5 lucruri de care să ţii cont atunci când foloseşti pilule contraceptive

Te-ai gândit să îţi începi viaţa sexuală şi să iei pilule contraceptive? Sau faci deja sex, dar iubitul tău vrea să renunţe la prezervativ şi te sfătuieşte să iei anticoncepţionale?

Te-ai gândit să îţi începi viaţa sexuală şi să iei pilule contraceptive? Sau faci deja sex, dar iubitul tău vrea să renunţe la prezervativ şi te sfătuieşte să iei anticoncepţionale?

Înainte de a lua pilule contraceptive, trebuie să ştii câteva lucruri importante:

Ce sunt anticoncepţionalele

În primul rând, trebuie să fii conştientă de faptul că anticoncepţionalele orale cunoscute ca pilule contraceptive sunt compuse din steroizi sexuali feminini sintetici, estrogeni şi progesteron sau exclusiv din progesteron.

Cel mai des utilizate sunt contraceptivele orale combinate.

Vârsta la care trebuie să le iei

Pilulele contraceptive pot fi administrate începând de la debutul menstruaţiei şi până la vârsta de 50 de ani.

Cum se administrează

Anticoncepţionalele se iau timp de 21 de zile, începând cu prima zi a ciclului menstrual, după care urmează o perioadă de pauză de şapte zile. Această pauză permite instalarea sângerării menstruale de privaţie, care mimează un ciclu menstrual normal.

Pilulele şi fumatul cresc riscul de infarct miocardic

Femeile care fumează şi folosesc pilule contraceptive pot avea probleme cardiace, iar riscul de infarct miocardic creşte.

Din această cauză, femeile care au peste 35 de ani şi sunt fumătoare nu ar trebui să mai folosească pilulele contraceptive.

De la anticoncepţionale nu te îngraşi

Cu toate că că pilulele contraceptive nu sunt recomandate femeilor care suferă de obezitate, deoarece riscă să facă infarct miocardic, este bine de ştiut faptul că, în cursul utilizării anticoncepţionalelor, femeile nu se îngraşă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod