Tu si el, prima data la cumparaturi

Cand lucurile merg bine, dupa mai multe intalniri, in orice cuplu apare ocazia sau necesitatea de a merge la cumparaturi impreuna. Desi, aparent, ai spune ca acest moment...
"Pentru a nu da gres de ziua mea, iubitul meu a decis sa ma insoteasca o zi intreaga la cumparaturi, pentru a-mi alege cadoul. Eram de doua luni impreuna si nu mai fusesem niciodata la cumparaturi cu el. Dilema mea era daca sa mergem la Zara sau la Promod, pentru ca el imi spunea mereu ca nimic nu este prea bun sau prea scump pentru mine. Totusi, m-am gandit ca nu este bine sa abuzez. Din cauza temerilor si a retinerilor mele, nu am intrat in niciun magazin de firma, asa ca nu mi-am putut alege nimic. Morala: el m-a considerat o fata nehotarata si dificila!". Aceasta este concluzia la care a ajuns prietena mea, care a trait o experienta mai putin placuta legata de momentul primelor cumparaturi impreuna cu iubitul ei.

Cand lucurile merg bine, dupa mai multe intalniri, in orice cuplu apare ocazia sau necesitatea de a merge la cumparaturi impreuna.
Desi, aparent, ai spune ca acest moment nu are o importanta prea mare pentru relatia ta, pregateste-te sa descoperi contrariul.

Psihologul Adriana Ilie explica: "Primele cumparaturi in doi reprezinta un moment foarte important, pentru ca atunci aflam si constientizam unele diferente dintre noi. Pana in acest moment, avem impresia ca suntem amandoi de aceeasi opinie, dar shopping-ul evidentiaza faptul ca fiecare individ are o cultura personala, la care trebuie sa invatam sa ne adaptam.".

Tu esti o fire joviala, adori sa colinzi magazinele si vrei sa stii mereu ce noutati au mai aparut. El admira faptul ca esti mereu imbracata altfel si faptul ca stii deja care sunt tendintele in moda sezonului urmator.
Asta nu inseamna ca este dispus sa te insoteasca si sa astepte cu rabdare o zi intreaga sa iti alegi o geanta sau o pereche de botine.

Daca relatia voastra devine serioasa, va fi cazul sa mergeti mai des impreuna la cumparaturi si nu doar pentru tine, ci si pentru el sau pentru voi. In acest caz, trebuie ca tu sa fii dispusa sa iti schimbi atitudinea in ceea ce priveste aceasta activitate.

Trebuie sa inveti sa iei mai repede deciziile de cumparare, sa reduci timpul pentru a studia un produs, mai exact sa mergi la sigur sau sa iti asculti intuitia. Chiar nu este nevoie sa intri in zece magazine pentru o singura pereche de cercei. Bineinteles ca si el va trebui sa invete sa faca unele compromisuri, sa devina mai rabdator si sa nu mai treaca prin magazinele pentru doamne precum expresul prin garile mici.

"Cea mai buna atitudine este sa stii sa il asculti pe celalalt, sa ii intelegi necesitatile si preocuparile.
Cuvantul de ordine este toleranta reciproca. Cumparaturile sunt importante, pentru ca ne ofera un indiciu despre cat de tolerant este partenerul nostru."
, ne sfatuieste Adriana Ilie.

Femeile si barbatii nu au aceeasi perceptie despre shopping. Noi adoram sa colindam prin multe magazine fara sa cumparam mare lucru, in timp ce barbatii vad in shopping o activitate rationala si eficienta. Asa se explica de ce domnii aleg imediat ceea ce vor sa cumpere si se plictisesc foarte repede sa ne insoteasca dintr-un magazin in altul. Aceasta diferenta intre sexe poate genera conflicte daca nu stim sa o gestionam.

Exista si exceptii. Daca multi barbati nu suporta sa mearga la cumparaturi, exista insa si fani ai acestei activitati, sustine site-ul linternaute.com.
Unii barbati adora sa probeze haine in fata oglinzii, sa admire diverse lucruri si chiar sa aloce ore intregi shoppingului.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicola pe 14 Nov 2008, 07:29
    un sfat pentru doamne si domnisoare

    Doamnelor si domnioarelor, nu va luati barbatii la cumparaturi. Mergeti singure, desfatati-va, probati, reveniti, beti o cafea. De curiozitate, privesc perechi la cumparaturi in mall. Ei se uita dupa femei, dupa tinerele si cochetele vanzatoare( Si dupa mine am vazut soti uitandu-se, ca nu sunt urata deloc). Si pe-al meu l-am surprins in... flagrant: eu stateam aplecata proband o pereche de cizme, iar el se tintea cu o frumoasa. E un calvar pentru ei. Ne urasc in astfel de momente, de-aceea ne pedepsesc. Ati avea mult de castigat daca i-ati lasa acasa ori...aiurea.

    0
    0

  • Claudiu pe 6 Nov 2008, 13:38
    Un barbat isi spune parerea...nu aruncati cu pietre !

    Daca va uitati la toate ineptiile posibile, cand vedeti zeci de accesorii la Accesorize, multi panrofi la Il Paso, motivi e plin si se sta la coada, zare e full... vreti sa avem rabdare ? Nu am rabdare nici sa dau mai multe detalii PERTINENTE, dar sa stam 3 ore in mall ? ...asta dupa care sa mergem la alt mall...:))

    0
    0

  • florina1627 pe 5 Nov 2008, 21:02
    hahahaha

    de cand am intrat in magazin imi zic sa am rabdare:))nu mereu ma enervez cand merg la cumparaturi cu el;)dar asa nu are deloc rabdare:Pce sa zic ma fetelor numa noi tre sa avem rabdare;))

    0
    0

  • anita pe 4 Nov 2008, 17:18
    e greu cu sopping-ul

    iubitul meu nu are rabdare dar se straduie. la alimente facem si noi lista si mergem direct la tinta :) la imbracaminte e mai greu :( ...dar intr-un final se termina totul cu bine :)

    0
    0

  • crazy_angel pe 4 Nov 2008, 10:13
    exceptia

    sotul meu vine mereu cu mine la cumparaturi,fie ca este vorba de imbracaminte sau alimente,daca mai are si altceva de facut in ziua respectiva imi spune sa nu stam prea mult..dar in rest e foarte rabdator si persoana in care am cea mai mare incredere ca imi spune sincer cum imi sta cu o haina..daca este un magazin in care este o sectiune si cu imbracaminte pt barbati se duce si se uita la ce este pe acolo si apoi vine si imi spune ca a vazut ceva dragut si sa ii zic cum mi se pare..

    0
    0

  • beatrixanda pe 4 Nov 2008, 09:05
    intr-adevar

    prietenul meu nu are deloc rabdare atunci cand ma insoteste la cumparaturi, si decat sa ma enerveze mai bine ma duc singura sau cu o prietena. Sau ar mai fi o varianta care ne multumeste pe amandoi : facem lista de acasa. Functioneaza !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod