Studiu. Căsătoria te face fericit? Care sunt cele mai împlinite cupluri

Studiu. Căsătoria te face fericit? Care sunt cele mai împlinite cupluri

Tot mai mulți oameni consideră că este mai convenabil să trăiască în concubinaj. Însă cuplurile căsătorite par mai fericite, arată un studiu.
Efectele întârziate ale Marii Recesiuni au contribuit la creșterea numărului de persoane necăsătorite care trăiesc împreună. Un nou studiu a descoperit, însă, că aceste cupluri tind să fie mai puțin fericite decât cele căsătorite.
Rezultatele cercetării, publicată miercuri de Pew Research Center, arată că sprijinul public pentru concubinaj este în creștere. Majoritatea persoanelor chestionate din fiecare grup de vârstă a spus că e acceptabil să trăiești cu un partener cu care nu ești căsătorit legal.
În același timp, numărul adulților americani care trăiesc în concubinaj a depășit dublul valorii din 1993, ajungând de la 3% la 7%.
Adulții americani căsătoriți reprezintă 53% din totalul populației, relatează The New York Times.
„Când vorbeam cu oameni care trăiesc împreună și care spun că își doresc să se logodească, îi întrebăm de ce nu sunt căsătoriți”, a explicat într-un interviu Juliana Horowitz, co-autoarea studiului. „Mulți au răspuns că nu s-au căsătorit fiindcă nu erau pregătiți financiar sau că partenerul lor nu era pregătit financiar.”

De ce renunță oamenii la căsătorie

Horowitz a mai spus că dragostea și spiritul de camaraderie erau pe primele locuri în lista motivelor pe care oamenii le invocau pentru a explica decizia de a se muta împreună.
Însă aproape 40% menționau comoditatea sau banii ca motiv pentru concubinaj – fiindcă le era mai ușor să-și petreacă timpul împreună. În schimb, doar 13% dintre cuplurile căsătorite au răspuns că motivul financiar a jucat un rol în decizia de a-și uni destinele. Citește continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod