Un talent... ochios

De la genele coborate sfios la clipitul provocator, este evident ca noi comunicam cu ochii mult mai mult decat cu oricare dintre partile corpului nostru. Prin urmare, nu este deloc surprinzator ca cea mai eficace arma de seductie este contactul vizual. Daca iti pui la punct acest aspect, restul e floare la ureche.

Un clipit complice mi-a salvat viata. Sau macar stima de sine. Era pentru prima data cand ma intorceam la Londra, dupa ce ai mei emigrasera in Australia si unul dintre prietenii mei m-a pus in legatura cu un prieten de-al lui, care, generos, s-a oferit sa ma lase sa stau la el.

Cristopher locuia in Wimbledon si s-a dovedit un tip incredibil de stilat. Si mai era si plin de umor, sexy, generos si, ce mai, un barbat la care totul te indemna sa visezi. Ceea ce a inrautatit arecum lucrurile a fost insistenta lui de a-l insoti la o serata, o obligatie sociala la care trebuia sa participe. Fiind o studenta de 21 de ani, valiza mea nu prea dadea pe afara de lucruri de firma, asa ca am fost nevoita sa apar imbracata in niste haine ingrozitor de nepotrivite.

Imi amintesc cum stateam stinghera intr-un grup, la cursele de la Ascot, convinsa ca facusem o groaza de "pacate" sociale impardonabile (si chiar cred ca facusem), simtindu-ma stangace, comuna, timida si dureros de nelalocul meu. (Incearca si tu sa porti pantofi Doc Martens si o minijupa atunci cand esti asaltata din toate partile de rochii create de designeri celebri.) Singura data cand mi-am ridicat ochii din pamant a fost atunci cand i-am aruncat o privire lui Cristopher ca sa vad daca si el este la fel de stingherit ca si mine de prezenta mea acolo. Dar, in loc sa para umilit, el mi-a trimis un zambet sexy si mi-a facut cu ochiul.

Intr-o clipire, el mi-a spus: "Stiu cum te simti, dar te descurci excelent. Sunt aici langa tine, relaxeaza-te."

Acea clipire a fost devastatoare. M-a facut sa ma simt acceptata, sexy, admirata, sigura pe mine si, in final, nemaipomenit de bine. M-a facut sa-mi indrept spatele, sa-mi tin capul sus si sa-i privesc in ochi pe cei de langa mine si chiar sa initiez o conversatie. Am trecut intr-o clipita de la cele mai ingrozitoare, la cele mai reusite momente din viata mea. Intr-o situatie tensionata, acea miscare aproape imperceptibila a ochiului are un efect covarsitor si atunci cand iei in consideratie faptul ca 80 la suta din informatia despre lumea inconjuratoare ne parvine prin vaz, nu este absolut deloc surprinzator ca aproape toti expertii in relatii coteaza contactul vizual ca pe cea mai importanta arma intr-un flirt.

De optsprezece ori mai sensibili decat urechile, ochii nostri sunt capabili sa raspunda simultan la o jumatate de milion de mesaje. Atat de perfect acordati, ei vor depista in mod subconstient pe cineva care se uita la noi si vor incepe sa ia notite mentale. Daca persoana respectiva studiaza pur si simplu pe toata lumea, ochii se vor opri instantaneu din inregistrat; daca ea se uita numai la noi, ei vor semnala creierului sa ne dea de stire ca cineva se uita. (Uita imaginea cu Glia-Mama. Natura este o provocatoare fara egal!).

Vitale pentru comunicarea aproape a tuturor emotiilor si, mai ales, la indemana pentru interpretarea semnalelor sexuale, nu este deloc surprinzator ca aceasta carte musteste de referiri la tehnicile contactului vizual.

Informatii preluate din cartea "Superflirt", de Tracey Cox, Editura Litera International, www.litera.ro

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod