5 efecte negative ale sexului de împăcare. Vezi care sunt acestea!


Aproape toate cuplurile afirmă că sexul de împăcare este cel mai plăcut şi că reprezintă o activitate benefică pentru cuplu, dar specialiştii din Statele Unite au arătat că această teorie este una falsă.
Aproape toate cuplurile afirmă că sexul de împăcare este cel mai plăcut şi că reprezintă o activitate benefică pentru cuplu, dar specialiştii din Statele Unite au arătat că această teorie este una falsă.

Psihologii americani au realizat un studiu în rândul cuplurilor care s-au certat şi au făcut sex pentru a se împăca, iar rezultatul cercetării a fost unul devastator: sexul de împăcare are acelaşi efect nociv asupra creierului precum cocaina.

Iată mai jos care sunt efectele negative ale sexului de împăcare:

1. Întăreşte cearta şi drama emoţională

Psihologul Seth Meyers afirmă că în momentul în care cuplurile au parte de o partidă nemaipomenită de sex după o ceartă vor dori, în subconțtient, să se certe din nou, pentru că recompensa pentru împăcare este una pe măsură. În acest fel, drama emoţională va fi şi mai mare.

2. Sentimentele negative cresc

Atunci când faci sex de împăcare, nu rezolvi problema pe care o ai în cuplu, ci doar sari peste ea. Multă lume priveşte acest tip de sex ca pe o activitate care opreşte sentimentele negative dintr-o relaţie. De fapt, sexul de împăcare nu face decât să adune mai mult venin în fiecare partener.

3. Sexul devine dependenţă

Datorită sexului de împăcare, cei doi parteneri trec de la agonie la extaz, însă acest lucru îi face să reacţioneze precum dependenţii de droguri, în special cei care consumă cocaină.

4. Te poţi simţi penibil

Psihologul american a adăugat că, în cazul în care în timpul partidei de sex îţi trece prin cap motivul pentru care v-aţi certat, ai putea să te simţi penibil, deoarece nu ştii dacă să te bucuri de partida de amor sau să te enervezi din nou pe partenerul tău.

5. Doar plăcerea contează

De multe ori, sexul de împăcare doar te face să uiţi temporar de ceartă şi să te gândeşti, pe moment, exclusiv doar la plăcerea pe care ţi-o oferă o partidă de amor. Însă apoi îţi aminteşti motivul pentru  care v-aţi certat şi practic nu aţi rezolvat nimic.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • VASILACHE MIHAITA pe 4 Aug 2012, 18:27
    ESTE GREU DE EXPLICAT

    CUM SPUNEAM SI MAI DE VREME ESTE GREU BA DIN POTRIVA FOARTE GREU PT CA EU AM TRECUT PRIN ACEASTA SITUATIE DE A FI INSELATA SI SINCERA SA FIU M-A DURUT FF RAU SI INCA MA MAI SECA ACEST LUCRU INSA AM AVUT PUTEREA DE AL IERTA DIN PREA MULTA IUBIRE .SI NU AM SCRIS ID MEU DE MESS PT CA NU AM ACESTA ESTE AL SOTULUI.....................................................................

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod