Stii sa il asculti?

Afla daca esti o buna ascultatoare pentru iubitul tau
Barbatii pot fi deseori o enigma greu de descifrat, transpusa intr-o ghicitoare complexa si derutanta.

Poate te intrebi de ce nu vorbesc barbatii despre ceea ce gandesc, ceeea ce simt, de ce ai senzatia ca pentru a-ti convinge iubitul sa vorbeasca deschis despre sentimentele lui este nevoie de o combinatie de hiptoza, puteri paranormale si, eventual, de un cleste. Crezi ca ii este mai usor sa isi exprime sentimentele celui care ii livreaza pizza decat sa vorbeasca cu tine...

Desi uneori, dupa ce faceti dragoste, iti intampina imbratisarile cu sforaituri zgomotoase, trebuie sa stii ca telurile si dorintele lui se identifica cu ale tale mai mult decat ti-ai putea inchipui.


Psihologul Valentina Stan spune: "Comunicarea eficienta in cuplu este determinata, in primul rand, de cunoasterea interpersonala si constientizarea problemelor partenerului. In acest caz, comunicarea implica verbalizare, dar si o componenta non-verbala (de exemplu, gestica) care se afla in stransa concordanta cu cele spuse".

O relatie ar trebui sa fie ca o plimbare in parc si de aceea trebuie sa stii cum sa nu transformi acel parc intr-un teren minat. E foarte simplu sa recurgi la vesnicele argumente "femei versus barbati" atunci cand vorbesti despre diferentele dintre tine si el, dar oare ce va doriti unul de la celalalt, ce va doriti de la relatie?

Stiai ca de cele mai multe ori pierdem esentialul? Problema ar putea fi nu ceea ce ne dorim, ci modul in care comunicam ceea ce ne dorim si faptul ca femeile si barbatii isi exprima sentimentele total diferit.

Dupa cum explica si psihologul nostru Valentina Stan, in cuplurile cu o comunicare deficitara, limbajul folosit este unul agresiv: "De multe ori, comunicarea consuma timp, energie, fiind obositoare.
In aceste cupluri, problemele raman nerezolvate, intrucat fiecare partener incearca sa-l convinga, sa-l manipuleze pe celalalt. Partenerul este considerat o sursa de frustrari, nefiind acceptat asa cum este".


O relatie fericita inseamna sa stii sa il asculti


De multe ori, noi, femeile, "rezolvam" o problema de cuplu aruncand vina asupra lui, a iubitului. De ce? Poate pentru ca noi nu gresim niciodata (ha!), barbatii mereu poarta vina, dar omitem sa ne intrebam: dar oare l-am ascultat cum trebuie, oare i-am adresat intrebarile potrivite, oare am evitat interpretarile nepotrivite, mi-am concentrat atentia asupra informatiilor cu adevarat importante? Sunt doar cateva intrebari pe care, de foarte multe ori, nu ni le punem si de aici ajungem la o comunicare ineficienta, care duce la conflicte si insingurare.

Barbatii isi comunica temerile, dorintele (chiar si cele mai ascunse), problemele care ii framanta, iar daca ne dorim o relatie fericita, aici trebuie sa intervenim si noi, sa invatam sa ii ascultam pentru a se deschide atat cat ne dorim.

Pun pariu ca exista barbati care vor o iubire adevarata, sa daruiasca dragoste, vor o viata sexuala excelenta si relatii care sa dureze mai mult decat o vacanta de 1 Mai la Vama Veche.
Ceea ce ne deosebeste pe noi de ei si motivul pentru care ne este atat de greu sa fim fericiti impreuna este ca nu ne prea pricepem sa comunicam unul cu celalalt.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabriella pe 9 Sep 2010, 21:12
    DA....

    Hey, redactorul revistei Men's Health are perfecta dreptate...e adevarat ca uneori conteaza mai mult drumul pe care il parcurgi decat destinatia. Mai vrem opinia sa!!!

    0
    0

  • nico pe 14 Mai 2010, 15:23
    ...

    articolul asta, mi`a deschis ochii intr`un fel.cata dreptate. "sa ne punem in pielea lor"....da,saracu,acum regret ca nu il intelegeam in totalitate si mereu saream cu cearta pe capu lui, ca nu vb cu mn.nu stiam eu sa il ascult..multumesc!

    1
    0

  • claraMD pe 4 Mar 2010, 19:20
    .....adevarat

    adevaru asta e k noi femeile nu prea stim sa ii ascultam si pe ei asta ii enerveaza cel mai mult..ei isi doresc sa poata vorbi cu perechea lor ceea ce nu pot vorbi cu prieteni lor vor sa isi deschida sufletul in fata noastra

    0
    0

  • Nicoleta Tarantus pe 10 Feb 2010, 17:32
    @phoebe

    Multumim! Sper sa iti fie pe plac si articolele urmatoare!

    0
    0

  • phoebe pe 10 Feb 2010, 12:05
    felicitari

    Foarte bun articolul. Este adevarat, inainte de a ne separa in antonimele "femeie-barbat", suntem cu totii oameni... Ar fi bine ca toti sa ne amintim asta, inainte de a emite judecati de valoare.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod