Se va schimba daca vede ca am incredere in el?

Ai trecut printr-o relatie in care lucrurile au devenit altfel decat te asteptai, ai vazut aceasta schimbare in familia ta, sau pur si simplu esti o persoana precauta. Stii ca lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum par a fi si de aceea faptul ca acum o persoana minunata este interesata de tine si iti ofera afectiunea si sufletul sau nu e suficient pentru a-ti castiga increderea.
Te macina gandul ca s-ar putea schimba, ca te-ar putea dezamagi exact cand vei incepe sa ai incredere in el si atunci vei suferi. Si sufletul tau e prea sensibil sau prea dezamagit ca sa poata face fata la aceasta incercare.


Pe de alta parte…


Nimeni nu poate garanta cum se va termina o relatie. Insa perspectivele pesimiste nu te ajuta prea mult. Cu cat esti mai nesigura si iti construiesti scenarii negative, cu atat te predispui la confirmarea lor, si ca atare la confirmarea dezamagirii. Sau poti incerca sa folosesti aceasta energie pentru a da o sansa relatiei.



Nu astepta mereu sa faca el primul pas

Daca stai sceptica in alerta, asteptand ca mereu el sa faca primul pas, sa vina in intampinarea dorintelor tale, foarte posibil acest lucru se va intampla in prima perioada, dar pe termen lung, el poate obosi, mai ales daca te obisnuiesti sa primesti fara sa dai prea mult in schimb. Si asta, din nou, nu inseamna ca se schimba, ci ca e epuizat. O relatie implica doua parti si responsabilitatea reusitei unei relatii e a amandorura in aceeasi masura.

Incearca sa nu ceri de la un om lucruri care sunt impotriva firii sale si care ii vor crea tensiuni sau frustrari pe termen lung.
Daca ii ceri iubitului tau sa renunte la meciuri, desi stii ca e un microbist, s-ar putea sa o faca, pentru ca e indragostit de tine si simte ca trebuie sa aleaga. Pe termen lung insa, va fi nefericit, oricat de mult vei incerca sa inlocuiesti fotbalul cu prezenta ta sau cu activitati in comun. Va simti ca a renuntat la ceva important si e indreptatit sa primeasca inapoi pe masura.

Mai devreme sau mai tarziu, nevoia sa de a se exprima ca si suporter se va tranforma intr-un sentiment de frustrare si cel mai probabil va reincepe sa mearga la meciuri.
Asta nu inseamna ca s-a schimbat dupa ce v-ati cunoscut si te-a cucerit, ci ca a revenit el insusi. Ca sa nu traiesti astfel de momente de dezamagire, incearca, macar in prima parte a relatiei, sa afli cat mai multe despre el si spune-i cat mai multe despre tine. Intr-o relatie reusita, aceste momente aseaza niste valori comune in cuplu si consolideaza o relatie constructiva.


Gandeste-te de unde iti vine nesiguranta

S-ar putea ca ceva din tine sa nu te lase sa fii fericita intr-o relatie. Poate inconstient prietenul de acum plateste dezamagirea traita intr-o relatie care apartine trecutului tau si de care este timpul sa te desparti.


Poate crezi ca nimeni nu e suficient de bun pentru a-ti fi alaturi pana la capat pentru ca asta s-a intamplat in familia ta. Sau poate pur si simplu e o relatie care nu merge. Si oricat de mult te-ai amagi, pana la urma tot va trebui sa recunosti asta. Cu cat mai repede, cu atat vei avea mai multe sanse sa iti gasesti relatia pe care o cauti.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicoleta pe 27 Aug 2008, 11:59
    Si raspunsul?

    Unde-i raspunsul la intrebarea din titlu?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod