Sex cu prezervativ sau fără? Cum îl convingi să-l folosească şi la ce ajută?

Una dintre eternele întrebări, cu care ajungi să te confrunţi cu fiecare nouă relaţie, este: sexul cu prezervativ sau fără? Deşi există o mulţime de metode contraceptive pe piaţă, prezervativul rămâne cea mai la îndemână variantă care te protejează nu doar de o sarcină nedorită, dar şi de bolile cu transmitere sexuală. Iubitul tău ar prefera să faceţi sex fără? Iată cum îl convingi că prezervativul este cea mai bună soluţie!

Cu siguranţă ai avut şi tu de-a face, şi nu doar o dată, cu scuzele de care bărbaţii se folosesc pentru a se sustrage sexului cu prezervativ. De la "nu se simte la fel" până la "sunt perfect sănătos", toate aceste motive lor li se pot părea perfect valabile. Însă, fiindcă tu îţi pui propria sănătate pe primul loc şi nu eşti pregătită să devii mămică, eşti nevoită, de fiecare dată, să combaţi toate pretextele utilizate cu argumente cât mai convingătoare.

Prezervativul, inamicul BTS-urilor

Dacă eşti într-o relaţie stabilă, pe termen lung, în care niciunul dintre voi nu a călcat strâmb, şansele ca unul să transmită celuilalt o boală periculoasă pe cale sexuală sunt minime. Ceea ce nu înseamnă, însă, că sunt egale cu 0! Viclenia BTS-urilor constă în faptul că unele dintre ele sunt asimptomatice în primele etape ale evoluţiei (sifilisul, spre exemplu), iar semnele evidente se manifestă târziu, când riscurile pentru sănătate şi complicaţiile sunt mult mai mari.

De aceea, chiar şi într-o relaţie pe termen lung, prezervativul nu ar trebui ignorat. Alternativa este o metodă contraceptivă diferită - cum ar fi pilulele anticoncepţionale - căreia să i se asocieze un set de analize riguroase, efectuate anual.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod