentru cei care cred ca viata sexuala nu conteaza....mai gganditi-va odata...chiar asa e? Veniti mereu cu ceva nou, fiti iimprevizibili si atunci relatia decurge asa cum trebuie. Nu va pot promite ca totul va fi roz, pentru ca daca ar fi asa, atunci unde ar mai fi dulceata cuvantului " iarta-ma" si unde vor fi clipele de pasiune dupa imapare?

    2
    0

  • Ysabellissimma pe 29 Nov 2009, 02:09
    ;)

    DA POT SPUNE K SUNT IMPLINITA PARTENERUL MEU IMI OFERA AFECTIUNE SI EU LA FEL INCERKM TOT CE E PLACUT IN DRAGOSTE IMPORTNT E SA AVEM IMPLINIRE RECIPROCA;)

    0
    1

  • Valentina pe 28 Nov 2009, 08:15
    Off

    Idi crezi ca tu daca te duci la un doctor te exprimi corect d.pd.v medical?Iti zic eu ca nu.Ce ar trebui sa faca doctorul?Sa te jigneasca si sa te faca tampita?Nu,doctorul te va asculta si va incerca sa inteleaga ce ai vrut sa spui cu ale tale cuvinte. Gandeeste de 2 ori inainte sa spui tampenii.Mai bine zis sa tastezi tampenii.

    0
    1

  • Valentina pe 28 Nov 2009, 08:10
    Mda

    Idi daca vroiai sa ajuti puteai sa te exprimi frumos...asa demonstrezi ca esti praf din pct de vedere al comportamentului.Intr-o astfel de situatie nu mai conteaza cum se exprima omul...conteaza sa poti sa-l ajuti.Inteleg ca faci parte din categoria de romani carora le este mai usor sa jigneasca decat sa fie amabili si sa ajute un om. Da a gresit ca nu s-a protejat...a gresit la capitolul gramatica in mesajele ei,dar nu asta conteaza acum...idea era ca daca aveai un sfat il postai,iar daca nu taceai. E o vb din popor:"Daca taceai filosof ramaneai"...ti se potriveste. Pt Andreea:asa cum au mai zis si fetele nu sinucisul e rezolvarea...in viata nu putem fugi de responsabilitati,ci trebuie sa ni le asumam...fie ca am facut lucruri rele,fie lucruri bune. Bafta!Si invata ceva din ce ti s-a intampalt acum pt a nu mai ajunge in situatia asta. Asteptam vesti de la tine.;)

    1
    0

  • Idi pe 10 Nov 2009, 10:25
    Andreea

    e clar ca esti cam tampita de felu tau. In loc sa iti bagi morcovul in ...cartela de lemne (daca sti bancul) mai bine dupa ce iti rezolvi problema apuca-te dracu de scoala, analfabeto. Nu stiu daca ai observat la cei care ti-au raspuns - toti scriu corect romaneste. Ca sa nu iasa copii tampiti din tine pune mana si invata macar sa scri daca mai mult nu te duce capul.

    0
    1

  • andreea pe 25 Oct 2009, 13:16
    :(

    ms ptr sfaturi aja am s fc ..dear mai ajt cateva zile ca poate o s imi vn...iar daca nu o s m duk s imi fc un test s sarkina...:( s speram ca nu o s iasa pozitiv :(((( ........

    1
    0

  • madyunik pe 25 Oct 2009, 02:21
    pt Andreea

    E trista situatia ta.Esti f mika.E clar ca ai o viata sexuala dar nu te-ai informat despre asta,nu te-ai protejat.Trebuia sa te gandesti si inainte ca poti sa iti distrugi viata daca nu te protejezi.Dar n-are rost sa te critic,macar sa fie o lectie pe viitor.Loredana are dreptate,trebuie sa faci un test,discuta cu cineva apropiat,daca tu nu ai curajul,roaga pe cineva.Eu i-am facut un test prietenei mele,tot din acelasi motiv,ea nu avea curaj.Cu sinucisul chiar m-ai speriat.Draga mea nu e o solutie sa te omori,in viata avem multe probleme dar trebuie sa trecem peste ele.Discuta cu partenerul tau sau cineva f apropiat te rog si ai grija de tine.Pupici!Ah DATA VIITOARE PROTEJEAZA-TE!

    1
    0

  • madyunik pe 25 Oct 2009, 02:20
    pt Andreea

    E trista situatia ta.Esti f mika.E clar ca ai o viata sexuala dar nu te-ai informat despre asta,nu te-ai protejat.Trebuia sa te gandesti si inainte ca poti sa iti distrugi viata daca nu te protejezi.Dar n-are rost sa te critic,macar sa fie o lectie pe viitor.Loredana are dreptate,trebuie sa faci un test,discuta cu cineva apropiat,daca tu nu ai curajul,roaga pe cineva.Eu i-am facut un test prietenei mele,tot din acelasi motiv,ea nu avea curaj.Cu sinucisul chiar m-ai speriat.Draga mea nu e o solutie sa te omori,in viata avem multe probleme dar trebuie sa trecem peste ele.Discuta cu partenerul tau sau cineva f apropiat te rog si ai grija de tine.Pupici!Ah DATA VIITOARE PROTEJEAZA-TE!

    0
    1

  • loredana pe 24 Oct 2009, 16:52
    pentru Andreea

    Andreea, nimeni nu poate sa te ajute cu nimic. Daca stii ca ai avut contact sexual neprotejat, trebuie sa faci urmatoarele 2 lucruri: iti cumperi un test de sarcina si il faci si te programezi la un cabinet de specialitate. Sa te vada un medic e cea mai buna solutie pentru oricine. PS: In fata problemelor vietii esti singur, acum e o ocazie buna sa incepi sa inveti asta. Nu te speria, toate vin si toate trec.Si inca ceva, daca nu ai in credere in nimeni, du-te singura la medic!

    1
    0

  • andreea pe 24 Oct 2009, 16:08
    ajutati-ma!!

    nu mia vn ciklul d aproape o luna ji nujt c s intampla ..va rog ajutati-ma ku un sfat !!............... am doar 15 ani ..am sc..ji nu vreau s imi distrug viatsa...:(( imi este frika s fc un test d sarcina ..d rezultatul p care o s il aflu....daca este iese pozitiv nujt c maj fc ....maj omori....:(( va rog frum ajutati-ma!!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod