Varstele iubirii

Se spune ca 20 de ani este varsta dragostei. Dar, de fapt, dragostea este o permanenta in viata noastra; ne indragostim si iubim la orice varsta. Dar, oare, la 40 de ani...
Se spune ca 20 de ani este varsta dragostei. Dar, de fapt, dragostea este o permanenta in viata noastra; ne indragostim si iubim la orice varsta.

Dar, oare, la 40 de ani iubim la fel ca la 18 ani? De ce, la un moment dat, dorim altceva, nu mai suntem multumite de ceea ce ne ofera relatia noastra de dragoste? Poate pentru ca, asa cum orice femeie evolueaza biologic, intelectual, emotional, si dragostea isi are varstele ei, de la primii fiori ai adolescentei pana la sentimentele pasionale si profunde ale maturitatii.
La orice varsta, intr-o relatie de dragoste cautam fidelitate, respect, disponibilitate din partea partenerului. Dar cum? Si in ce proportii?

In ultimul deceniu, varsta la care incep sa se lege primele relatii de dragoste a scazut catre 15 - 16 ani. Se pare ca adolescenta de astazi devine constienta de propria-i feminitate mai devreme decat mama sau bunica sa. Dar aceasta emancipare emotionala si sociala precoce nu este sinonima cu dragostea. Ea este, de fapt, o perioada de "ucenicie in ale dragostei". Acum apar primele atractii, primele emotii pline de puritate si entuziasm.
Adolescenta cauta experiente pe toate planurile, inclusiv pe cel sentimental, care sa o formeze si sa ii dea masura propriilor disponibilitati.

La 20 de ani...
La 25 de ani...
La 30 de ani...
La 40 de ani...
Dupa 55 de ani...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod