6 mituri despre sex în timpul sarcinii

Sarcina este perioada în care organismul unei femei suferă cele mai mari modificări, iar pentru binele fătului, probabil ştii de la prietenele tale că sunt activităţi pe care ar trebui să le eviţi şi activităţi pe care ar trebui să le faci mai des.
Unde se situează sexul în toată această ecuaţie? Unele femei ar spune că ar trebui evitat în sarcină, altele cred că este chiar benefic. Iată câteva dintre cele mai comune mituri despre sex în timpul sarcinii.

1. Sexul dăunează fătului

Fătul este protejat excelent în sacul amniotic, astfel că sexul în timpul sarcinii nu îi va dăuna, chiar dacă partenerul tău este bine dotat. Mitul conform căruia sexul dănează în sarcină există de foarte mulţi ani, însă nu există studii care să arate că într-o sarcină cu evoluţie normală acesta ar trebui evitat.

Cu toate acestea, este recomandat ca tu şi partenerul tău să folosiţi un prezervativ, mai ales deoarece sperma conţine o prostaglandină care poate genera contracţii.

Într-adevăr, sunt şi situaţii speciale în care sexul nu este recomandat în sarcină: dacă există risc de naştere prematură, dacă există scurgeri de lichid amniotic sau dacă ai diagnostic de placenta previa (placentă joasă).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod