Un barbat si o femeie pot fi doar prieteni?

In cazul meu, legatura de prietenie cu Bogdan a aparut tocmai datorita pasiunilor comune, asa cum afirma si Georgiana. Gasind puncte comune in felul de a fi si de a gandi, am descoperit ca pot comunica excelent cu el, fara a-l confunda cu un posibil partener de viata.

Din discutiile ulterioare pe care le-am avut cu Bogdan, am inteles ca nici el nu a putut vedea in mine o potentiala iubita, pentru ca, asa cum mi-a spus, relatia noastra ajunsese intr-un alt plan, in care astfel de ganduri nu au suport.

Ciprian considera ca poate exista o prietenie adevarata intre femei si barbati, chiar daca, uneori, intre cei doi poate interveni atractia sexuala: "Am avut prietene femei, in fiecare perioada a vietii, cele mai multe dintre aceste relatii existand in perioada studentiei.
Majoritatea prietenelor de atunci imi erau colege, un lucru de asteptat, nu? Ce am avut in comun? Carti, discutii, plimbari, ma rog, lucrurile obisnuite. A existat atractie sexuala? Cateodata da, cateodata nu. Si chiar daca au aparut astfel de instincte, le-am reprimat de multe ori, din diverse motive.".

Pe de alta parte, Mircea imi spune ca nu intelege de ce ar fi o problema faptul ca incepi sa te simti atras de cea care iti este doar prietena: "Nu vad care este problema, pentru ca, din punctul meu de vedere, orice barbat se gandeste la acest lucru, pana la un anumit moment si pana la un anumit nivel.
Ok, te simti atras de ea, dar, daca nu vrei sa strici relatia pe care o aveti, nu este obligatoriu sa si actionezi in urma acestui impuls. Depinde ce conteaza mai mult pentru voi.".


Cu siguranta, prietenia dintre un barbat si o femeie este dificila si complicata, mai ales pentru cei care o privesc din exterior. Este greu de imaginat ca intr-o astfel de relatie nu intervine sexul...

Aceste prietenii sunt rare si trebuie pretuite, chiar daca, pe parcurs, sufera transformari, imi spune Carmen, adaugand ca legatura de prietenie dintre un barbat si o femeie se schimba atunci cand fiecare dintre cei doi se implica intr-o relatie de cuplu.
Carmen mi-a povestit despre relatia pe care o avea cu Mihai, inainte de a-l cunoaste pe actualul sau sot: "Discutam foarte mult, de la ceea ce gandim si ne dorim de la viata, pana la aspecte legate de felul in care vedem o relatie de cuplu. De cand m-am casatorit, relatia mea cu Mihai s-a schimbat.
 

Comentarii (39)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vio pe 21 Mai 2012, 09:45
    exclus 99%

    Ipocrizie...acceptata de barbat ptr ca o relatie sexuala este imposibila,sau tinuta ca asul pe maneca pana la o ocazie propice!

    2
    0

  • vio pe 21 Mai 2012, 09:42
    nu

    clau_chibiusa;;;e singura care are dreptate! Femeia poate sustine o prietenie,barbatul nu! Sunt barbat!

    0
    0

  • vio pe 21 Mai 2012, 09:37
    exclus 99%

    Ipocrizie...acceptata de barbat ptr ca o relatie sexuala este imposibila,sau tinuta ca asul pe maneca pana la o ocazie propice!

    0
    0

  • zzzeu pe 12 Feb 2012, 21:31
    :P

    eu am avut o relatie foarte stransa de prietenie timp de 7 ani cu o femeie mai in varsta ca mine.in timpul astaamandoi am avut sentimente ascunse dar de vreo 2 luni au inceput sa iasa la iveala si am acceptat amandoi si facem un pas mai mult.era vorba de sex fiindca ea este maritata.insa sentimentele mele nu erau aceleasi cu ale ei.eu imi doream mai mult decat sex,si asa ced ca am reusit sa stricam o frumoasa relatie de prietenie.as vrea sa revenim la prietenia dinainte insa nu prea mai vad calea.sa indepartat si nu mai vorbim deloc aproape.sfatul meu este sa apreciati prietenia ce va uneste.nu da-ti cioara din mana pe aia de pe gard,e posibil sa regretati si dragostea neimpartasita este crunt de dureroasa.asta este experienta mea.dupa mine un barbat si o femeie nu pot fi prieteni tocmai din cauza sinceritatii.

    0
    0

  • Valeria pe 25 Mar 2011, 15:14
    Prietenie intre sexe opuse

    Sunt si eu intr-o atare situatie. Imi vin diverse ganduri: O prietenie sincera da nastere unei iubiri adevarate; O prietenie intre un barbat si o femeie se intemeiaza totusi pe un sentiment de atractie care vine din partea uneia dintre parti e.t.c. Eu sunt indragostita de prietenul meu si ii sunt pe plac din cate mi-a marturisit, dar nu trecem la o relatie, nu risca sa ma faca sa sufar, plus are foarte putin timp de cand s-a despartit de iubita lui... Cu toate astea eu sufar, nu stiu sa alung din inima iubirea pentru el si nici nu vreau sa-l pierd ca prieten. Incerc sa ma conformez situatiei si sa sper.

    1
    0

  • ics pe 12 Ian 2011, 17:31
    constanta

    Iubirea adevarata se bazeaza pe o relatie puternica de prietenie intre doua persoane. Nu poate exista dragoste adevarata care sa reziste in timp daca intre doua persoane nu exista aceasta fundatie solida numita prietenie. Sa ne gandim daca relatia intre doua persoane poate ramane mult timp una de prietenie puternica fara a se transorma intr-un final in iubire mi se pare o idee contra legilor naturii, contra insasi a iubirii. Totul trebuie sa evolueze, fie ca noi dorim acest lucru sau nu. Ceea ce ramane intradevar o necunoscuta din punctul meu de vedere este cat va rezista acel tip de relatie in faza respectiva. Se accepta insa si pareri contrare :)

    0
    0

  • simo01 pe 24 Oct 2009, 12:31
    da..

    ..am 2 prieteni foarte buni...ne intelegem ca intre frati:Dne cunoastem de 3 ani si ne intelegem super bn...dar am avut tot asa un prieten foarte bun kre peste catva timp mi.a devenit iubit..:Dsi nu mai sunt cu el acum dar am ramas prieteni:D

    0
    0

  • dorian robert aurelian aradomo pe 2 Oct 2009, 14:09
    pot!

    Problema e gresit pusa -pleaca de la premisa ca un barbat ar fi atras erotic de orice femeie , iar o femeie de orice barbat. Ceea ce e evident fals. Daca nici unul dintre cei doi de sex opus nu este atras amoros de celalalt -adica celalalt nu corespunde catusi de putin profilului de care esti atras, atunci de ce nu s-ar putea? Eu , personal, am si prietene de ani de zile si nu se pune problema de a fi mai mult. din partea niciunuia. este exclus! Problema se pune, insa , din plin , cand amica este o persoana care ti se pare foarte atragatoare si care corespunde profilului pe care il cauti la o femeie pt a dori sa fi imreuna cu ea.

    0
    0

  • carryna pe 19 Iun 2009, 21:24
    intrebare

    intrebarea mea este daca dupa o relatie de iubire , atractie si totate cele , momente unice traite impreuna , dar din pacate imposibila de a avea un final fericit cei doi pot fi doar prieteni ?

    0
    0

  • larisaana pe 29 Mai 2009, 23:07
    da si nu

    eu credeam k pot exista rel d prietenie intre fete-baieti.dar m-am razgandit d curand.e pacat s distrugi o frumoasa rel d prietenie pt o rel d iubire.nu pot vedea un amic,un coleg c pe un iubit,e ciudat.n-as strica prietenia cu el pt k oricum,dc as fi cu el,n-as rezista mult

    0
    0

  • CORI pe 5 Mai 2009, 10:46
    hei

    Cum sa existe prietenie intre un barbat si o femeie,fara sex?Hai lasati ipocrizia!

    1
    0

  • iliuta pe 26 Apr 2009, 08:30
    prietenii...

    Da, poate fi prietenie, dar e posibil ca unul dintre ei sa mentina aceasta prietenie datorita unui interes ascuns. Iti este prieten pana isi atinge un scop, un ideal in care esti sau nu inclus. Multi se folosesc de tine, sub pretextul ca iti este prieten, uneori chiar inconstient, iar dupa ce si l-a atins devii mai putin important, te cauta mai rar, el creindu-si alt prieten care il propuleaza mai sus.

    0
    0

  • nathalice pe 15 Apr 2009, 12:23
    prietenia intre un barbat si o femeie!

    Parerea mea este ca nu poate exista doar prietenie intre un barbat si o femeie....cel putin dupa experienta pe care am avut-o. Am cunoscut la serviciu un baiat cu care m-am inteles foarte bine citeva luni de zile, ne poveste-am tot ce aveam pe suflet unul altuia. chiar daca eu sunt casatorita si el are o relatie, am sfirsit prin a ne indragosti unul de celalalt.......si este destul de dureros......chiar daca acum nu ne mai vedem,inca mai suspinam unul dupa celalalt.....de aceea va sfatuiesc atit cit se poate stati la distanta de un barbat atragator, ca nu stii ce se poate intimpla...si o dragoste imposibila te poate face sa suferi mai mult decit iti poti im agina.....

    0
    0

  • GEANINA pe 14 Apr 2009, 04:52
    Asa kredeam si eu

    Asa am krezut si eo k exista prietenie intre o fata si un baiat....Dar s-a dovedit ca sentimentele pot fi mai puternice,konversez cu un baiat pe mess d aproape un an si fara sa imi dau seama m-am indragostit d el.Ne intelegeam super ,ne povestim totul,dar eo am si alte sentimente fara de el decat cele de prietenie.Ne-am intanlit de cateva ori ,ne-am si sarutat chiar,imi place mult si nu stiu cum sa ii spun.Imi e teama ca ma va respinge:( si nu vreau sa stric prietenia cu el din cuza asta

    0
    0

  • glamgirl_adina pe 13 Apr 2009, 15:40
    NU

    exista prietenie pana la un anumit punct dupa se va intampla ce i s-a intamplat laurei hai sa recunoastem

    0
    0

  • shiran pe 13 Apr 2009, 08:43
    prietenia dintre o femeie si un barbat

    pentru laura.servus. intamplarea ta ma pune pe ganduri,cel putin voi studia aceasta desi mi-e penibil ,chiar mi-ar parea foarte rau sa constat contrariu.o zi buna tuturora.

    0
    0

  • laura pe 12 Apr 2009, 16:55
    prietenia dintre o femeie si un barbat

    Si eu am crezut la fel ca multi dintre voi care credeti k poti avea o relatie de prietenie cu un barbat fara s implici sexul sau sentimentele.Va spun din propia experienta k NU se poate,dupa 11 ani de prietenia mi-am dat seama k cel pe care il vedeam ca pe cel mai bun prieten al meu si in care aveam cea mai mare incredere si cui ii povesteam totul sa dovedit a fii indragostit de mine,a stiu s ascunda multa vreme acest lucru de mine ,dar pana la urma nu a mai rezistat si mi-a spus.nu te mai pot vedea doar ca pe o simpla prietena pt k te iubesc,iar din cauza asta a luat sfarsit o prietenie foarte frumoasa si foarte valoroasa pt mine,dar din pacate nu exista doar o simpla prietenie intre un barbat si o femeie,mai devreme sau mai tarziu unul dintre ei tot va cadea prada sentimentelor.

    0
    0

  • shiran pe 11 Apr 2009, 19:46
    prietenie dintre o femeie si un barbat

    exista. am un coleg de serviciu in care am foarte mare incredere si ne povestim totul .si asta de aprox .3 ani .

    0
    0

  • aceeasi ana pe 10 Apr 2009, 21:56
    INCA O DATA NU

    cum incepe o relatie adevarata intre un barbat si o femeie??? nu tot prin prietenie??? deci?? nu vor ramane doar amici vor ajunge sa faca dragoste.

    1
    0

  • ana pe 10 Apr 2009, 21:53
    NU

    daca vor fi prieteni va deveni dragoste cu sigurantza!! intre 2 iubiti nu exista prietenie?? exista

    1
    0

  • roxa0208 pe 10 Apr 2009, 17:30
    mai rar

    da..daca e gay el:)

    1
    0

  • claud1a04 pe 10 Apr 2009, 14:44
    exista prietenie intre un barbat si o femeie

    exista prietenie intre un barbat si o femeie. eu am avut asa ceva 3 luni de zile pina cind el a murit. exista pritenie fara dragoste fizica

    0
    0

  • mada10_doll pe 10 Apr 2009, 10:07
    exista prietenie adevarata intre un barbat si o femeie?

    eu cred ca se poate limita la prietenie doar daca fiecare isi controleaza sentimentele si impulsurile..la un moment tot va exista o atractie fata de prietenul de sex opus...dar depinde de fiecare cat de importanta este aceea prietenie sau cat de mult il intereseaza.. mai mult..

    1
    0

  • flory06 pe 10 Apr 2009, 07:27
    nu prea !

    viata e atat de ciudata ! chiar daca esti convinsa ca vorbesti cu un prieten....nu poti controla ce e in capul lui ! te trezesti ca iti marturiseste dupa....mult timp ca.... eu cred ca sunt relatii de prietenie , pentru ca nu poti merge mai departe din diverse motive , dar ce e in capul fiecaruia....nu se mai stie . de aici apare si portitza care permite transformarea unei relatii de "prietenie" dintre o femeie si un barbat sa se transforme intr-o altfel de relatie : de iubire , de ura , de ignoranta... mai rar se patreaza o relatie de prietenie pana la capat . se poate si asa ! ....dar foarte rar !

    1
    0

  • dodo_pub pe 9 Apr 2009, 13:17
    jeni are dreptate

    intotdeauna unul simte ceva mai mult decat prietenie pt celalalt...shi de cele mai multe ori acela e barbatul...femeia e mai cerebrala...poate lega o prietenie sincera cu un barbat fara sa se simta atrasa de el...ulterior afla ca el nutrea shi alte sentimente pt ea...sau poate nu afla niciodata dar asta nu inseamna ca ele nu exista

    1
    0

  • georgianageorgy pe 9 Apr 2009, 12:00
    cu siguranta ca da

    st de parere k pot exista si rel de amicitie deoarece de cele mai multe ori barbatii nu st atat de cicalitori precum femeile. si de sa nu poata exista atata timp cat simti ca de persoana respectiva te leaga pasiuni si interese comune. eu st pentru :)

    0
    0

  • Kitty pe 7 Apr 2009, 13:09
    categoric nu

    Pana la un moment dat am crezut ca exista, insa dupa cateva luni ne-am indragostit iremediabil unul de celalalt, chiar daca amandoi eram casatoriti...Deci acum inclin sa cred ca nu exista.

    1
    0

  • jeni pe 6 Apr 2009, 11:00
    prietenie intre barbati si femei????

    nu poate exista o relatie de prietenie intre barbati si femei pentru mult timp, nici chiar in cazul in care unul din ei este implicat in alta relatie, stabila si de durata. eu am incercat asta pe pielea mea, si am vazut ca nu se poate. totdeauna din partea unuia va fi mai mult decat prietenie. unul va fi implicat mai mult sentimetal si oricat ai nega acest lucru, unul va fi mai tarziu sau mai reoede ranit. concluzie: NU EXISTA RELATII STRICT DE PRIETENIE INTRE BARBATI SI FEMEI!!! poti fi insa prieten cu cel cu care esti deja in relatie amoroasa...atunci e pe fatza(nu sunt sentimente amestecate si nimeni nu se minte ca nu simte nimic altceva pt celalalt decat o simpla simpatie si prietenie)

    1
    0

  • alexandra pe 6 Apr 2009, 09:51
    de ce nu?>

    este un lucru minunat sa ai un prieten barbat, iar apoi sa deveniti un cuplu. cred ca acestea sunt cele mai sudate cupluri, pana la urma. atunci cand il stii deja, ti-a fost amic, ati petrecut timp minunat impreuna si inainte de a fi iubiti. de ce s-ar strica prietenia daca am fi impreuna? daca suntem atat de compatibili ca prieteni, poate putem fi si iubiti, nu?

    0
    0

  • hersinia pe 5 Apr 2009, 12:23
    sigur ca da!

    eu am o multime de prieteni, din care 3 sunt chiar apropiati; fiecare are prietena si, totusi, ne intelegem foarte bine, nu avem de gand sa ne stricam relatia de amicitie pentru nimic:)

    0
    0

  • clau_chibiusa pe 4 Apr 2009, 23:11
    nuuuuuuuu

    inainte sa o patesc si eu personal...credeam ca poate exista prietenie intre o fata si un baiat...si surpriza...desi stia de cine mi place, ce gen de baieti imi plac...si desi stia k el nu e genul meu...totusi a inceput sa ii placa de mine...ca urmare...azi abia ne salutam..eu am ajuns sa nu il mai suport pe langa bine....si cica eram foarte buni prieteni...candva...odata.... ar putea exista prietenie intre o fata si un baiat doar daca atat ea cat si el ar fi pe invers...:|

    2
    0

  • riry pe 4 Apr 2009, 20:52
    da!!

    categoric exista prietenii intre barbatzi si femei... cei mai buni prieteni ai mei.. sunt.. barbatzi.. si n`as skimba unul dntre ei.. pt 3 prietene :-j intre femei exista.. acea invidie.. si dorintza de afirmare.. si de a dem k esti mai buna.. nu se merita..

    1
    1

  • dana.tarniceriu pe 3 Apr 2009, 19:53
    prietenie intre un barbat si o femeie

    si eu am o relatie frumoasa de prietenie cu un barbat de mai bine de 10 ani, si sper sa ramana asa pana la capat. E singura persoana in care am cea mai mare incredere, el imi stie toate secretele, cu el ma sfatuiesc, si fiecare avem parteneri de viata. Am avut noroc ca ambii au inteles prietenia noastra si totul e super, pacat ca el e plecat din tara si ne vedem doar o luna pe an, dar vorbim foarte des. deci poate exista si prietenie fara sex.

    0
    0

  • hossuiuliana pe 2 Apr 2009, 22:16
    un barbat si o femeie pot fi prieteni?

    da, pot fi prieteni si chiar poti sa ai mai mare incredere intr un prieten

    0
    0

  • andreea82 pe 2 Apr 2009, 16:16
    CATEGORIC

    desigur.sint si persoane care stiu sa faca diferenta sintre o prietenie si relatie amoroasa...

    0
    0

  • carmenioanitescu pe 2 Apr 2009, 14:25
    prieteni

    Da , poate exista o astfel de prietenie cu conditia ca nici unul dintre ei sa nu sufere din dragoste pentru alte persoane.

    0
    0

  • brain_nikole pe 2 Apr 2009, 12:29
    prieteni

    normal ca pot fi prieteni! de exemplu cel mai frecvent se leaga prietenii in licee, facultati , servici

    0
    0

  • micki23 pe 2 Apr 2009, 11:24
    prieteni

    da pot fi prieteni ...daca cel putin unul dintre ei nu vrea mai mult ...

    0
    0

  • markdour pe 1 Apr 2009, 18:01
    bineinteles

    da, poate sa fie o relatie in care sa lipseasca scanteia, atractia sexuala, dar sa fie puternice alte sentimente, incredere, activitati comune, pasiuni in sensul de hobby-uri comine, etc. Si mai este situatia mai putin fericita in care din motive importante relatia trebuie sa se opreasca in stadiul de prietenie

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod