Secretele mariajului perfect: 10 trucuri pentru menţinerea fericirii în cuplu

Secretul unui mariaj de durată stă de fapt în mai multe aspecte mărunte dar foarte importante, care ajută la consolidarea relației


5. Împărţiţi treburile casnice în mod înţelept

Uitaţi de tradiţionalul rol al sexelor atunci când vine vorba despre responsabilităţile casnice şi purtaţi o discuţie onestă unul cu celălalt privind lucrurile care vă plac şi cele pe care urâţi să le faceţi în casă. Acceptă să preiei responsabilităţile casnice pe care partenerul le detestă.

În ceea ce priveşte treburile casnice pe care amândoi le detestaţi, este bine să acţionaţi pe principiul echilibrului.

6. Nu vă certaţi niciodată cu privire la lucrurile neimportante

Uneori e uşor să ajungeţi să vă certaţi de dragul de a vă proteja opiniile. Dar este bine să vă concentraţi pe ceea ce e cu adevărat important şi să ignoraţi ceea ce nu este.

7. Faceţi complimente

Toată lumea iubeşte să primească complimente, dar ele au impact mai mare dacă vin din partea partenerului şi dacă sunt sincere.
Aşadar, nu ezita să-ţi complimentezi partenerul. Interacţiunile pozitive pot avea un impact bun asupra relaţiei şi pot să menţină scânteia aprinsă pentru mai mult timp.

8. Spune "Mulţumesc!"

Arată gratitudine când partenerul îşi lasă treburile pentru a face ceva pentru dumneavoastră. Mulţumiţi nu doar pentru lucrurile de foarte mare importanţă, este important să aveţi o astfel de atitudine în fiecare zi, pentru a-i arăta partenerului cât de mult îl apreciaţi.

9.
Îndemnaţi, nu împingeţi


Într-o relaţie sănătoasă, faptul de a vă îndemna unul pe altul să învăţaţi noi lucruri poate să fie un instrument foarte important. Totuşi, nu trebuie să-ţi forţezi partenerul să facă lucruri pe care nu şi le doreşte sau de care nu-i pasă.

10. Rămâneţi interesaţi unul de altul

E simplu să presupui că ştii totul despre partenerul tău, mai ales dacă sunteţi împreună de mult timp. Totuşi, trebuie să-ţi menţineţi interesul faţă de gândurile şi opiniile sale.
Vorbeşte cu partenerul şi este posibil să descoperi noi lucruri despre acesta.


Foto: Hepta

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 1 Iun 2015, 08:29
    nu prea e de ajutor articolul

    Nu-i rau ce s-a scris,dar e valabil pt relatii,nu "garanteaza" o casnicie de durata. Punctul 10 spune tot : "ramaneti interesati unul de altul " Adanc spus !? Exact asta e problema,nu? CUM si CE sa faci sa ramai interesat-sau sa sustii interesul-peste ani ! Parerea mea,dupa 33 de ani de casnicie : 1-respect (pt tot ce este ce face si ce-si doreste partenerul)2-aplicarea zicalei "ce tie nu-ti place,altuia nu face" (trb sa fie valabil si in afara casniciei) 3-sa te porti mereu ca in prima zi : sa nu incetezi sa-l (o) cuceresti cu un zambet,aparitie ingrijita,mici surprize (un biletel cu inimioara,o floricica,etc,sa-i arati ca te-ai gandit la el-ea) 4-sa nu umbli NICIODATA in buzunare,portofel,tel,etc ! 5-sa va purtati cu atentie cu socrii.Succes !

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod