Studiu. Femeile sunt atrase de bărbați care seamănă cu frații lor

Studiu. Femeile sunt atrase de bărbați care seamănă cu frații lor

Potrivit unui studiu realizat de o universitate din Marea Britanie, se pare că femeile sunt predispuse să aibă o relație amoroasă cu bărbați care seamănă cu frații lor.
"Există dovezi clare ale similarităților faciale dintre partenerul unei femei și fratele acesteia", au declarat oamenii de știință. Studiul a fost publicat în Evolution and Human Behaviour Journal, potrivit besthealthmag.ca.


Ce înseamnă acest lucru?

Participanților din cadrul studiului le-au fost oferite formulare cu două coloane. Într-una dintre coloane era fotografia cu fratele unei femei. În cea de-a doua coloană erau patru fotografii: o fotografie cu partenerul femeii și trei fotografii cu bărbați aleși la întâmplare.
Subiecții au fost întrebați care dintre bărbații din cea de-a doua coloană seamănă cel mai bine cu bărbatul din prima coloană.

Bineînțeles, exista o șansă din patru ca subiecții să aleagă partenerul femeii. Luând în considerare aceste variabile și datele studiului, în 27% dintre cazuri, participanții au ales partenerul femeii ca fiind bărbatul care seamănă cel mai bine cu fratele ei.

În timpul studiului, participanții nu au știut ce relație există între bărbații din cele cinci poze.

"Descoperirea noastră nu este un adevăr sau o regulă pentru fiecare femeie, dar am descoperit, la un nivel mai mare decât pura întâmplare, că partenerul unei femei prezintă o asemănare subtilă cu fratele acesteia", a declarat pentru The Independent Tamsin Saxton, coordonatorul studiului. 

Care este motivul?

Familiaritatea chipului ar putea avea un rol important în aceste alegeri, dar motivele nu sunt clar cunoscute. Poate că ți se pare ciudat, dar nu este chiar atât de bizar pe cât crezi.
Psihologii susțin de mult timp că femeile se simt atrase sexual de bărbați care seamănă cu tații lor. În mod similar, alte studii au arătat că oamenii sunt atrași de persoane care seamănă cu ei înșiși.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod