4 trucuri pentru creşterea poftei de sex în anotimpul rece

Iarna, din cauza efectului de hibernare, se încetineşte metabolismul, iar multe cupluri nu mai au poftă să facă sex. Studiile desfăşurate de cercetătorii australieni de la Universitatea

Iarna, din cauza efectului de hibernare, se încetineşte metabolismul, iar multe cupluri nu mai au poftă să facă sex. Studiile desfăşurate de cercetătorii australieni de la Universitatea Tasmania arată că pe timpul iernii oamenii îşi schimbă obiceiurile de consum şi stilul de viaţă, iar acest lucru afectează direct viaţa sexuală.

Iată mai jos cinci sfaturi utile de care trebuie să ţii cont în sezonul rece pentru a-ţi creşte libidoul:

1. Ai grijă ce mănânci

Iarna, toată lumea mănâncă alimente bogate în grăsimi, iar acestea scad pofta de sex. Mai mult, alimentele crude, conservele şi mâncărurile bogate în proteine reduc nivelul libidoului, aşa că experţii spun că iarna ar trebui consumate mai multe cereale integrale, legume cu frunze versi, nuci şi alge marine.

2. Fă sport

Studiile arată că cel puţin 30 de minute de exerciţii fizice pe zi cresc doza de energie din organism şi încurajează pornirile sexuale.

3. Ai grijă la temperatură

Consilierul în relaţii sexuale Ian Kerner afirmă că temperatura influenţează libidoul feminin. „Şansele ca o femeie să aibă orgasm cresc cu 30% atunci când acesta nu are picioarele reci“, spune expertul.

4. Scapă de depresie

Astenia de primăvară ne cuprinde pe toţi, însă odată cu venirea iernii, uită de depresie, deoarece aceasta anulează dorinţa sexuală. Cu cât severitatea depresiei este mai mare, cu atât mai mult are de suferit libidoul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod