Sex. 5 motive pentru care ai un libido scăzut. Se pot trata!



3. Tulburări hormonale


Menopauza poate să te dea total peste cap, din cauza schimbărilor hormonale, însă şi femeile tinere pot să se confrunte cu un libido scăzut. În acest caz este posibil să fie de vină nivelul de testosteron. "Testosteronul este legat de o proteină din corp care se numeşte mormonul de sex legat de globulina (SHBG). Orice schimbare în nivelul de SHBG poate influenţa cantitatea de testosteron care poate fi folosită de ţestuturi. Atunci când nivelul acestei proteine este prea ridicat şi cel al testosteronului liber este prea mic atunci şi dorinţa sexuală va fi una mai scăzută", explică Michael Ingber, medic urolog.


4. Nu eşti mulţumită de corpul tău


Te uiţi în oglindă şi nu-ţi plac o mulţime de lucruri la tine. Ba că ai şoldurile prea mari, sânii prea mici sau alte probleme pe care le sesizezi la tine şi generează o sursă de frustrări. Această nemulţumire poate să afecteze în mod direct dorinţa sexuală. Acceptă-te aşa cum eşti şi încearcă să îţi iubeşti corpul, lăsând deoparte tot soiul de idei preconcepute despre cum ar trebui să arate o femeie perfectă.


5. Eşti extenuată


Îndatoririle zilnice pot să fie o sursă permanentă de stres, iar dacă nu este gestionat cum trebuie atunci poate să aibă un impact negativ asupra libidoului tău. Fă-ţi o listă cu priorităţi, nu te abate de la ea şi lasă locul cuvenit în timpul tău liber unei partide de sex cu iubitul/soţul tău.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod