Un psiholog avertizează: Avem prea multe așteptări de la partener, iar asta duce la nefericire

Relațiile necesită multă muncă, iar 42% dintre căsnicii sunt finalizate cu un divorț. Acesta este motivul pentru care experții au examinat motivele pentru care multe relații nu reușesc să rămână pentru totdeauna.
Însă știai că, în general, avem prea multe așteptări de la partener? Iată la ce concluzie au ajuns oamenii de știință!

Ce se întâmplă dacă ai prea multe așteptări de la partener?


Eli Finkel, care predă la Universitatea Northwestern din Illinois, este de părere că avem prea multe așteptări de la relațiile romantice și că ar trebui să scădem drastic aceste așteptări dacă dorim vreodată să ne simțim cu adevărat împliniți. Finkel a explicat de ce percepția asupra căsătoriei s-a schimbat în ultimii ani, determinându-ne să cerem mai multe de la partenerii noștri decât în trecut.
Acesta crede că cele mai mari schimbări ale așteptărilor societății noastre din ultimii 100 au fost presiunile suplimentare care sunt exacerbate de schimbările culturale.

Pe lângă prezumția că ne vom iubi partenerul, Finkel explică faptul că există o presupunere modernă că partenerul nostru ne va permite să ne dezvoltăm. Această presupunere implică faptul că oamenii se bazează pe partenerii lor pentru auto-satisfacere, în ceea ce privește competența, ambiția și atractivitatea.
Iar aceste lucruri pun prea multă presiune pe relații.

Ideea este că natura schimbătoare a așteptărilor noastre privind căsnicia face ca multe căsătorii să nu depășească așteptările și, prin urmare, să îi dezamăgească pe parteneri. Urmărirea neîncetată a unei astfel de relații idealiste va afecta succesul pe termen lung al relațiilor. Finkel consideră că nu ar trebui să fie rușinos faptul că îți scazi așteptările. Acesta îi sfătuiește pe oameni să petreacă timpul cu partenerul și să planifice activitățile astfel încât să se asigure că ambele părți au aceleași așteptări cu privire la relație.
Teoriile lui Finkel sunt paralele cu un studiu recent care a examinat consecințele așteptărilor din relațiile nefericite din cazul a 296 de tineri adulți. Deși majoritatea participanților erau în vârstă de 20 de ani și nu s-au căsătorit, cercetătorii au descoperit că multe dintre așteptările și relațiile lor nu se potrivesc, făcându-i nemulțumiți la nivel romantic.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod