5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre prezervative

Toate căutăm, atunci când nu ne dorim să rămânem însărcinate, fel şi fel de metode contraceptive. Este bine ştiut că majoritatea femeilor preferă anticoncepţionalele, dar ştim la fel de

Toate căutăm, atunci când nu ne dorim să rămânem însărcinate, fel şi fel de metode contraceptive. Este bine ştiut că majoritatea femeilor preferă anticoncepţionalele, dar ştim la fel de bine şi că prezervativul reprezintă cea mai sigură metodă de contracepţie.

Dacă tu ai decis să foloseşti prezervativul pentru a nu rămâne însărcinată, tebuie să ştii că acesta nu este doar un cauciuc folositor, ci sunt şi anumite lucruri pe care trebuie să le reţii.

Iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre prezervative:

Te apără de bolile cu transmitere sexauală

Spre deosebire de alte metode contraceptive, prezervativul de apără de bolile cu transmitere sexuală. Aşadar, e bine ca atunci când te decizi să faci sex şi îl pui pe partenerul tău să folosească prezervativul, el să îl pună înainte de începerea actului sexual, nu doar înainte de a ejacula.

Sunt recomandate şi pentru sexul oral

Dacă îţi este frică să-i faci sex oral iubitului tău din simplul motiv că nu ştii ce gust are penisul sau sperma, poţi folosi un prezervativ. Dacă iubitul tău îşi va cumpăra prezervative cu diferite arome, poţi încerca să-i faci sex oral, deoarece vei simţi gust de căpşuni, banane sau mere, în funcţie de tipul prezervativului folosit.

Pentru mai multă siguranţă poţi să foloseşti lubrifiant

Dacă simţi un disconfort atunci când faci sex cu prezervativ, nu ezita să foloseşti lubrifiant. Acesta va diminua atât riscul ruperii prezervativului din cauza frecării, dar te ajută şi la alunecare.

Însă, dacă ai un vagin sensibil care se irită uşor, evită lubrifiantul.

Nu le purta mereu la tine

Dacă vrei să fii sigură mereu că faci sex protejat şi porţi după tine prezervative-le, te anunţ că acesta este un lucru greşit, Prezervativele nu trebuie să le ţii în poşetă, în portofel sau în geantă, deoarece atunci când sunt expuse temperaturilor extreme ele riscă să se rupă mai repede.

Există şi prezervative pentru femei

Dacă iubitul tău nu suportă prezervativele iar organismul tău refuză pilulele anticoncepţionale, poţi să foloseşti un săculeţ cu un inel mic la un capăt şi unul mai mare la celălalt, care mai poartă şi denumirea de prezervativ pentru femei.

Pentru a se folosi, se introduc inelul mic şi săculeţul în vagin, astfel încât vaginul tău va fi căptuşit cu materialul prezervativului. Capătul mare va rămâne în afara vaginului, iar pe acolo va intra penisul.

Deoarece aceste prezervative sunt făcute din poliuretan, ele pot fi folosite şi de persoanele alergice la latex.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod