Sunteți mai mult decât prieteni? Iată cum poți să îți dai seama

Îți place să-ți petreci timpul cu un prieten bun, care se întâmplă să fie un membru al sexului de care ești atrasă.
Îți place modul în care te simți când sunteți împreună, iar sentimentul este reciproc. În plus, crezi că acest prieten este atractiv din punct de vedere fizic. Te-ai întrebat vreodată dacă ați putea fi mai mult decât prieteni? Există anumite lucruri pe care trebuie să le luați în considerare. Iată cum poți să îți dai seama dacă sunteți mai mult decât prieteni!

Cum poți să îți dai seama dacă sunteți mai mult decât prieteni


Persoanele heterosexuale din prietenii experimentează un grad mai ridicat de incertitudine relațională și au mai puține șanse de a discuta problemele relaționale decât cuplurile care sunt împreună, conform studiilor. Teoria reducerii incertitudinii presupune ca oamenii să își dorească să reducă incertitudinea, iar nivelul ridicat de incertitudine este corelat cu nemulțumirea relațională.
Cercetările indică faptul că prieteniile transversale sunt probabil caracterizate de un nivel mai ridicat de incertitudine relațională, precum și de evitarea acestor subiecte de discuție.

Cu toate acestea, incertitudinea poate fi tolerată în cazurile în care partenerii se așteaptă ca informațiile nedivulgate să fie nedorite. Astfel se explică faptul că incertitudinea nu duce întotdeauna la eforturi de a obține informații și poate perpetua dorința de a menține starea de incertitudine. Pe durata prieteniilor studiate, 2 ani, nivelurile de incertitudine menținute au fost asociate cu evitarea, spre deosebire de comportamentele menite să reducă nivelul de incertitudine.

Prietenii nu discută statutul relațional


Cercetătorii au descoperit că subiectul statutului relațional este adesea evitat în cadrul prieteniilor inter-sexuale. Acest lucru este aproape opus relațiilor, unde tema statutului relațional nu a fost evitată.
Autorii studiilor remarcă faptul că persoanele din relații spre deosebire de prieteni au motivații diferite pentru a evita anumite subiecte. Dacă teama de a induce sau de a experimenta gelozia pare să stea la baza evitării discuțiilor despre relațiile anterioare și despre prieteniile actuale de sex opus, teama de vulnerabilitate sau de jenă poate motiva evitarea subiectelor despre statutul relațional în prieteniile dintre sexe. 

Bărbații și femeile pot fi prieteni


De câte ori nu ai auzit că bărbații nu pot fi prieteni cu o femeie pe care o consideră atractivă, deoarece interesul sexual intervine? Se pare că acest lucru nu este adevărat întotdeauna. Deși există un element de tensiune romantică în relațiile dintre bărbați și femei, oamenii de știință nu au descoperit că bărbații ar vrea să aibă o relație romantică cu prietenii lor de sex opus. Cu toate acestea, există o diferență între sexe.
Interesul romantic față de un prieten de sex opus este mai puternic pentru bărbații heterosexuali decât pentru femei. Acest lucru ar putea duce la dezamăgire, deoarece interesul romantic al unui partener nu determină un interes reciproc al celuilalt. 

Dorința de a evita discuțiile despre statutul relațional pare să provină din teama de dorințe nedivulgate cu privire la viitorul relației. Însă ce înseamnă dacă un partener dorește să vorbească despre asta? Studiile arată că prietenii cu un interes romantic au mai multe șanse să încerce să discute despre viitorul relației, în timp ce partenerii dezinteresați evită o astfel de conversație. Această dinamică va duce la o nesiguranță continuă pentru ambele părți, deși ar putea dezvălui interesul romantic al instigatorului. 

Multe cupluri platonice sunt confundate cu un cuplu romantic.
Îi deranjează sau nu acest lucru pe parteneri? Depinde dacă aceștia sunt confortabili cu ideea de a rămâne cu o relație de prietenie. Cuplurile strict platonice nu sunt deranjate de posibilitatea de a fi confundate cu partenerii romantici. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod