Tipuri de cupluri si discutia despre aventura

In calitate de cuplu, probabil ca aveti de infruntat anumite situatii dificile, din cauza exprimarii sentimentelor dumneavoastra intr-o maniera...

In calitate de cuplu, probabil ca aveti de infruntat anumite situatii dificile, din cauza exprimarii sentimentelor dumneavoastra intr-o maniera zgomotoasa si evidenta. Puteti tipa si urla unul la celalalt sau puteti avea o succesiune rapida de certuri puternice. Intre aceste izbucniri, s-ar putea sa aveti lungi perioade de acalmie, reactionand calm chiar si atunci cand va loviti de problemele suparatoare de fiecare zi.

Dar, destul de des, veti avea o explozie de manie si critici acide, in care toate problemele cu care ati avut de-a face vor fi aduse la suprafata devenind motive de cearta. Uneori, aceste certuri pot fi aprinse de la o problema aparent fara legatura, dar, odata pornite, orice fleac lipsit de importanta de care s-a lovit fiecare va deveni subiect de discutie. Dupa toate acestea, va puteti simti extenuati, dorind sa alocati o perioada de timp pentru a "va linge ranile". Relatia poate decurge apoi relativ calm, desi s-ar putea sa nu fi rezolvat problemele pentru care v-ati contrazis.

Cuplul de tip "explozie vulcanica" si aventurile

Dupa cum va imaginati, dezvaluirea unei aventuri intr-un cuplu de tip explozie vulcanica poate fi un tablou inspaimantator de urmarit. Este probabil ca violenta certurilor sa fie atat de mare, incat partenerii sa se sperie ei insisi de emotiile dezlantuite. Aceasta situatie are, cu siguranta, un risc real de violenta, deci este mai bine sa se incerce mentinerea lucrurilor intr-o stare de maxima acalmie.

Cuplul de tip explozie vulcanica ar trebui sa evite admiterea existentei unei aventuri in contextul certei, optand in schimb in favoarea unei dezvaluiri ulterioare, in cea mai calma maniera posibila. Este important, totusi, sa adaugam ca sentimentele de manie sunt rezultatul firesc al vestii despre aventura, deci este necesar ca acestea sa se reverse. Dar mania ar trebui sa conduca la o abordare mai constructiva a ceea ce s-a intamplat, nu sa inchida usa in fata discutiilor viitoare.

Cuplul de tip "contraziceri circulare"

Cuplurile care au mereu scandaluri in jurul acelorasi probleme, pot fi descrise drept cuplurile cu contraziceri circulare. Acest lucru apare pentru ca certurile lor se invart, pur si simplu, in jurul aceluiasi cerc de probleme. Partenerii nu rezolva deloc problemele - ce reapar, de obicei, sub alte forme.

Cuplurile care tolereaza contrazicerile circulare pot descoperi ca incercarea de a discuta despre o aventura nu este doar dureroasa, ci si greu de abordat. O anumita problema - cum ar fi latura sexuala a unei aventuri - poate deveni focarul principal, in jurul caruia este posibil sa graviteze contrazicerile partenerilor.

Partenerul care nu a fost implicat in aventura are tendinta de a repeta incontinuu aceeasi intrebare sau o problema colaterala, astfel ca partenerul infidel se simte asediat si este astfel incapabil sa raspunda la intrebari pentru a-si satisface interlocutorul. Pot exista perioade de discutii aprinse urmate de perioade de acalmie relativa, dar cuplul de tip contraziceri circulare nu-si va rezolva problemele: partenerii vor astepta sa le dezgroape la urmatoarea criza de cearta.

Cuplul de tip "ascunde problemele sub covor"

Acest tip de cuplu tinde sa aiba de-a face cu situatii dificile din cauza evitarii discutarii problemelor. De indata ce apare o anumita problema, cuplul inceteaza, pur si simplu, a-si mai vorbi si isi indreapta atentia spre un alt subiect. Acest lucru apare, de obicei, din cauza fricii fata de impactul problemei sau din cauza anxietatii legate de faptul ca nu o vor putea rezolva. Pentru o perioada scurta de timp, majoritatea oamenilor pune problemele importante pe lista de asteptare, fara sa le acorde prea multa importanta.

De fapt, acest lucru poate fi uneori benefic, deoarece permite subconstientului sa lucreze la rezolvarea acestora, inainte ca ele sa primeasca atentia constientului. Dar daca o problema nu mai vede niciodata lumina zilei, ea poate sa evolueze, devorand relatia putin cate putin, pana la destabilizare. In cele din urma, daca sunt impinse sub covor destul de multe dificultati, cuplul se va prabusi sub greutatea problemelor care apasa relatia.

Dupa cum va asteptati, cuplul de tip ascunde problemele sub covor se lupta, in urma unei aventuri, sa inteleaga ce anume s-a intamplat. Nu numai ca partenerilor le este foarte greu sa vorbeasca despre aventura, dar lipsa comunicarii dintre ei ii poate conduce la anumite presupuneri nerealiste in legatura cu consecintele unei aventuri.

Chiar daca sunteti cea mai toleranta si intelegatoare persoana, discutia despre aventura poate fi incredibil de dificila. Vartejurile provocate de discutie reprezinta, probabil, emotii contradictorii extreme. Vinovatia, mania, tristetea si dorinta de razbunare se revarsa cu putere, odata ce a fost dezvaluita aventura. Desi toate aceste emotii sunt naturale, ele va pot impiedica sa discutati si sa va ascultati reciproc; mai mult, ele va pot dezavantaja in efortul de a intelege ce s-a intamplat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod