Vacanta reusita - relatie fericita

S-ar putea sa nu fiti sigur ce doriti exact intr-o relatie. S-ar putea sa aveti un sentiment vag de insatisfactie in legatura cu viata dumneavoastra. Poate ca vedeti alte persoane in relatii fericite si va intrebati cum reusesc. Poate ca dumneavoastra si partenerul sunteti prinsi intr-un ciclu al vinovatiei si frustrarii. Amandoi ati uitat sau luati acum de buna magia care v-a adus odata impreuna. Va doriti ceva, ceva mai bun decat ceea ce aveti momentan.

Atunci cand va aflati intr-o relatie, scopurile impartasite sunt importante. Oamenii pot sa traiasca impreuna ani de zile fara sa isi dea seama ca doresc lucruri diferite in relatia lor. Luam de bune aceste alegeri si directii de viata si devenim, in schimb, preocupati de scopurile mai putin importante, cum ar fi unde mergem in vacanta - fapt care reflecta deseori marea diferenta dintre obiectivele partenerilor si ceea ce isi doresc de la viata si de la relatia lor.

Vacantele reprezinta un exemplu perfect de valori si convingeri in actiune, care pot duce la dezacord si furie intre parteneri. Toti dorim vacante, dorim sa mergem undeva, sa facem ceva diferit. Singurul lucru pe care il au in comun toate vacantele este ca va scot din viata obisnuita. Dar incotro? Vacantele detin o pozitie inalta in graficele legate de stres si multe persoane se intorc epuizate din pauza pe care au asteptat-o cu atata nerabdare, fericite sa revina la viata "normala".

Consideram ca pentru un cuplu testul de compatibilitate fundamental este ca, inainte de toate, sa fie de acord in legatura cu o vacanta, apoi sa mearga impreuna, sa se simta bine si, la sfarsit, sa fie amandoi bucurosi de ceea ce au facut. Vacantele reprezinta cel mai bun domeniu in care sa testati convingerile si valorile partenerului dumneavoastra. De exemplu, un partener doreste o vacanta relaxanta la mare. Sa stai intins la soare, sa fii servit de altii, este ideea lui despre paradis. Celalalt partener s-ar plictisi pana peste cap de acest lucru. Ar prefera un safari. Modul in care amandoi luati decizii va va spune multe despre comunicabilitatea si flexibilitatea dumneavoastra.

Cunoastem cupluri care rezolva aceasta problema in diferite moduri. Intr-un caz, sotul decide intr-un an, iar sotia in urmatorul. Intr-un alt cuplu, ea hotaraste, el accepta. Un al treilea cuplu se cearta in fiecare an pe aceasta tema si ajunge la un compromis nefericit, care nu-i place nici unuia. Intr-un al patrulea cuplu, isi iau vacante separate (nu au copii). Aceste alegeri pun in lumina modul in care decid in relatia lor in privinta problemelor cotidiene.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nastasia pe 22 Iul 2010, 22:40
    sa iubest si sa faci compromisuri

    Adorm cu tine in gand, ma trezesc cu tine in gand, merg pe strada si ma surprind gandindu-ma la tine, visez zile insorite, la mare, cu tine de mana si seri calde cu tine in bratele mele, la cabana, in fata focului... azi cand ai spus ca vrei un revelion acolo.. a fost minunat.. acum incerc sa .ma gandesc la altceva.. nu e bine sa-mi doresc atatea.. Te iubesc pentru a te iubi si nu pentru a fi iubita, fiindca nimic nu egaleaza pentru mine fericirea de a te vedea fericit.

    1
    0

  • love2 pe 17 Apr 2008, 15:15
    sau isi gasesc fiecare un alt partener...

    de vacanta la www.love2travel.ro :-)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod