5 paşi pentru a menţine pacea într-o relaţie

Cu fiecare zi care trecea, realizam tot mai mult că sunt o persoană sarcastică şi mă enervam foarte repede. Dacă mă certam, nu renunţam foarte uşor la punctul meu de vedere, care avea

Cu fiecare zi care trecea, realizam tot mai mult că sunt o persoană sarcastică şi mă enervam foarte repede. Dacă mă certam, nu renunţam foarte uşor la punctul meu de vedere, care avea argumente solide.

Aceste lucruri nu m-au ajutat în relaţiile pe care le-am avut, deoarece persoana cu care mă certam cel mai des era chiar iubitul meu. Am avut chiar de suferit, deoarece existau persoane la care nu vroiam deloc să renunţ, dar o simplă ceartă se putea transforma într-o luptă, iar lupa ducea la un război total. Partea cea mai dureroasă pentru mine era că războiul îl câştigam, dar îmi pierdeam iubitul.

Am avut şi iubiţi care nu se băgau în certurile inutile pe care le porneam eu, dar pe aceia îi părăseam, deoarece îmi dădeam seama că dacă nu există şi puţine contre, nu îmi place acea relaţie.

Cel mai ciudat lucru este că îmi dau seama că urăsc certurile cu persoanele iubite, dar până la urmă acest lucru oferă sarea şi piperul unei relaţii.

Am prietene care au divorţat tocmai din cauza faptului că se certau prea des cu partenerii lor. Le-am consolat şi am fost fericită că acum ele sunt calme din nou şi au regăsit bucuria vieţii.

Cu cât am crescut mai mult, cu atât mi-am dat seama că relaţiile pot funcţiona şi fără certuri. Este mai greu, dar, totuşi, este posibil.

Acum sunt implicată într-o relaţie din care lipsesc certurile. Am învăţat că discuţiile dese în contradictoriu destabilizează o relaţie, iar din această cauză prefer, acum, să nu mă mai cert cu jumătatea mea din orice prostie. Bine, nu neg, ne mai certăm, dar doar dacă situaţia o cere neapărat.

Te sfătuiesc, dacă nu reuşeşti să menţii pacea în relaţia ta, să urmezi următorii paşi, iar apoi totul va merge bine:

1. Acceptă diferenţele

Situaţia în car eşti compatibilă din toate punctele de vedere cu partenerul tău este una ideală. Însă, trebuie să recunoşti, poţi avea o relaţie de durată chiar dacă nu eşti 100% compatibilă cu el. În acest caz, nu da prea mare importanţă diferenţelor dintre voi, dacă vă iubiţi şi vă completaţi reciproc, totul va ieşi ok.

2. Nu da importanţă lucrurilor minore

Trebuie să ai mereu în cap, atunci când eşti pe punctul de a porni o ceartă, că nu trebuie să dai importanţă lucrurilor minore. Spre exemplu, ce importanţă are pe ce drum ajungeţi într-un loc? Dacă vă duceţi la un restaurant şi el vrea să meargă pe un drum, iar tu pe altul, nu porni o luptă cu el pentru a demonstra că tu ai dreptate şi drumul ales de tine este mai scurt. Nu vei rezolva nimic, doar vei strica o seară care trebuia să fie perfectă.

3. Spune-i atunci când nu ai chef de nimic

Ştiu când am o dispoziţie proastă şi când sunt în formă. Dacă nu mă simt bine şi nu am un anumit motiv pentru asta, îi spun iubitului meu acest lucru. Nu are rost să creadă că sunt supărată din cauza lui.

Trebuie să înţeleagă că nu am chef de nimic şi că îmi va trece dacă stau singură, mănânc ceva şi mă uit la televizor. Dacă încearcă, totuşi, să mă consoleze, nu îl voi respinge, ci voi discuta cu el.

4. Păstrează liniştea

Dacă situaţia este tensionată şi staţi pe un butoi cu pulbere, încercaţi să păstraţi liniştea şi evitaţi pe cât posibil cearta. Cunosc foarte multe cupluri care reuşesc, păstrând liniştea, să treacă peste momentele tensionate.

5. Nu-l răni

Femeile sunt experte în rănirea sentimentelor unui bărbat. Îi putem tăia craca de sub picioare cu un singur cuvânt. Însă, nu trebuie să avem ca scop distrugerea psihică a iubitului nostru. Sunt persoane care trăiesc pentru a se certa sau pentru a-i răni pe ceilalţi, dar chiar şi aşa, dacă îţi place cearta, încearcă să nu ai lupte cu iubitul tău. Îţi poţi susţine un punct de vedere şi paşnic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod