6 semne care-ti arata ca partenera/ul te insala

Infidelitatea este un cuvant pe care relatia voastra nu l-a cunoscut si nici nu-l va cunoaste vreodata? Ia mai gandeste-te putin...
Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Americana de Mariaj si Terapie Familiala, 15% dintre sotii si 25% dintre soti "practica" adulterul. Insa, nu putem discuta despre acest lucru ca fiind inevitabil, indiferent de telenovelele sau reality show-urile care ne "alimenteaza" in permanenta imaginatia. "Exista cateva avertismente pe care le poti lua in considerare daca observi ceva suspect. Cunoscand cele mai frecvente semne iti vei putea salva relatia/mariajul de cosmarul infidelitatii", potrivit dr. Frances Cohen Praver, psiholog si psihanalist si autoarea cartii "Daring Wives: Insight into Women's Desires for Extramarital Affairs".

Semnul nr. 1: Incepe sa se indoiasca de mersul relatiei/casniciei!

"Cel mai comun avertisment peste care nu trebuie sa treci cu vederea este atunci cand partenera/ul iti spune ceva in neregula, cum ar fi: relatia/casnicia noastra nu mai functioneaza sau nu sunt deloc fericit/a", sustine experta.

Solutia salvatoare data de experti: sa te faci ca musti momeala si sa deschizi un dialog pe aceasta tema.
Daca simti ca nu se ajunge nicaieri, accepta terapiile de cuplu.


Semnul nr. 2: Schimbari neasteptate de comportament si scaderea interesului!

Sotul/partenerul tau vrea sa recurga la injectiile cu toxina botulinica pentru a-si indeparta ridurile faciale? Ai observat cumva ca sotia/partenera ta a inceput sa recurga la vopsitul parului si renunta din ce in ce mai frecvent la blugi in favoarea fustelor/rochiilor elegante? Expertii sustin ca aceste indicative ar putea intari banuielile.

Solutia salvatoare data de experti: daca nu o/il poti opri, alatura-i-te! Este cu dublu tais: ori vei fi fericita, ori trista. Daca vei constata ca nu este nimic suspect in aceasta treaba si ca este doar o faza a schimbarilor prin care trecem cu totii, acest lucru nu va dauna relatiei voastre. Ba mai mult, iti vei "condimenta" relatia.


Semnul nr. 3: Critica neconstructiva!

Daca partenera/ul tau incepe cu texte de genul "Ai avea nevoie de un consult psihiatric", "Ai nevoie de ajutor specializat", "Angajeaza-te odata", "Mai slabeste si tu cateva kilograme" sau "Du-te la sala" si tine sa ti le aminteasca constant, toate fac parte din acelasi scenariu.


Solutia salvatoare data de experti: asculta si invata! Daca partenerul tau iti spune ceva de genul "Eu m-am maturizat, in schimb tu deloc", reactia normala este sa consideri ca te-a insultat sau ca este critic. Insa, daca stai sa te gandesti este un lucru foarte bun ca poate discuta despre sentimentele lui. Incurajandu-l sa spuna tot ce simte, el va simti ca il intelegi.

Daca de exemplu, partenerul tau spune despre o femeie oarecare ca este foarte atractiva, nu trebuie sa te superi si sa te bosumflii. Nu! Mai degraba da-te pe brazda, facandu-l sa simta ca poate sa vorbeasca cu tine despre orice si astfel ii vei limita "accesul" doar la vorbit, nicidecum la actiune.


Semnul nr. 4: Incepe din senin sa-ti aduca cadouri valoroase!

Pentru a compensa sentimentul de vinovatie sau a-ti lua gandul de la ceva destul de evident pentru tine incepe sa te cadoriseasca din ce in ce mai des (lucru nefacut pana in acum sau, cel putin, nu atat de des). Daca simti ca ceva nu este in regula, probabil ca intr-adevar nu este.
Trebuie sa-ti asculti instinctul, deoarece de foarte multe ori se dovedeste a fi un aliat de incredere.

Solutia salvatoare data de experti: vorbeste raspicat despre problema si sentimentele tale! O depistare precoce a aventurii, chiar fara dovezi foarte concludente, si posibilitatea de a discuta despre ea te poate ajuta sa-ti salvezi relatia/casnicia.


Semnul nr 5: Gaseste fel de fel de pretexte sa se furiseze din casa!

Daca de exemplu duce gunoiul mai des decat ar trebui sau lipseste tot mai des de acasa, ar putea fi ceva in neregula.

Solutia salvatoare data de experti: daca ai de confruntat verbal o a treia persoana in relatia voastra, fa-o si acesta poate fi un prim pas a-ti recastiga increderea. Daca nu esti sigur/a de existenta unei alte persoane in viata ei/lui, ai putea totusi sa verifici constant jurnalul apelurilor telefonice ca sa te lamuresti.


Semnul nr. 6: Istoria se repeta!

Expertii sunt de parere ca exista multe posibilitati ca partenerii care au mai calcat stramb sa repete experienta.
Bineinteles ca nu este o regula, exceptiile exista si ele.

Solutia salvatoare data de experti: stabileste anumite limite! Nu ai cum sa impiedici o persoana sa aiba o aventura in afara relatiei/casniciei, insa puteti stabili impreuna ce tip de relatii sa aveti cu cei din jurul vostru si cat de departe sunteti de acord sa mergeti. De exemplu, ati putea discuta despre cat de mult va deschideti in fata unor persoane din afara.

Expertii tin sa sublinieze faptul ca infidelitatea nu inseamna neaparat si sfarsitul casniciei. Acestea ar putea aduce unele schimbari benefice in cadrul relatiei si o capacitate de intelegere mai mare a celui de langa tine.
 

Comentarii (19)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lory pe 8 Mai 2009, 14:48
    e cumplit sa fii inselata

    am fost inselata in 2006 ,am si ajuns sa vorbesc cu ea am ramas surprinsa de ce tupeu avea si era o pistruiata urata slaba rau ,scunda ,am suferit enorm si sufar si acum am 11 ani de casnicie si 2 fete de 9 si 2 ani ,cred ca ma inseala iar nu stiu daca cu aceeiasi pers dar se comporta la fel ma critica mereu ,nu mai avem contact sexual decat f f rar e mereu nervos nu se afiseaza cu mine iese in oras cu un asa zis amic comun nu stiu ce sa fac?divortul e oare solutia ?

    0
    0

  • noemi pe 2 Nov 2008, 18:01
    De ce

    De ce sunt atat de lasi sa recunoasca ca au gresit? Daca te iubeste de ce te inseala?

    0
    0

  • Ana pe 18 Aug 2008, 19:57
    nebunie curata

    Am aceeasi parere dar dc tot femeia e cea care trebuie sa duca relatia spre drumul cel bun? dc femeia trebuie sa traga relatia de par? dc ea e cea care trebuie sa fac concesii la nesfarsit? doar pentru k barbatul e las? si nu poate sa fie stabil?

    0
    0

  • irina pe 5 Aug 2007, 15:15

    eu consider k daca vrei sa faci ceva sa mearga nimik din exterior nu te poate influentza. deci totul se poate rezolva cu sau fara amante atata timp cat ambii parteneri sunt pe aceeashi lungime de unda!

    0
    0

  • Cristina pe 4 Aug 2007, 17:16
    Nu toti barbatii sunt la fel

    Si asta o spun din experienta nu din auzite,nu mi sa intamplat sa ma minta atunci cand a fost vorba de lucruri serioase sunt foarte multumita de asta

    0
    0

  • DUNAI BIANCA pe 4 Aug 2007, 16:49
    AS AVEA O INTREBARE ..

    DE LA UN TIMP MA CERT CU PRIETENU MEREU SI DIN ORICE ...AM FOST 9 LUNII DE ZILE IMPREUNA APOI EL A TREBUIT SA PLECE IN STRAINATATE...DUPA CARE AM PLECAT SI EU ..CAND SA INTORS IAM MAI DAT O SANSA AM CREZUT CA TOTUL VA FI BINE DAR NU E ASA...SUNT LA PAMANT SUFAR FOARTE MULT PT CA SE POARAT URAT CU MINE MA UMILESTE MA FACE COPILA...SIMT CA NU MA IUBESTE ATUNCI DC AR STA CU ME????VA ROG AJUTATIMA SI DATI-MI UN EMAIL PE BIANCA_DUNAI:YAHOO.COM.LAREVEDERE

    0
    0

  • ela pe 4 Aug 2007, 11:54
    sad but true

    am trait aceasta experienta,numai k am aflat foarte tarziu k el ma inseala.este adevarat k si-a schimbat radical comportamentul,de la mici critici privind aspectul si conduita,a ajuns sa-mi spuna ca ii este rusine cu mine.intotdeauna imi spunea mici rautati si incerca sa ma indeparteze.am crezut mult timp ca este vina mea pentru aceasta schimbare brusca.totul a culminat knd mi-a spus sa ma duc si cu alti tipi si mi-am dat seama k nu am insemnat prea mult pentru el.am descoperit k nu sunt asa cum ma facea el sa cred.am invatat sa ma plac si am vazut k si ceilalti o fac.a fost groaznica despartirea,dar asa mi-am regasit echilibrul

    0
    0

  • anca pe 3 Aug 2007, 18:39
    asa este,...........

    nu intotdeuna barbatii sunt de vina.....ci si femeile.........nu stiu sa ii tina langa ele.......sa+i inteleaga..........uneori femeile sunt mai rele ca barbatii........

    0
    0

  • telian_vali_maria pe 3 Aug 2007, 18:17
    infidelitate

    barbatii sunt foarte egoisti, nu le pasa daca ranesc, ei sa se simta bine cand nu le convine ceva arata imediat, nu fac compromisuri,in general sunt duplicitari.

    1
    0

  • mk pe 3 Aug 2007, 14:49
    sa fie chiar asa....!!!!!!!!!!

    asta ii zic eu sotului de patru ani.....sa aiba mai multa grija de el.....,anul acesta am purtat rochii si fuste, bluzite elegante(sunt genul care poarta mai mult sport sau haine foarte practice),dar am simtit nevoia de o schimbare.....sincer vorbind am facut-o atat pentru mine cat si pentru sotul meu.PAREREA MEA....CELE 6"SEMNE" SUNT ABERANTE.

    0
    0

  • anamaria pe 3 Aug 2007, 13:48
    la ordinea zilei

    Orica de frumoasa ar fii prietena Dansului,totochii ii fug si fuge la alta.Asa ca, doamnelor,nu va prea straduiti pt ei sa aratati bine,nu merita,sunt niste porci si dobitoci!!!

    0
    0

  • Gianina pe 3 Aug 2007, 09:45
    Am fost mintita

    Este adevarat..Barbatii cred ca este normal sa mai aiba si o a doua persoana in viata lor..In cazul meu..cred eu:(( mergea totul foarte bine,,pana cand am obsevat anumite schimbari..haine, parfum, atitudinea fata de mine, etc..Am descoperit ca exista o alta femeie.. Dupa cateva investigatii am cunoscuto fara ca el sa stie. Scunda, prost imbracata, nespalata si tiganca...Eu stau si ma intreb ...SE MERITA

    0
    0

  • carmencita pe 1 Aug 2007, 17:23
    01.08.07

    barbati sunt niste mincinosi inascuti.intadevar cat gresesc cumpara cadouri scumpe, mi sa intamplat.dar daca vrei sa te desparti de ei, ti le iau inapoi(unii).Barbatii din ziua de azi profita de orice situatie si considera ca daca te-a inselat este ceva normal si te roaga sa-i ierti in schimb daca noi am fi puse in aceasi situatie ne considera curve. Nu cred ca mai exista barbati adevarati in ziua de azi.S

    0
    0

  • mitrea narcisa pe 28 Iul 2007, 23:30
    29.07.2007

    in general barbatii sunt niste persoane care rareori spun adevarul.Ei considera ca este normal sa-si faca cate o amanta sau sa aiba o relatie de o noapte

    0
    0

  • alina_daniela pe 29 Iun 2007, 02:25

    Da,sigur nu toate se potrivesc in acelasi vaz. Cum ar fi lipsa de interes si cadourile valoroase, insa sunt probate!

    0
    0

  • crina pe 15 Mai 2007, 10:40
    e chiar bun

    sincer..unele dintre cele descirse mai sus se potrivesc...desi nu toate...dar 3 sunt siguir asa...mi sa int

    0
    0

  • vali pe 5 Mai 2007, 09:53
    am intrat la idei !

    am trecut prin toate fazele acestea cu sotul meu am vb si cu a treia persoana si am fost catalogata paranoica si mahalagioaica. ei aveau o relatie .....platonica , asa spuneau ei , dar care imi afecta relatia mea cu sotul si copii care au realizat inaintea mea ce se intimpla ! cine este infidel o data o face si a doua oara si a treia! parerea mea: sentimentele profunde inving orice tentatie!

    0
    0

  • ramona31 pe 4 Mai 2007, 18:19
    da si sunt care nu recunosc asa ceva

    da eu le-am intampinat pe toate dar mai putin cadourile si timp de 2 ani el a facut ce-a vrut ca nu e ca sunt nebuna si a venit si ziua sa-i arat ca nu sunt si ce-a facut a plecat decat sa stea de vorba cu mine si sa dea explicati mintea la ori ce pas. mai bine solo decat cu mincinosi ca el sau ca alti sunt niste lasi in totalitate

    0
    0

  • pachita04121952 pe 4 Mai 2007, 18:16
    semne .....semne

    ce faci daca pleci 12 zile de acasa si cind vii ...dupa citeva zile sotului nu i se mai pare mincarea asa de buna cu toate ca esti o gospodina excelenta......sau dupa citeva zile ii gasesti o mica vinataie pe piet, ei s-a lovit omu si mergi mai departe si la citeva saptamini vine de la schimbu 2 cu un buchet de flori si cu ruj in coltu buzei de.......??????atunci cum sa mai punem problema

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod