Semne că partenerul îți controlează viața

Uneori ajungem în relații cu oameni care vor să ne controleze. Nu este vorba că am făcut ceva greșit, ci dimpotrivă.
Este ceva cu adevărat greșit în comportamentul partenerului care îți controlează viața. Probabil că ai avut o astfel de persoană în viața ta. Poate fi frustrant și te va face să te simți rău, pentru că nu știi cum o poți confrunta. Atunci când partenerul îți încalcă limitele și încearcă să îți controleze viața, probabil că este momentul să te gândești ce poți face mai departe. Însă iată câteva indicii care te ajută să îți dai seama dacă partenerul îți controlează viața!

Cum îți dai seama dacă partenerul îți controlează viața?


1. Te critică mereu


Această persoană folosește mereu cuvinte care îți strică dispoziția. Dacă faci ceva este greșit, iar dacă faci lucrurile cum vrei tu, nu ar trebui să le faci deloc.
Nimic din ceea ce faci nu este suficient de bun.

2. Folosește vina împotriva ta


Această persoană te face mereu să te simți vinovată. Vrea să faci lucruri chiar și atunci când nu te interesează acele lucruri. Desigur, uneori trebuie să facem lucruri pe care nu vrem să le facem, dar acest lucru e dus la extrem.

3. Este foarte paranoic cu privire la relație


Această persoană face mereu presupuneri. Este paranoică în general. Chiar cel mai mic lucru o poate face să se enerveze sau să exagereze.

4. Încearcă să te îndepărteze de familie și prieteni


Această persoană nu vrea să îți vezi prietenii sau familia fără a fi și ea prezentă. Această persoană vrea să te îndepărteze de toți oamenii dragi din viața ta și face acest lucru treptat.
Poate că nu îți dai seama de acest lucru imediat, dar la un moment dat vei vedea că nu mai rămâne nimeni în viața ta.

5. Te spionează


Acest tip de partener îți caută mereu prin lucruri și se uită în telefonul tău când te sună cineva sau când primești un mesaj. Încearcă să te prindă făcând ceva ce nu ar trebui, fără a avea vreun motiv rațional. Este ca și cum ar exista deloc încredere la nivelul relației.

6. Reacționează întotdeauna exagerat


Această persoană ia mereu lucrurile mici și le transformă în exagerări. Și reacționează exagerat la toate lucrurile din viața de cuplu. Chiar și cele mai simple situații devin un iad alături de această persoană.

7. Vrea mereu să se certe


Această persoană vrea mereu să se certe cu tine. Nu există nicio soluție de mijloc.
De fiecare dată când abordați un subiect sensibil, situația o ia razna.

8. Te indispune mereu


Această persoană te contrazice mereu. Te indispune și te face să te simți prost în nenumărate moduri. Nimic din ceea ce faci nu este suficient de bun.

9. Nu îți respectă intimitatea


Îți va răscoli prin lucruri fără să se gândească de două ori. Doar pentru că sunteți împreună are impresia că nu ai dreptul la intimitate. Acestei persoane nu îi pasă cât de tare te supără.

10. Refuză să vadă și perspectiva ta


Această persoană nu vede niciodată lucrurile din perspectiva ta. Este ca și cum ar refuza să gândească mai departe de propriile păreri. Nu poți discuta niciodată cu adevărat deschis cu ea.

11. Îți manipulează emoțiile


Un astfel de partener va spune și va face lucruri pentru a te face să te simți într-un fel anume. Îți va manipula emoțiile, însă nu trebuie să-i permiți acest lucru.

12. Te epuizează


Această persoană te face mereu să te simți epuizată. Te simți drenată de energie după ce ai fost în preajma sa și nu îți place neapărat să mai petreci timpul în compania sa.
Îți dorești pace și relaxare.

13. Te face să-i câștigi încrederea, deși nu ai greșit cu nimic


Această persoană se poartă mereu de parcă ai trădat-o chiar și atunci când nu ai făcut-o. Te face să te simți că trebuie să câștigi mereu ceva, deși nu ai pierdut nimic în relație. Poate fi un proces destul de frustrant.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod